Chalupářka

Chalupářka https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87859/mid_chaluparka-87859.jpg 4 32 12

Autobiografická kniha věnovaná ženám, které zůstaly bez muže a nemohou se z toho vzpamatovat.

Přidat komentář

Radimka
24.06.2023 3 z 5

Nenáročná, místy vtipná, místy trochu jako stavební deník. Ale bavil mě pozitivní příběh, bez žehrání na těžkosti. Autorku jsem obdivovala, asi by mě hráblo.

Vendula897
09.06.2023 5 z 5

Dokonalá kniha na cestování od autorky, která ví co a jak ...Bavila jsem se náramně a byla ráda za zpoždění expresu. Popis rozvodu je tady úžasně popsán bez patosu a já člověk rozvodem taktéž " projdutý" jsem opět zažívala ty pocity zmaru a následně té úlevy, když se o ten "balvan", který jsem od svatby táhla začal starat někdo jiný. Smála jsem se u knihy nejen neustále se opakujícím situacím, které v rozvodovém řízení prožívají všichni, smála jsem se sama sobě a ve finále jsem se smála i bývalému manželovi, který šel za svým štěstím...a nechtěně připravil pokojný život i mně.
Kniha naprosto ideální studie všech rozvádějících se žen....co čekají, až jim zas to sluníčko vyjde...a ono vyjde, v této knize to máte černé na bílém...


JancaMia
30.12.2022 4 z 5

Krásná knížka, nové vydání se jmenuje "chalupářkou z donucení", příběhy jsou naprosto totožné.

jannik
27.10.2020 3 z 5

Lehká, milá a poměrně zábavná. A určitě pozitivní. Myslím, že už víc asi ani dodat nejde. Ačkoliv celé vyprávění klouže dost po povrchu (a možná to je právě proto), čte se velmi dobře a dokážete si u ní hezky odpočinout.

Florindela
29.08.2020 4 z 5

Oddechovka na jeden večer. Možná jsem čekala více příhod, než hrubý popis deseti let chalupaření na sto stranách. Ale tu chalupu bych chtěla vidět, asi by se mi tam líbilo.

hapac
11.12.2018 3 z 5

Parádní oddechovka, nečekala jsem víc a knížka nebyla zklamáním.

Damato
21.08.2018 5 z 5

Super oddechovka, tuhle spisovatelku prostě mám ráda- bez patosu vám popíše rozvodové stavy, kdy máte chuť teď už bývalého manžela přinejmenším otrávit - za to, že on vám otrávil dlouhých 15 let - a pak úžasně popsat, jak se bez něj dá žít ( protože není jedinej na světě a zbytečně zasedl místo někomu , kdo by se na to místo hodil mnohem víc :-)))) ). A pak je taky úžasně vypsáno, jak se po rozchodu vrhnout na jiné aktivity, než ronění slz a zatracování EX s kamarádkami u vína. U čtení se budete bavit, budete smutnit, ale ve finále- prostě oddechovka, která vám ukáže, jak jste na tom úplně stejně, jako tisíce jiných a uvědomíte se, že vlastně vůbec ne špatně a že zas stojíte pevně jen na svých nohách a za to to přece stojí.

Lavin
02.02.2018 5 z 5

Schopná ženská si umí poradit v každé situaci a za všech okolností. Vtipně napsáno, jako všechny knihy této autorky. Věnovala mi ji přítelkyně, která měla dojem, že čte o mně. :-)

Ronny
02.03.2017 2 z 5

Ačkoli mne téma hledání a rekonstrukce chalupy aktuálně zajímá, tak tady jsem přeskakovala celé kapitoly. Pro mne nudné popisy kde a jak zajistila materiál, co a s kým přestavěla atd. Zasmála jsem asi 2x - nic moc.
Hodnotím lásku autorky k přírodě a její samostatnost - ale trochu moc se předvádí jak je schopná.
Je to moje druhá knížka od autorky. Často zmiňuje návštěvy svého neschopného "drahého" exmanžela, kterého vždy zepsuje jako neschopného lúzra se sklonem k alkoholu.

alnahu
24.06.2016 4 z 5

Příběh paní Marcely ,jak si pořídila chalupu a práce na ní ,aby byla k bydlení se mi líbil- veselé –rozverné čtení.

EJKA
05.04.2016 5 z 5

Knížka se mi líbila, je to takové nenáročné čtení.

Alyx
03.08.2012 4 z 5

Humorná knížka, v níž se pozná každý chalupář. Spolu s autorkou sledujeme změnu zvlhlé staré pastoušky v luxusní rekreační objekt. Marcela Mlynářová není žádná spisovatelka s uměleckými ambicemi, ale člověk musí ocenit, že jako jedna z mála autorek v kategorii 40+ nepíše texty plné deprese a beznaděje zaměřené na to, jací jsou chlapi neřádi a ženy oběti.

Chalupářku si ale užijí jen další chalupáři. Ostatní může i nudit.