Unesena stínem

Unesena stínem https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/132194/unesena-stinem-132194.jpg 4 123 13

Cassandra Palmerová série

< 2. díl >

Jasnovidka Cassie Palmerová zdědila nové magické schopnosti — včetně možnosti cestování časem. Přináší to s sebou ale velkou odpovědnost, kterou by raději neměla. Najednou je z ní nejžádanější dívka ve městě, jak se ji celá řada upírů, duchů a mágů snaží přesvědčit, přinutit nebo svést, aby se přidala na jejich stranu — a s ní i její magie. Jeden z upírských mistrů se však předtím, než na ni vznese svůj nárok, ani nezeptá, co Cassie chce. Nechal vytvořit kouzlo, které ji k němu váže, ona ale neví, jestli to, co k němu cítí, je skutečné – nebo zda si to jen představuje...... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Claimed By Shadows , 2010


více info...

Přidat komentář

Nikidree
27.06.2020 2 z 5

Jsem přesvědčena, že kdyby se ubralo obrovského množství nepotřebných "keců okolo" společně se zbytečným vysvětlováním, že by to nebyla úplně špatná kniha. To samé ostatně platí i pro předchozí (první) díl.
Stojím si za tím, že nápad je to dobrý. Ale všechno se tak strašně vleče, jsou tam zbytečné odbočky v ději, spousta postav které mají co nabídnout, tam má minimální slovo a Cass je stále stejně nesympatická "chudinka", která musí neustále obhajovat sebe i své činy.
Hodlám si od ní dát pauzu a pak zkusím pokračovat. Ale nevidím to moc nadějně..

Googies
28.05.2019 3 z 5

Kniha o tom, jak si bloncka potrebuje konecne vrznout :D

Kdyz pominu zase ty dlouhy kecy okolo, tak se to dalo cist :D


jitka7
29.10.2018 odpad!

Odpad. Knihy se nepálí, ale tohle nemá s knihou nic společného.

Gabriellam
23.03.2018 2 z 5

No, pane jo. Když člověk opomene ty šíleně zdlouhavé popisy předcházejících událostí a nezajímavého prostředí, tak se to i místy docela pěkně čte. Občas jsem tedy měla tendence ty zbytečné neustále opakující se pasáže přeskakovat, ale říkala jsem si, že to určitě bude stát za to. Ano, pravda je, že autorka měla moc pěknou myšlenku za svým příběhem, bohužel bych řekla, že se jí to trochu vymklo z rukou. Je to celé už trochu přehnané a těžko uvěřitelné. A ještě korunu tomu dává hlavní hrdinka, která se většinou chová dost nerozumně a nepochopitelně. Nehledě na to, že každou následující stránkou čím dál tím více působí jako lehká děva. To vyjede absolutně po každém chlapovi, který se jí dostane pod ruku?
Velké zklamání...

*Pájuše*
08.07.2017 2 z 5

Autorka opět předvedla, že víc než logika věcí jí sedí přeskakování z jedné věci na druhou doprovázeno spoustou nechtěných - někdy nesmyslných - popisů. Měla jsem sto chutí tyto stránky z knihy vytrhnout (a to jsem až fanatický zastánce toho, aby se knihy neničily!) Popravdě, už začínám ztrácet trpělivost, hlavně když hlavní hrdince spadne do rukou taková obrovská moc a ona je chytrá asi jako batole, které se právě naučilo lézt. Opravdu se mi chtělo brečet nad Cassandřinou hloupostí! Občas jsem byla až v nevíře, že se autorce povedla vymyslet postava, které chybí alespoň ždibíček inteligence! A upřímně, kniha má tolik děr v ději, že i cedník by se měl stydět! * SPOILER * Navíc je tu i spoustu nedořešených záležitostí - Tony, Marlow a plné kasíno mágů, Deinó, Enýó a Pefrédó (hlavní cenu za "nejpošahanější a nejšílenější" jméno vyhrávají - tři grácie! Ty ženský jsem fakt žrala :D), Mircea a geis, konzulka a sešlost v poušti a mohla bych pokračovat do nekonečna. * KONEC SPOILERU *
Když to shrnu, kniha má jednu světlou stránku a to v čtivosti (pomineme zdlouhavé a nudné pasáže popisů), jinak všechno ostatní je katastrofa.

jaspis
06.12.2016 1 z 5

Pro mě zklamání. Zmatek v postavách bych ještě zvládla, aspoň to čtenáře udrží v bdělém stavu. Ale opět zdlouhavé popisy a nudné části. Celkový galimatiáš v ději byl moc i na mě. Chápu, že se autorka snažila vymyslet svůj originální svět, ale mi se prostě nelíbil. Moc velký zmatek a historické postavy světových dějin dostaly opravdu "nafrak".

IvankaM
15.08.2016 4 z 5

Mnohem lepší jak první díl. Opravdu mnohem. Začátek se poněkavaď loudal, ale jakmile se dostali do tetovacího salonu, konečně se to rozjelo a docela mě to i bavilo. Ke konci jsem zase sem tam nechápala a musela jsem odstavec přečíst na třikrát, aby mi to všechno došlo.

kujuduss
20.09.2015 3 z 5

U téhle autorky se chvílema prostě ztrácím. A zdá se mi, že většina příběhu se odehraje na posledních 20-15 stranách.

NeliQ
01.02.2015 1 z 5

Zdlhavé opisy, príliš vela postav a rôznych bytosti a jeden velky bordel vo vsetkom. Fakt som casto mala problem vyznat sa v tom, co sa tam deje. Hoci mam aj dalsie casti, nedokazem sa prinutit, aby som si ich precitala. Pre mna skutocne sklamanie.

Laf
21.04.2014 4 z 5

Pěkné pokračování. Napětí od začátku do konce a nikdy nevíte, co se stane dál. Nechybí vtipné hlášky a dlouhé odstavce nenudí jako se to občas stalo v jedničce. Určitě stojí za to si to přečíst :)

N10Tikky
20.12.2013 3 z 5

Po jedničce dost zklamání. Zdá se, že se autorka zaměřila na čtenářky. Takže hrdinka se chová často jako kráva. My muži musíme doufat, že další díly budou zase jako ten první. Nic jiného nám nezbývá. Holky, užijte si to. ;)

psirena
16.09.2013 4 z 5

Při čtení se člověk občas ztrácí. Na druhou stranu se mi líbí, že sexuální napění jež je mezi hrdiny této knihy.

Zdenka1996
27.06.2013 5 z 5

krásná knížka. Hodně postav a jmen, ale člověk se pak na to aspoň musí soustředit. Donutí ho to. :)