Proklej svítání

Proklej svítání https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173905/cassandra-palmer-pro-173905.JPG 4 83 12

Cassandra Palmerová série

< 4. díl

Cassandra Palmerová už sice možná je všemocnou Pýthií, to ale neznamená, že se ji už lidé nepokoušejí zabít. Většina hráčů z oboru nadpřirozených sil nechce za hlavní jasnovidku nezávisle smýšlející Cassii, a nezastaví se před ničím, aby ji viděli pod zemí. Upírský Senát Cassii v její pozici podporuje, ale svou ochranu poskytuje za určitou cenu: spojenectví se sexy upírským mistrem Mirceou, který si na Cassii dělá nárok jako na svůj majetek. Jenomže teď, když po ní ve velkém stylu vystartoval i samozvaný bůh Apollón, který je zdrojem Pýthiiny energie, budou mít potíže udržet Cassii naživu i upíři. Aby si zachránila život – i tento svět svět – musí se Cassie svému stvořiteli postavit jednou provždy... (text - baronet.cz)... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Curse the Dawn , 2011


více info...

Přidat komentář

Tienping
12.01.2024 3 z 5

Dočítám sérii v angličtině. A je to rozporuplný. Autorka děj natahuje, ok, to se dá pochopit. Ale že se Cassie chová jako náctiletá holka s rozbouřenýma hormonama ? - jako proč? Vůbec neví, co dělá, stále neovládá svoje schopnosti, je neskutečně naivní (až pitomá). Bleh. Proč?
Už by ji mohla autorka nechat dospět. Aspoň trochu.
Děj je strašně chaotický, uspěchaný, Cassie pořád skáče z místa na místo a nikam to nevede.
Uvidíme, co přinesou další díly.

Co se týká trojúhelníku Mircea - Cassie - Pritkin , jsem zvědavá, jak to bude (ne) fungovat dál.
Zatím to vypadá tak, že ji Mircea využívá (protože je Pýthie). A Pritkin jí (ne)chce právě kvůli tomu, kdo je on.

Nikidree
05.06.2021 3 z 5

Chtě nechtě musím říct, že mě mrzí, že je toto konec, byť série je mnohem delší (další díly nejsou přeložené). Ačkoliv jsem předchozí díly nehodnotila zrovna kladně, něco na této sérii je a štve mě, že se nedozvím víc.
Zamilovala jsem si Pritkina a hrozně ráda bych věděla, co ještě způsobí v životě Cassie. Popravdě mě to zajímá u všech postav, které se tam objevují víc. Jenže zvykem autorky je, šoupnout je tam jen když se jí to hodí a nedat jim žádný prostor se vyvíjet. Což je strašlivá škoda. Ale co bych chtěla, když 4 knihy popisují události za jediný měsíc..

Abych to shrnula. Série o Cassandře Palmerové obsahuje poměrně dobrý nápad s několika nadpřirozenými bytostmi dohromady, odehrávající se převážně v Las Vegas. Ač to zatím nelze přesně říct, jeví se celý svět promyšlený, jelikož má jisté zákony, zásady a pravidla. Druhým (a posledním) významným plusem jsou zajímavé postavy, které se v knize objevují. A tím to končí.
Spousta věcí je nedotažená, velmi brzy ukončená, nebo (a to je nejčastěji) prostě zmizí vniveč. A že to jsou panečku věci s velkým potenciálem!

Knihy bych doporučila asi jen těm, kterým nevadí akcí přeplněný děj, který však způsobuje, že se hl. hrdinka spíš jen tak nějak veze na tom všem, než aby něco pořádně dělala (omlouvám se, tak to na mě působí). Pokud hledáte propracovaný příběh včetně rozvíjení postav a vztahů mezi nimi, sáhla bych po něčem jiném.


