Mrazivá krutost

Mrazivá krutost https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434686/bmid_mraziva-krutost-01U-434686.jpg 4 76 25

Cat Kinsellová série

< 2. díl

Rodina, která drží pohromadě. A tajemství, které je všechny drží v šachu. Na detektiva Cat Kinsellovou se v kavárně obrátí Joseph Madden. Jeho žena Rachel ho prý donutí zaplatit, ale nemůže – nebo nechce – prozradit podrobnosti. Protože to vše Cat považuje za pouhou manželskou roztržku, odkáže ho na místní policejní oddělení. Později se setkají znovu – když je Joseph zatčen za vraždu. Ale není to jeho manželka Rachel, kdo je mrtvý… Je Joseph Madden cizoložníkem, vrahem, nebo obětí? Jaké je tajemství, které spojuje členy této rodiny?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Stone Cold Heart , 2019


více info...

Přidat komentář

koki.veru
27.12.2022 5 z 5

Povedená detektivka. Zajímavá zamotaná rodinná zápletka, pěkné rozuzlení, no nenudila jsem se.

Parwana
20.11.2022 5 z 5

Po delší době dobrá detektivka, navíc s vyšetřovatelkou, která má sama škraloup a vyděračského strejdu za zády. Těším se na pokračování.


Sabina335
08.08.2022 4 z 5

Kniha mi přišla o něco slabší než první díl, chvilku trvalo, než se příběh rozjel.

Jakubadavid
27.06.2022 5 z 5

Super, na Cat si musím trochu zvyknout, ale to nevadí. Cat a Lu, jako otec a dcera tvoří pěkně duo. Každopádně zapletený děj byl rozpleten a závěr vypadá nadějně. Snad se dočkáme dalšího dílu.

ivzu77
26.08.2021 4 z 5

Za mne příjemné čtení, detektivní zápletka a napětí je v knize obsaženo. Pro mne bylo bonusem, že jsem četla i první knihu autorky Malé sladké lži, protože postava detektiva Cat Kinsellové se k ději předtím docela ve svém životě vrací a ten současný je jim stále ovlivněn.

Earl23
03.03.2021

Prekombinované, rozvláčne. Dojem z celého čítania navyše veľmi ovplivnilo neskutočné množstvo tlačových chýb (snáď na každej stránke)! Nepochopím, ako niekto može niečo takéto pustiť do tlače a ešte sa pod to aj podpísať. Hnus velebnosti! Cosmopolis, minus sto bodov!

ctenarkaEva
17.11.2020 3 z 5

Mě bohužel tato kniha až tak moc nenadchla. Děj se mi zdál hodně natahovaný, nebavily mě dlouhé popisy. Když jsem na chvíli přestala číst, tak jsem úplně zapomněla, o čem kniha je a kdo je která postava. Nakonec jsem vydržela a četla dál. Konec byl skvělý, ten se mi opravdu líbil a trochu napravil můj dojem z knihy.

čef
23.07.2020 4 z 5

Úplně vším jsem nadšený nebyl např. vedlejší linka s nezvedeným fotrem mne nijak nebavila, zrovna tak jako některé zdlouhavé dialogy. Ovšem celkově uznávám dokonalou imaginaci a vcítění do postav, příběh byl docela napínavý a hledání viníka bylo také patřičně složité. Nejzajímavější pro mne byly výslechy podezřelých založené na rozkrývání detailů jejich činů. Převažuje tedy spokojenost.

ArwenAragorn
22.07.2020 4 z 5

Poutavý, výborně rozvrstvený příběh, postavy jsou živé, detektivové sympatičtí. Na začátku je vražda, pak její vyšetřování, žádná dramata, žádná větší akce, ale je to dost zamotané a plné zvratů. Hltala jsem stránku za stránkou.
Caz je výborná vypravěčka, její styl mi sedl. Jen mě mrzí, že jsem si předtím nepřečetla Malé sladké lži, na které tato knížka volně navazuje.
Já jsem nadmíru spokojená a thriller doporučím.

