Časovládci: Skryté ostří

Časovládci: Skryté ostří https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446426/bmid_casovladci-skryte-ostri-pLi-446426.jpg 4 52 21

EXISTUJE NĚCO, CO DOKÁŽE ZMĚNIT POVAHU LIDSTVA? Jorgen je jedním z mála lidí, kteří ví, jak překračovat hranice času. Zaneprázdněný hledáním ztracené přítelkyně Maeve, zapíjením antidepresiv alkoholem a postupujícím šílenstvím přijímá anonymní zakázku, která bude mít fatální dopad nejen na jeho vlastní osud. Albert Everett má poslední šanci zahájit guerillovou válku a přizpůsobit si budoucnost světa vlastním záměrům. Task Force Aion má poslední šanci stvrdit svá předchozí vítězství a zajistit přirozený vývoj dějin. Major Kanedy nevnímá žádnou šanci jako poslední a při každé z nich je odhodlán obětovat vše. Válka potichu nabírá na obrátkách, bojištěm jsou všechny epochy napříč časem a lidskost zdaleka není její jedinou obětí. Oči kyborgů pod středověkým sluncem jsou ale všechno, jen ne lidské, a oběti – ty jsou jen statistickým údajem… ____ „Román Časovládci: Skryté ostří je dechberoucí dobrodružné čtení, drsná a divoká jízda napříč dějinami i paralelními světy.“ – PEVNOST... celý text

Přidat komentář

Tina.T
17.10.2023 4 z 5

Od autora jsem jako první četla jeho akční nářez Nabídka, která se neodmítá a pak dvakrát Haralda a čekala jsem něco v podobném duchu. No a dostala jsem něco úplně jiného.
Časové paradoxy mám moc ráda, tak jsem se těšila. V první části knihy jsem se trochu ztrácela a chvíli trvalo, než to do sebe začalo vše zapadat a dávat smysl. Kdo chce akci hned, tohle bude muset zvládnout. Když se hlavní hrdina dostal do Akkonu, nemohla jsem se odtrhnout. Mám ráda knihy, které mě inspirují k dohledávání souvislostí, historických postav, dobových maleb i současných fotek, a kde linie mezi realitou, respektive historií a fikcí je velmi tenká. Tohle všechno se autorovi podařilo. Takže aktuálně dohledávám Velmistry Templářů, Johanity a další. Díky! :-)
Určitě se těším na další díl. Už bude??

hanzmb
09.06.2022 3 z 5

Tady zase chtěl někdo co nejvíc, až se mu podařil dort od pejska a kočičky. Neustálé skoky tam a zpět, bez toho, že by měly solidní logické zdůvodnění. Jediná pasáž, která za něco stála, jsou ty křižácké války. Tady se autor na chvíli zklidnil a setrval delší dobu v této realitě. Tohle mohl být základ velmi slušné knihy. Ale to by autor nemohl chtít nacpat do 500 stránek všechno od Terminátora přes Amber po Task Force.


orson
05.02.2022 4 z 5

Začátek hodně hodně zmatený, netušil jsem o co jde, koho sleduji ani kdy se to odehrává. Postupně naštěstí převládl jeden příběh a vše začalo pomalu dávat smysl. Jako nebylo to špatné, vážně to nebylo vůbec špatné.

uzivatel0345
10.05.2021

Super kniha, snese nejpřísnější srovnání s nejlepšími světovými sci-fi romány. Přál bych tomuto autorovi a této knize celosvětoví úspěch.
K dokonalosti chyběli v přílohách na začátku a na konci mapky míst kde se Odehrávají podstatné části děje minimálně Prahy.

duben
26.03.2021 5 z 5

Super kniha, která velice překvapila. Ze začátku to bylo lehce rozvleklé a než se vyprávění trochu usadilo, ale pak se to rozjelo v ideálním tempu a i když jsem si u první části říkal, jestli budou takhle rozvleklé i další, tak je to zbytečně natahované ... ale ono není. Nakonec se to rozjelo tak, že jsem při čtení ve vaně chtěl vždy dočíst daný díl. To znamená vystydlou vanu i s připouštením horké vody a čtení do 2-3 hodin ráno, celkem třikrát v jednom týdnu. Díky tomu pak bylo rozhodování jestli dát 4 nebo 5 jasné. Není to úplně čistých 5 bodů, ale autor si je za dobře zrpacovanou knihu zaslouží. Líbilo se mi dobře promyšlené míchání časových liní a mírné "ech" u závěrečného epilogu.

