Zklamaná srdce

Zklamaná srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22026/mid_zklamana-srdce-GQQ-22026.jpg 4 95 8

Casteel série

< 3. díl >

Pentalogie: Nemilovaná, Temný stín, Zklamané srdce, Příslib naděje, Pavučina snů Překvapivé odhalení tragického rodinného tajemství znemožní Heaven sňatek s milovaným Troyem. Aby opět získala duševní rovnováhu, vrací se Heaven domů. V rodném městě začne vyučovat ve škole, kam kdysi sama chodila, a jako elegantní dáma a uznávaná učitelka se snaží změnit pohrdavý názor obyvatel horského městečka na rodinu Casteelových. Osud je k ní tentokrát milostivý, neboť zde nalézá svou dávnou dětskou lásku. Logan Stonewall její vřelé city opětuje a zanedlouho se vezmou. Líbánky se rozhodnou strávit u Heavenina otce v sídle Tattertonových a Logan dívku přemluví, aby se spolu ujali vedení obrovské továrny na hračky. Zdá se, že jejímu štěstí už nic nestojí v cestě. Ale přece jen se opět vynoří minulost, která Heaven neustále pronásleduje. Je tu nevlastní sestra Fanny, závistivá, nemorální a bezohledná žena, sobecký a chladný otec - a navíc se objeví i údajně mrtvý Troy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Fallen Hearts , 1988


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
08.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Tato kniha se mi líbila nejmíň ze tří - předešlé dva díly byly lepší, ale i přes to dávám tři hvězdy.
Spoiler:
Co musím vystrčit do popředí byly dvě kapitoly, kdy se zjevil "duch" Troy - bohužel, jak se rychle objevil, tak zase rychle zmizel, což mě mrzelo, protože jeho postavu i domek, mám fakt ráda.
Fanny mě štvala už od první knihy, ale po dočtení tohoto příběhu musím napsat, že u mě nemá ani špetku sympatie...
No a Tony... to je kapitola sama o sobě.. uvidíme, co zase napáchá v dalším díle: Příslib naděje :-)

vikaa
07.06.2022 4 z 5

Tak to vypadá, že nakonec přečtu všechny díly:-) Kniha se čte pěkně, Heaven dospěla a zmoudřela, její sestra je zosobněné zlo, skutečný otec se předvede jako neskutečný bídák a nechybí ani nešťastná láska. Tajemné sídlo jako by si žilo svým vlastním životem a nedovolí svým minulým, přítomným ani budoucím obyvatelům, aby byli šťastni...


Evaho73
23.05.2021 4 z 5

Čo ma najviac fascinuje na celej serii je použitie určitých prvkov z takzvaného gotického románu, ktoré ju robia tajomnou, napínavou, miestami trochu strašidelnou, samozrejme okorenenou romantikou, a zároveň nesie v sebe i punc starobylosti.
Čitateľský je tak veľmi atraktívna, i keď osudy jednotlivých postáv sú skôr fantazijné, ako skutočné.
Osobne sa mi tento štýl románov páči a pri tomto žánri vôbec neriešim uveriteľnosť v skutočnom živote, ale skôr ho vnímam ako rozprávku pre dospelých.

ospalaa
27.09.2016 2 z 5

Kniha se mi dostala do ruky náhodou, předchozí díly jsem nečetla a snad proto jsem měla problém začíst se do toho pořádně, už od začátku mi strašně vadila Ich forma a ani děj mě moc nechytl, první polovina knihy pro mě byla utrpení a četla jsem to vyloženě z povinnosti dostat se na konec, abych už to měla za sebou. Zhruba v polovině knihy, to naštěstí konečně dostalo nějaký spád a začalo to být relativně čtivé. No shrnuto a podtrženu, můj šálek kávy tahle kniha prostě není.

evca7271
02.04.2016 5 z 5

Moc pekne cteni chvilema napinave a chvilema i smutne.

Val
20.03.2015 5 z 5

Mě se tento třetí díl líbil moc. Heaven se mi zdála tedy mnohem méně ufňukaná než v předchozím díle, ale Fany mi vyloženě drásala nervy. Být to moje sestra, tak je po smrti. Jinak osudy vzrušující a příběh jako takový super :-)

Lenka 13
11.02.2012 5 z 5

Třetí díl se mi také moc líbil,první díl byl bezpochyb nejlepší,...... pokračování má děj,stojí za to přečíst .o)

Danafantom
27.01.2012 3 z 5

Třetí díl pentalogie a čím dál tím hůř. V tomto díle už je hrdinka ufrfňaná a pořát se lituje a pořád všechno rozmazává, že mě to nebavilo číst. Ale dějová linie se vyvíjí vcelku dobře.

Autorovy další knížky

Virginia Cleo Andrews
americká, 1923 - 1986
1998  89%Květy z půdy
1993  85%Lístky ve větru
1995  88%Nemilovaná
1994  84%Svítání
1993  80%Vykoupení ohněm