Tweety0207
05.04.2021 5 z 5

Tak toto bola zatiaľ najlepšia čast. Konecne som sa začala orientovať v tom chaose. A zrazu sa dozviem že ďalšie časti niesu. To je fakt smutné. Pritkin bol zlatíčko strašné som si ho obľúbila. A budem sa tváriť že tam Mircea nieje.

Googies
09.06.2019 2 z 5

Druhou pulku jsem vylozene preletla. V urcitych pasazich jsem mela bordel, spis asi od te bitvy v Las Vegas. Jako jake lode apod.... Ale i tak, skoda ze nejsou dalsi dily.

Charmedka
11.02.2017 3 z 5

Proklej svítání konečně nabízí to, co jsem alespoň z části očekávala a konečně můžu říct, že mě kniha jistým způsobem chytla. Proto mě hodně štve, že se nakladatelství Baronet rozhodlo další díly nevydat. Nesnáším nedokončené série a bohužel jejich počet se neustále rozrůstá. Opravdu mě to mrzí, protože tentokrát bych po dalších dílech sáhla i ráda. Konečně to začne za něco stát a vydávání se utne.

Domulenka
03.02.2016 5 z 5

Je až překvapující jak se autorka rozjíždí každým dalšim dilem je to suprovějši.
hraji za tým Pritkin protože "to je alespon chlap" :-).

Bohužel psala jsem nakladatelství Baronet a žádné další knihy neplánují pro malí zájem, zkus te šichni co by chtěly další, napsat táke. Někdy bych si přála aby nakladatelství fungovalo ve prospěch čtenářů a né zisků. Kdyby fungovalo nějaké nakladatelství tak aby vydavalo knihy co jiní nechtejí bylo by to fajn třeba jen pár vydání, neví nekdo o nejakém :-). Co myslíte?
každopádně autorka už má 8 knihu na pultě a co jsem četla recenze pekne se rozjizdeji.
Umět plynule anglicky tak se do překladu pustím sama a vydám ju :-D pro nás fanoušky.A nejenom tuto serii mam doma uz tucet knih co nemaji u nás vydané další díly :-(

No závěrem, tato kniha měla vše co si čtenář tohoto žánru muže přát... dost jsem se nasmála po výměně.... no každý určitě posoudí sám. Domulenka :-*

Terka21
10.10.2015

Knížka byla opravdu pěkná, jen je to už nějaká doba od vydání a další díl v nedohlednu.
Přitom v originále jsou aspoň další tři díly.
Kdy budou další díly v češtině a dočkáme se jich?

Dandulka
21.02.2015 5 z 5

Je spousta autorů tohoto žánru a myslím, že ani tahle autorka nezapadne.

maca5449
21.12.2014 4 z 5

Nejlepší díl ze série, děj rychle plynul a několikrát jsem se musela smát nahlas. Co mě štve je Mircea, nějak mi ten chlapík nepřirost k srdci a doufám, že Cassie časem zjistí, že je sice mega super sexy, ale že Pritkin je mnohem lepší, vtipnější, sympatičtější a celkově nejúžasnější partie! :D

Laf
28.06.2014 4 z 5

Tento díl mě hodně bavil. Nechybí ani akce a je plná humoru. Napsáno velmi dobře, že to vůbec nenudilo jako se stávalo občas v jiných dílech.

N10Tikky
30.12.2013 4 z 5

Zdá se, že autorka nalezla rovnováhu mezi "ženským" a "mužským" způsobem vyprávění. Chvílemi sice zmatené, ale supr akční jízda. :)

Marky.F
27.12.2013 5 z 5

Dle mého názoru zatím nejlepší knížka v sérii. Velice vtipná a nabitá dějem:)

Štítky knihy

upíři nadpřirozené bytosti duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Karen Chance
americká
2012  69%Dotkni se temnoty
2012  75%Unesena stínem
2013  81%Proklej svítání
2013  78%Obejmi noc

Kniha Proklej svítání je v

Právě čtených1x
Přečtených142x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce144x
Chystám se číst63x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x