Česká kuchařka
Jana Frolíková
Tradiční česká kuchyně má své kořeny někde v dávných dobách, kdy lidé těžce fyzicky pracovali a úlohou jídla bylo především dodat tělu tolik potřebnou energii. Tomuto požadavku ve svém vývoji dokázala beze zbytku vyhovět. Život většimy dnešních lidí už však vypadá úplně jinak, a tak i česká kuchyně musela projít přerodem a stát se kuchyní moderní, zdravou a hlavně velmi chutnou. Rozhodně nezatracujeme oblíbené jídlo našich babiček, knedlo-vepřo-zelo, rádi si ho někdy připravíme, ale většina mladých hospodyněk dnes má ve svém kuchařském repertoáru jídla ze zaleniny, z důbežího či rybího masa, minutky, lehké moučníky i ovocné sladkosti. Nikdy už nechybí salát z čerstvé zeleiny a veřírky na zahradě dovolují připravit jídla na grilu či na ohništi. Naše kuchyně se obohatila světovými specialitami, jako jsou různé pizzy, lehké dezerty a hlavně saláty z nejrůznějších druhů zeleniny. A tak dnes, na začátku nového tisíciletí se může česká kuchyně pochlubit moderní, racionální a zdravou výživou, která nás bude udržovat v kondici a povznášet k vysněným cílům.... celý text
Štítky knihy
Autorovy další knížky
1999 | 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně |
1999 | Sto receptů pro tlakový hrnec |
2011 | Rychlé večeře pro moderní ženu |
2006 | Česká kuchařka |
1978 | 100 a 1 bramborových jídel |
Kniha Česká kuchařka je v
Přečtených | 2x |
Doporučených | 1x |
Knihotéce | 2x |
Chystám se číst | 1x |