Cesty k nirváně

Cesty k nirváně https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97935/mid_cesty-k-nirvane-7vA-97935.jpg 5 9 2

Kniha je určena zejména čtenářům, které motivují spíše vědecké a filozofické otázky než pouhé ritualistické náboženské zájmy. Jeho Svatost rozvádí, co řekl Buddha, a připomíná důležitost dialogu mezi vyznáními. V těchto bouřlivých dobách potřebují lidé nalézt v sobě motivující sílu a neplýtvat energií a časem na honbu za materiálními potřebami a na uspokojování svých nenasytných tužeb. Zkoumáme hlubiny moří a oblohy a odvažujeme se mimo planetu Zemi, ale naše mysli zůstávají neprozkoumané. Už před dvěma a půl tisíci lety prožil však v meditaci podstatu mysli Buddha Šákjamuni. Vyzýval nás, abychom rozpoznávali svou základní povahu zářnosti, nestávali se obětmi nevědomosti a abychom rozvíjeli svou univerzální moudrost a soucit...... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Many Ways to Nirvana, Discourses on Right Living , 2004


více info...

Messilina
Messilina
04.10.2017 5 z 5

Velmi moudrý muž, který má lidem opravdu co dát. Nezáleží na tom, jestli jste vyznavači buddhismu, křesťanství, islámu, nebo jestli zcela odmítáte představu boha. Přečtěte si nějakou Dalajlamovu knihu, pokud vám to nepomůže, určitě to neuškodí.

LordSnape
LordSnape
20.03.2014 4 z 5

Kniha navazuje na publikaci Tranformace mysli a je především o přetváření negativních emocí, jejich škodlivosti a vnitřní harmonii. Hodně filosofie, historie i poselství do budoucna. Trošku mě jen mrzí, že se zde objevuje ve veliké míře i Dalajlamův asketismus a nutnost sektářského rozdělení mezi jednotlivými buddhistickými proudy a školami.