Catwoman: Ve svitu Měsíce

Catwoman: Ve svitu Měsíce https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432260/bmid_ve-svitu-mesice-pribeh-catwoman-gSM-432260.jpg 4 68 11

Selina Kyleová je tvrdší, než sama tuší. Patnáct let snášela řetěz špatných známostí své matky. Když se Dernell, matčin současný vyvolený, ukáže krutější než všichni ostatní, Selina přehodnotí svůj vztah k domovu. Žádným způsobem nedokáže sdílet střechu nad hlavou s Dernellem. A protože Dernell se nikam nechystá, musí jít Selina. Jedna z nejprodávanějších autorek podle New York Times Lauren Myracleová (ttyl) a kreslíř Isaac Goodhart přinášejí příběh o tom, jak přežít ve světě, který tě vypudil z domova, a jak najít spojence v nejméně očekávaných chvílích.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Under The Moon: A Catwoman Tale , 2019


více info...

Přidat komentář

vlkove
24.05.2023 4 z 5

Krásná kresba a povedená dějová linka. Oceňuji vykreslení pocitů Catgirl.

Lenka.Vílka
15.03.2023 4 z 5

Vlastně...nečekala jsem to tak dobrý!

Ve svitu Měsíce je dobře napsaná kniha, která má hlavu a patu, její děj je svižný, napínavý. Je zde dobře sepsané to, co na téhle postavě mám ráda. A přestože jí je teprve patnáct a ještě není ve "své věci" tak hluboko, nespadá vyprávění do patetického pitvání pocitů. Jenom si párkrát vzdychne. A nedivím se. Vždyť Bruce má fakt dokonalý vlasy!

To, že se děj některým věcem věnuje méně mi tentokrát (jako jsem si na to stěžovala u Raven) vůbec nevadilo, protože se kniha věnuje jiným vážným tématům a nebojí se je ukázat celé. Žádné zkratky, žádná autocenzura autorky. Kniha tak působí o trochu dospěleji, protože sama Selina prostě dospěla dřív. Ne svou volbou. Ale volbou druhých. A je na čase ukázat světu, že i když je na začátku "Tma", stačí najít sílu, aby přišlo "Světlo", protože svobodu lze najít v "V jasném svitu bílého Měsíce".

Tohle se prostě hodně povedlo. Navíc opět skvělá kresba, kde použití těch dvou palet barev funguje dokonale. Pokud je společným prvkem edice tahle podobná kresba, ráda si z ní přečtu další knihy  :)

4,5/5


Štěpinambura
11.03.2023 4 z 5

(SPOILER) Začátek mě absolutně nabudil! Nemohla jsem se odtrhnout. Ale po krádeži knihy to šlo rychle dolů. Ale i přes to super a doufám že bude pokračování?

lassse
22.09.2022 3 z 5

Začátek dobrý, až jako by ani neseděl do YA, pak to ale již mělo sestoupnou tendenci, bohužel.

DennisMoore
04.04.2022 5 z 5

Tak sugestivní znázornění domácího násilí jsem nečekal a dávám palce nahoru za to, jakým způsobem ho autoři uchopili a jak ho zprostředkovali čtenářům. Podařilo se jim totiž problém zabalit do poutavého a přes všechny nesnáze, jež hlavní hrdinku potkají, vlastně i zábavného příběhu o hledání toho, kam člověk patří, a útěcích před příšerami, které mají mnohdy obyčejnou lidskou tvář. Důležitá myšlenka, důležitý komiks. A krásně nakreslený!

Kopretina
08.08.2021 3 z 5

Přečteno na popud syna, docela mě to bavilo, i když vnímám, že neznám souvislosti.

blackoutzuzi
13.04.2021 5 z 5

První díl série.

Superhrdinové v komiksech, to je moje! A tenhle o Catwomen se vážně povedl!