Racek213
30.12.2020 5 z 5

No jo, za 4,5 jen, ale za to že je to české dám 5. Sládek ... dobrý, moc se to povedlo, máte za jedna mínus...

dzahradnik
22.12.2020

Tak tahle pecka mě chytla a nepustila, dokud jsem nečučel v zamyšlení do epilogu. Autor nechá čtenáře ze začátku trochu tápat, ale brzy začne být jasné, o co jde, i když si pomáhá žánrově tradiční hrdinovou insomnií (vivat Amber). Akční tak akorát, trochu moralizování, ale stejně chcete držet palce lidstvu, ať nedopadne tak, jak už mělo několikrát na mále..

Solverino
11.12.2020 5 z 5

Vynikající záležitost. Musím říct, že smekám klobouk před (pro mě) dosud neznámým autorem! Vynikající a velmi čtivá kompilace Kulhánka, Trosky, Žambocha, Bureše, Hartla a samozřejmě Kotlety. Všem komu se líbí braková literatura a spíše sci-fi než fantasy, je to a must-have v knihovničce. Moc se mi to líbilo, až do konce. To by byl akční film, kam se hrabe ten přestárlý ubožák z Mission Impossible.

vlasta7551
11.12.2020 5 z 5

Více jak rok jsem obcházel tituly tohohle autora a až teprve tímto počinem jsem se nechal oslovit. Nejsem nějaký ultraznalec s přehledem knih tohoto ranku na trhu. Jsem konzervativní čtenář, který sází na jistotu CZ autorů Žambocha, Kotlety, Kotouče nebo třeba Hlávky. Kulhánek je samozřejmě klasika, ale je u mne asi navždy v klatbě kvůli neochotě reedic jeho starších děl. (bla bla, ohraná písnička…)
U Časovládců jsem měl tedy logicky spousty opatrných očekávání a taky předsudků. První stránky mne lehce vyděsily – spousta jmen, někdy sotva vyslovitelných a zapamatovatelných. Víc časových a prostorový linek a s tím obava, jak budu schopen udržet pozornost.
Ale byla je to jen zkouška mé trpělivosti a pochyb. Děj se totiž začne rozjíždět v „takakorát“ kvaltu, čtenář si postupně uvykne na jména a s chutí se stává svědkem postupného odhalování historie a souvislostí hlavních postav.
Autor dobře – nikoliv však podbízivě - prodává své historické znalosti. Přiznám se, že jsem nikdy kvůli příběhu v knížce nehledal na internetu dodatečné info. V tomto případě o obléhacích středověkých strojích a rozdíly mezi trébuchetem, onagerem a mangonerem.
Děj je strhující, krev teče v rozumném proudu a na jemné porno taky dojde. Za mne určitě originální a velmi čtivý příběh. Bavily mne i vedlejší postavy, které se zde jen nemíhají povrchně příběhem, ale čtenář má šanci poznat je blíž.
Kde je k.rva pokračování?
PS: Díky za duo androidů s originálními jmény a Bernardovu citaci s ovečkama ;-)

martin1575
03.12.2020

Ahoj, děkuji všem za komentáře a hodnocení, negativní i pozitivní. Pokračování bude vznikat příští rok. Zároveň i zde si dovolím poděkovat všem, kteří se na knize podíleli - zejména technickými radami a věcnými (kluci z Mysterypress). Neuvěřitelně odpovědné nakladatelství. A díky vám všem, za přečtení - i kvůli vám má jakákoli tvorba smysl. Enjoy a hezké Vánoce 2020.

agnes25
02.12.2020 5 z 5

Tak tohle bylo naprosto úžasné.

Dasy
26.11.2020 5 z 5

Vynikajúca kniha. Doslova som ju zhltla. Napriek nie práve jednoduchému deju, je napísaná tak, že sa čitateľ nestratí. Za mňa veľká spokojnosť.

uziRM
26.11.2020 5 z 5

Parádní čtení, od začátku až do konce. Snad autor nezapomene na svá slova a do tohoto univerza se ještě někdy vrátí.