L.Helena
07.06.2020 3 z 5

Nebyl to žádný napínavý thriller, spíš slušná detektivka, kde na začátku je zločin a pak jeho postupné odkrývání. Žádná snaha šokovat přílišnou brutalitou, jen poctivá vyšetřovatelská rutina. Ale způsob popisování děje, nebo jazyk, jakým spolu osoby komunikovaly, mi vůbec nesedl. Dialogy byly plné sarkasmu, rádoby vtipných narážek a přirovnání… Kdyby to byl způsob komunikace jedné, dvou postav, ale vyjadřovali se tak prakticky všichni – vyšetřovatelé, svědci, obvinění… Snad žádná postava neuměla říct něco konkrétního, aniž by ve své řeči nepoužila nějakou jízlivou formulaci nebo nezaobalila svou řeč do ironického způsobu vyjádření. Tohle mi vadilo už u prvního dílu, a tady bych řekla, že to bylo ještě markantnější. Štvalo mě to natolik, že jsem se vůbec nemohla pořádně začíst.
Velké množství tiskových chyb se taky nedal přehlédnout.

iveta3689
19.05.2020 2 z 5

Spíš než thriller je to společenský román. Thriller má udržet ve čtenáři napětí, má mít nějaký děj, který nutí číst dál. Tady byl děj v pozadí osobních problémů a myšlenek hlavní hrdinky. Že je knížka druhým dílem série jsem zjistila až během čtení. Nevadilo mi to, odkazy na první díl jsou decentní, člověk pochopí, o co v něm šlo. Spoilery mi nevadí, navíc jsou takové, jak bych asi první díl předpokládala. Jen se tu objevuje hodně postav bez nějaké bližší charakteristiky. Předpokládám, že jsou představené v prvním díle a tedy je nebylo nutné pitvat i zde. To nepovažuji za mínus, naopak kdybych četla obě, vadilo by mi opakování. Trochu mě zarazilo, ze se anotace lišila od děje tak, že jsem myslela, že prvních 100 stran čtu jinou knihu. Hlavní hrdinka se neustále litovala a plácala se ve svém osobním životě. Vlastně toho bylo víc, než samotného vyšetřování a to vážně u detektivek nevyhledávám. Bohužel autorčin styl mě nezaujal, do čtení jsem se musela nutit a nedokázala se pořádně začíst.

Mermaida
14.05.2020 4 z 5

Knihu jsem četla na podruhé. Poprvé (v půlce března) jsem ji odložila u čtvrté kapitoly s tím, že mě neoslovila. Nyní v květnu jsem si řekla, že dám knize ještě šanci, a "helemese" - vůbec to nebyl špatný nápad. Kniha mi nakonec sedla, byla čtivá. I když je fakt, že jsem se začetla až před půlkou a někde za půlkou knihy se děj tak nějak víc "rozjel" a já začala knihu hltat stránku po stránce. I když to na délce čtení není úplně znát, ale za to může čas (spíš málo času), který jsem mohla knize věnovat.

zuzana2599
11.05.2020 4 z 5

Dobrá krimi, ale ne jedna z nejlepších... Nevím proč, ale mám pocit, že mně styl psaní Caz Frearové prostě nějak nesedí. Ze začátku jsem se nemohla dlouho začíst ( stejně tak u Malých sladkých lží), pak se to kapánek rozjelo a v druhé půli detektivka nabrala spád, no ten pomalý způsob vyprávění, nesympatické postavy, jsem prostě v rozpacích....
Chválím elegantní obálku a přivřu obě knižní oči a posílám Cat čtyři hvězdičky...Dobré !

JessieEx
27.04.2020 5 z 5

Já jsem opět velmi spokojená, ne-li přímo nadšená! Caz Frearová není jediná, kdo píše tenhle typ detektivek se silnou hlavní hrdinkou vyšetřovatelkou (s pošramocenou minulostí) a zasazených do Londýna. Přesto jsou její knížky jiné, než knížky typických představitelů tohodle žánru/subžánru Marsons a Bryndzy.
Jsou lepší. Jsou mi bližší. Autorka se obejde bez drsných a nechutných popisů a naopak se více zaměřuje na psychologii jednotlivých postav. Děj plyne docela pomalu bez nějakých větších akcí a zvratů, přesto to bylo od nějaké sté strany velmi napínavé a čtivé. Úplně ze všeho nejvíc miluju Cat a její sarkastické poznámky. Nepamatuju si, že bych se u Malých sladkých lží tolik nasmála, přece jen, už je to půl roku, co jsem je četla. Ale u Mrazivé krutosti jsem se bavila výborně. Humor tuhle detektivku posunul o level výš.
Myslím, že na mě knížka tolik zapůsobila hlavně proto, že je psaná v "ich formě", tudíž jsem věděla hned co si Cat myslí, koho podezírá nebo co se chystá udělat. Přesto jsou zde i výborné dialogy. Moc mě bavily výslechy. Byly propracované, zábavné i inteligentní. V celé knize nenajdete hluchá místa ani nezodpovězené otázky.
Abych nebyla jen přehnaně pozitivní, v knize je obrovské množství chyb. Naštěstí nejsem ten typ čtenáře, který se na to zaměřuje. Taky pátrání po vrahovi bylo celkem předvídatelné. Opět, pro mě to není mínus, já jsem byla ráda, že se mi konečně jednou podařilo odhalit vraha. Tušila jsem ho už asi od první třetiny, ale motiv vy mě tedy nenapadl. Přesto, tohle není ten typ detektivky, kdy vám z rozuzlení spadne brada, vyšetřovatelé vás převezou a vy nestíháte pobrat, kde na to přišli. Mě tohle vyhovuje víc, připomíná mi staré dobré klasické detektivky. Thrillerem bych to nenazvala.
Přesto strasti Catina soukromého života jsou tak tísnivé a drsné, že se nakonec i ten "wow efekt" dostaví a já už se nyní hrozně těším na další díl a jsem zvědavá, jak to s Cat bude dál.
I přes předešlé drobné výtky nemám důvod snižovat hodnocení, pro mě to byla pěti hvězdičková záležitost. Doporučuji!

