Chcete se dostat do ráje?

Chcete se dostat do ráje? https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381403/bmid_chcete-se-dostat-do-raje-013-381403.png 4 3 3

Český prozaik a básník Eduard Martin zvolil pro svou novou knihu formu krátkých příběhů, jejichž zřetelnou ambicí je potěšit svého čtenáře. Příběhy zachycují situace, do kterých se může dostat každý, objevují přitom hlubší smysl dění a povzbuzují nás k víře a radosti.

Přidat komentář

soukroma
21.12.2022 4 z 5

"Zkratka do ráje?
Je, jistě je.
Zkratka do ráje má známé jméno -
Láska."

"Peklo tají název -
Kdoví, možná nad jeho branou visí nápis: Ráj...
A kdekdo tomu věří.
Dějiny jsou, zdá se mi, seznamem falešných rájů, do kterých se někteří lidé snaží ty druhé nalákat a do kterých je také často nalákali."

Netušila jsem, co je kniha podle anotace zač. Kdybych se předem podívala na nakladatelství a na tituly dalších autorových knih, asi bych do toho (tj. předpokládaně katolické věrouky) nešla.
Ale to se nestalo: začetla jsem se do pěkných krátkých příběhů, kde hlavní roli hraje ráj ve všech podobách (a představách), (pra)rodiče a děti, vztahy a láska (pominu-li anděly a jiné okřídlené představy ráje). Na hranici mravoučnosti, jindy zas naivity, se v kratičkých příbězích ze života skrývá řada obecně použitelných mouder, mnohých dobře známých, jen málo používaných v praktickém životě...
Krátká jednohubka se zajímavým stručným stylem neuškodí nikomu.

"Věta, ve které není láska, je zbytečná."
František z Assisi