Tazz1
09.11.2020 4 z 5

Musím říci, že napsat něco takového, aby se v tom autor neztratil, to už chce sakra spisovatelské vlohy. Popravdě jsem se ale občas ztrácel já. Především tak první čtvrtina, tu jsem hodně trpěl. Bohužel se autor nevyhnul i ryze nudným pasážím, to když se Jorgen ztrácel v čase a prostoru. Naopak třeba závěrečná bitva v Praze by zasloužila daleko více prostoru. Celkově ale hodně dobré čtení a těším se na případné pokračování.

Anven
25.10.2020 5 z 5

Koncert prostoru a času.
Příběh skládaný jak obraz z puzzlí, propojení dějových linií fantastický!
Postavy zarývající se pod kůži, jazyk a styl uspokojující všech 5 smyslů.
Nadupaný obsah se škvírami pro čtenářovu fantazii.
Kniha na více přečtení, Sládek to má v malíčku.
Jedna věc mi ale chybí - pokračování.

digdag
17.10.2020 4 z 5

Svižně napsané, děj běží stále dopředu bez zbytečného zdržování. A dostal jsem pekelnou chuť přečíst si něco historického z období křižáckých výprav.

kraken217
01.10.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila. Napínavá od začátku do konce. Stylově a jazykově bezvadná. Je vidět, že autor je zkušený spisovatel. Z mého pohledu oceněníhodné je zasazení děje do reálií několika zemí, náboženství, dějinných událostí i období – tj. od Jeruzaléma roku 62, po boje o Akkon a konec křesťanské nadvlády v této oblasti v 13 st. až po New York roku 2138. Události v knize jsou popisovány vskutku autenticky, takže vás kniha velmi lehce vtáhne do děje. Z pohledu průměrného čtenáře by se knize dalo vytknout snad jen určité množství technických pojmů, které si čtenář musí občas vyhledat. Ale to je spíš věcí subjektivního hodnocení a znalostí.

JanMK
19.08.2020 5 z 5

Kniha neni bezmyslenkovita akce kdy hlavni nesmrtelna, charakterove plocha postava prochazi pres fyzicke nebo psychicke prekazky jako horky nuz maslem.

Postavy maji charakter. Cit, zranitelnost, neznost, empatie, vasen, sila, brutalita, nasili, to vse dodava postavam a deji na uveritelnosti. Vse je podtrzeno psychologickou linkou kdy autor podle me spravne poukazuje na to, ze lidska natura pise dejiny. At uz pres hrdinstvi a sebezapreni nebo narcisicmus a sadisticke nasili.

Dej me osobne prijde vyvazeny, bez zbytecne dlouhych detailnich pasazi popisujicich v podstate nic nebo az moc kratkych pasazi kdy by ctenar chtel o nekolik stran vic. Dej umi zrychlit, zpomalit, zahrat i zmrazit a jako krajina ma krivky a skryte necekane zatacky.

Dobove zasazeni deje mi subjektivne vyhovuje jako mix z obdobi o ktere se zajimam. Je videt ze autor si dal praci s nactenim detailu aktualniho vyvoje technologii, politiky, vedy stejne jako dobovych a historickych prvku z umeni i bezneho zivot.

Knihu si patrne prectu jeste nekolikrat, protoze skrytych vyznamu, jmen, odkazu na ruzne fiktivni i nefiktivni prvky jsem zatim chytil nekolik a verim ze jsem jich dost minul.

Cetbu bych vrele doporucil komukoli, kdo ma rad komplexni cteni ktere ho bude nutit premyslet, nabidne nekolik fundamentalnich myslenek nebo ho obcas necha ve tme vlastnich uvah a predstavivosti.

Budu se velice intenzivne tesit na dalsi

southpaw
30.07.2020 5 z 5

Komentáře moc nepíšu, ale tady fakt musím. Asi jsme s jardou007 četli jinou knihu. Tahla za mě excelentní časovka je akcí našlapaná od začátku do konce + přílišného filozofování jsem si fakt nevšiml. Ale chápu, že pro čtenáře „Skleněného trůnu“ může být tahle knížka vyšší dívčí. :-P Pro mě je to jedna z nejlepších současných českých sci-fi. Howgh. :-)

Flegmatička
30.07.2020 4 z 5

Jo! Tak tohle byla jízda! Těch 500 stránek padlo za tři dny. Sládek ví, jak nenechat čtenáře ani na chvilku vydechnout. A hlavní hrdina Jorgen je sympaťák, který nikdy nejde pro ránu pěstí ani vtipnou hlášku daleko. Za mě 4,5 hvězdy.