Knižní střípky
14.04.2020 3 z 5

MRAZIVÁ KRUTOST je pro ty, kteří mají rádi spíše klasické detektivní příběhy s pomalejším tempem vyprávění a absencí brutalit (nemohu si pomoci, vím, zase se opakuji, ale thrillerem bych tuto knihu fakt nenazývala a myslím si, že ji toto zařazení může i ublížit). Já, ač velká milovnice opravdu drsných thrillerů, si čas od času ráda odpočinu i u takovéto lehčí záležitosti. Oba dva díly, které u nás dosud vyšly,se mi velmi líbily a velmi ráda je doporučím dále.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Devil-Ivet
05.04.2020 3 z 5

Už v prvním díle mi Cat byla nesympatická, nejinak tomu bylo i zde. Její rodinné tajemství je stále nedořešené a nerada o něm přemýšlí. A vztah k otci je stále komplikovaný. Co se nového případu týče, s odstupem mohu napsat, že to bylo promyšlené. Bohužel autorka vše řešila sáhodlouze a některé pasáže byly nudné. Vrah Naomi mě v podstatě nezajímal, spíše tajemství rodiny Josepha Maddena. Hodnotím jako slabý průměr.

lenka666
04.04.2020 5 z 5

Zpočátku jsem chtěla knihu odložit. Nemohla jsem se vůbec začít. Jsem ráda, že jsem to neudělala a vydržela, protože příběh stál za to. Od půlky velmi napínavé.

JustWomen
28.03.2020 3 z 5

Takový lepší průměr, chvílemi to bylo zdlouhavé a divně zašmodrchané, postavy zcela nesympatické s nepochopitelnými myšlenkovými pochody. Způsob psaní mi úplně nesedl a taky mi chyběla návaznost 1. dílu, ale něco mě táhlo to dočíst, takže za ten konec palec nahoru.

Danago
26.03.2020 3 z 5

Pokračování série Cat Kinsellová, knížka byla pro mě určitě o hodně lepší než první díl Malé sladké lži. Přesto se příběh dlouho rozjížděl. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout až po přečtení půlky knížky. Druhou půlku jsem již přečetla na jeden zátah. Konec knížce určitě nasbíral hodně plusových bodů. Škoda, že začátek naopak ubral, za mě krásná trojka.
3,5*

Ivuska.09
22.03.2020 5 z 5

Obě autorčiny knihy jsou skvělé a co se týče způsobu psaní, tak jsou stejně vyvedené. Autorka na nic nezapomíná, vše pěkně vysvětluje a úvahy na sebe navazují a vše do sebe zapadá - to spousta autorů nedokáže. I psychologické popisy jsou dokonalé a zajímavé. Myslím, že tento díl má o něco vyšší hodnocení jen kvůli tomu, že nejasnosti mezi manželskými páry jsou teď tématem, které čtenáře více přitahuje. Já doporčuji obě knihy.

Autorovy další knížky

Caz Frear
anglická
2019  68%Malé sladké lži
2020  74%Mrazivá krutost

Kniha Mrazivá krutost je v

Právě čtených1x
Přečtených99x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených4x
Knihotéce165x
Chystám se číst97x
Chci si koupit21x
dalších seznamech4x