Atmosférická kresba, krásná práce s detaily a skvělý příběh ze světa DC s úžasnou hlavní hrdinkou, se kterou budete soucítit a které budete fandit! Pro milovníky fantasy, young adult knížek, superhrdinů a #girlpower příběhů je tohle jako dělané!

martinakraus
21.03.2021 4 z 5

Začínám si tuhle edici YA komiksů fakt oblibovat. Kresba jako vždy moc hezká, líbí se mi jak je to laděné do modra. Příběhově se mi Catwoman zatím líbila asi nejvíc ze všech tří dosud vyšlých a tak ji mám na pomyslném prvním místě. Jednu hvězdičku od plného počtu si částečně schovávám na další díly a částečně ji ubírám za konec, protože se s ním nějak nemůžu spokojit.

fvalek
20.03.2021 4 z 5

Mám tuhle edici DC Young-Adult rád, a i když nejsem přímo fanoušek Catwoman, tak tahle verze byla moc příjemná. Chválím finální výběr postavy, protože ta krátkovlasá v náčrtníku se mi zase tolik nelíbila. Selina je tak nejenže hezká, ale zároveň poměrně drsná, soběstačná (i když někdy moc feministicky umíněná) a je to opravdu originální původ postavy. Na barvy v téhle sérii jsem si už zvykl a vždycky se do nich dostanu a přijdou mi vhodné a možná i dobré pro oko.

Selina přichází s životními útrapami, ostatně jaký hrdina DC ne... Nicméně tyhle jsou poměrně nové - domácí násilí, špatné soužití, možná i nějaké týrání. To všechno říznuté bezdomovectvím a krádežemi. Opravdu nabité z hlediska různých prvků moderní sociální problematiky. Rozhodně si to najde nejen fanoušky, kterým bude tenhle příběh blízký, ale zaujme i čtenáře, který to přímo nezažívá. Výskyt Bruce v malé míře je za mě hodnocený kladně. Nemůže to být o Batmanovi, ale zároveň se to drží nějakého ustáleného universa.

Na celé knize vnímám dvě velké chyby, možná vlastně tři. První je rozhodně nedokončená zápletka s bestií, která by asi chtěla nějak dořešit, i kdyby jen na pěti stránkách, prostě tomu udělat přítrž, protože kniha skončila velice otevřeně. Druhá chybka s tím souvisí, je to celková nedořešenost ohledně Rosie a zbytku bandy. Třetí chyba už je asi na čtenáři, já jsem trošku čekal, že uvidíme zrod pravé Catwoman, že se nějak odhalí, proč tak ráda krade, udělá si kostým, bič apod., ale tohle byla taková velmi mírná verze, která vlastně končí někde na hranici otázky "Bude z ní Catwoman nebo ne?", ale beru to jako chybu tak napůl, protože na jednu stranu mi to plně stačí.

Příště vyjde Harley Quinn, tak jsme zvědavý. Konečně taky začnu číst knihy ve správném pořadí, i když to jsou antalogie. Koukal jsem na tuhle edici v angličtině, a pokud bude vycházet postupně vše, tak se máme na co těšit. Rozhodně to tak neberu jako dívčí čtení, i když to k tomu asi trošku směřuje, ale je to pro mě zajímavá moderní série s aktuálními problémy, která může oslovit i neznalé a začínající čtenáře DC. :)

Kate18
07.07.2020 5 z 5

Příjemná kresba laděná do modra, tak jako krásná noc.

Selina Kyleová je mladá dívka, která žije s matkou a jejím přítelem Dernellem. Ten není zeovna ukázkový, spíš naopak, je násilník. Selina se jednoho dne po zvlášť ošklivém setkáni s Dernellem rozhodne, že musí pryč. Začne žít na ulici a tak nějak se protloukat životem, dokud nepotká záhadného Oja, který se s ní začne kamarádit a předá ji své zkušenosti. Díky němu pozná nové lidi, kteří ji přilbou k srdci. Navíc neustále naráží na svého starého kamaráda Bruce Waynea. Ještě ji čeká spousta dobrodružství, přeci jen, je teprve na začátku...

Mooneylan
04.03.2020 5 z 5

Další YA komiks ze světa DC. Krásná náladová kresba, poutavý příběh odrážející i problémy moderní společnosti.. Za mě palec nahoru a přání na další super díly v této edici :) Doporučuji si také přečíst Meru, která už vyšla.