Černobílé idoly i jiní

Černobílé idoly i jiní https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76589/cernobile-idoly-i-jini-76589.jpg 4 44 8

Černobílé idoly série

1. díl >

Co se do kalendářů Aleše Cibulky vešlo i nevešlo! Kromě textů z Cibulkových pamětnických kalendářů o hvězdách stříbrného plátna 30. a 40. let minulého století obsahuje kniha naprosto nové a dosud nepublikované informace. Autor je vypátral pomocí dobového tisku a hlavně díky rozhovorům a korespondenci s pamětníky. Velký prostor co do obsahu i velikosti dostaly fotografie, reprodukce artefaktů či smluv a upomínkových dokumentů a také vlastnoruční podpisy osobností – slavných, i těch méně slavných. Kniha se totiž věnuje také hercům a herečkám, kteří shodou okolností velké popularity nikdy nedosáhli, ačkoliv ztvárnili desítky rolí domovnic, prodavaček, služtiček, komorníků či milovníků. Najdete je v této knize a ve filmových titulcích pamětnických filmů pod vyjádřením ... i jiní.... celý text

Přidat komentář

Filomena1961
12.01.2023 5 z 5

Otevřela jsem knížku Aleše Cibulky a čas jakoby pomaleji plynul, text se mísil se vzpomínkami na své rodiče, kteří žili v té době a jak později jsem se s nimi dívala na filmy pro pamětníky. Přitahoval a doslova mě okouzlil svět prvorepublikových herců a hereček, takže jsem se doslova ponořila do výše uvedené publikace. Moc se mi líbila, upřesnila jsem si některé informace. Určitě všem doporučuji.

Eliseba
16.10.2021 4 z 5

Líbila se


Knižní střípky
24.05.2020 5 z 5

Toto je první díl ze série knih od pana Cibulky ČERNOBÍLÉ IDOLY, četla jsem ho před devíti lety, hned když vyšel. V krátkých medailoncích nám představuje prvorepublikové hvězdy českého filmu, které rozdělil do několika podkapitol, např. PRVNÍ DÁMY, MILOVNÍCI A IDOLOVÉ,MAMINKY A MATINKY, DIVADELNÍ BARDI, TETIČKY A TETINKY, KOMICI A KOMINDY, ZÁŘILY JEN KRÁTCE, MILÁČCI PUBLIKA, KRÁSNÉ A SVŮDNÉ, SLUHOVÉ A KOMORNÍCI, OSMÉ DÁMY V DAVU, HEREČTÍ BENJAMÍNCI a další.
Čtení jsem si opět užila a už tu mám nachystaný další díl.

IvonaK
13.10.2018 3 z 5

No, je fajn že Cibulka věnoval pozornost i méně známým hercům. A proto se mi vůbec nelíbilo že vynechal Blaženu Slavíčkovou která byla nejen krásná, ale zanechala za sebou ůctyhodnou vlnu epizodních rolí než nějáká Eva Gerová která si o to nakonec ani nestála být herečkou. A o takových bezvýznamných herečkách jako byla Nora Cífková a třeba nějáké děti které si zahrály ve filmu poprvé a naposledy, tak opravdu škoda stránek.

Vidlička
18.10.2017 4 z 5

Aleš vypráví o všech uvedených s láskou a je to znát. Žádný nepřející bulvár, jen příjemné počtení.

janina pako
14.10.2016 5 z 5

Velice zajimava kniha i sem se zasmala

andrii24
20.08.2016 5 z 5

Se zaujetím otáčím stránku za stránkou, s decentní zvědavostí nakukuji pod pokličku nečernobílého nebe černobílých legend. Pan Cibulka nezklamal ani tentokrát, nejednu perličku o velkých i malých pro nás přichystal.

OldaB
08.08.2011 4 z 5

Příjemné počtení a doplnění si filmového vzdělání.