Pochybnost

Pochybnost https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387874/mid_pochybnost-51i-387874.jpg 4 80 27

Caroline Audenová série

1. díl

Koupit eknihu ČÍM VÍC SE SNAŽÍ O SPRAVEDLNOST, TÍM VÍC SE VZDALUJE OD ZÁKONA… Caroline Audenová získá práci ve špičkové právní kanceláři v Los Angeles a je nadšená z nové výzvy – a vděčná za to, že může zapomenout na svou temnou minulost počítačové hackerky. Její nový šéf ji pověří úkolem zjistit, jestli oblíbená geneticky modifikovaná potravina nezpůsobuje u lidí selhání ledvin. Caroline nemá udělat nic víc než prozkoumat podklady a seznámit nadřízené s tím, co zjistila, jenže její technické dovednosti a intuice ji zavedou mnohem dál, než původně zamýšlela. Když začne tušit, že by mohla existovat souvislost mezi smrtí uznávaného vědce a netransparentním biotechnologickým gigantem, hlasitě se ozve proti zjevné křivdě a brzy se sama ocitne na mušce. Čas se krátí a tisíce životů jsou v ohrožení... včetně toho jejího. Teď musí tahle nezkušená začínající právnička s problematickou minulostí a zálibou v hackerství prokázat, že firma s majetkem v řádu miliard dolarů způsobila smrt tisíců lidí – než dostanou i ji samotnou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

Doubt , 2016


více info...

Přidat komentář

Miro67
24.09.2022 3 z 5

Něco tomu chybělo (možná i něco víc). Námět dobrý, zpracování pokulhává. Caroline je věčně v časovém presu, vždy chybí pár minut, ale ona to zvládne. Na případu pracují i renomovaní právníci, ti však dělají školské chyby. Caroline to však zvládne.
A druhá věc, v případě Super Sojy jde o produkt, který prakticky zabíjí. Ale důkazní studie jsou "k ničemu", pokud nebudou soudu dodány do určité vteřiny? Opravdu tak funguje právo v USA?

Berny
31.08.2021 3 z 5

Někde v půlce knihy (myslím) hlavní hrdinka zapomene kufr v taxíku, když pospíchá do soudní budovy. Po zbytek knihy jsem čekala, kdy se k tomu autorka vrátí a ono nic. :D


čef
24.05.2021 5 z 5

Tak tato kniha mne opravdu bavila až tak, že jsem odložil spaní na později. Příběh začínající koncipientky v právní firmě má všechno, co se od tohoto žánru očekává. Obrovský skandál s GMO potravinami se snaží firma ututlat za každou cenu, tedy hlavně uplácením, ale i pomocí fyzického nátlaku až vražd. Naše hrdinka s těmito padouchy srdnatě válčí a jak to dopadne, se dozvíte sami, pokud máte právnické thrillery rádi tak jako já.

kaffa
17.05.2021

tak to mě nezaujalo....

ErčaV.
11.04.2021 5 z 5

S knihou jsem velmi spokojená. Velmi dobře se mi kniha četla a má napínavý příběh od samého začátku až do konce.
Určitě si od autorky přečtu i další knihu.

NiccaG
11.02.2021 5 z 5

Skvěle napsaná kniha, moc dobře se čte.
Námět jednoduchý, ale poutavý.
Skvělá oddechovka, nenáročné krimi.

SilvieSisinka
26.08.2020 3 z 5

Za mě průměrné čtení.

berila
26.08.2020 4 z 5

Tentokrát něco trochu jiného, ale přesto velmi dobře napsané, i když pachatele jsem vcelku brzy odhadla. Na čtivosti to nic neubralo.

Gibis
07.05.2020 4 z 5

Právnický začátek mě trošičku vyděsil a říkala jsem si, že tohle bude asi nuda. Ale nakonec se z toho vyklubala docela akční záležitost a při některých scénách jsem byla napnutá jak kšandy :) Je pravda, že některé situace působily trochu jako nedotáhnuté, nebo nepropracované, aspoň já jsem zkoumala, jestli mi v knize nechybí stránky, když jsme se v ději naráz posunuli a já nezachytila, jak se k tomu autorka dostala. Ale celkově dobrý zážitek.

Lenka_S
02.01.2020 4 z 5

Po škole Caroline nastoupí jako koncipientka ve věhlasné právní firmě, do které jí přijal její profesor a mentor. Její první pracovní úkol je výpomoc na velkém případu proti společnosti, vyrábějící potraviny z geneticky upravené sóji, která poškozuje ledviny. Zpočátku to vypadá, že se jedná o předem prohraný případ. Důkazy, které by jim pomohly jsou naptosto nedostatečné, až do chvíle, kdy Caroline zjistí, že existuje studie, která to přímo prokazuje. Jenže její autor je mrtvý, spoluautorku nikdo nemůže najít a po studii samotné není ani stopa a tak začíná složitá a nebezpečná cesta za nadějí na úspěch.
I když mi Caroline lezla chvílemi hrozně na nervy, tak jsem si příběh užila a konec mě docela překvapil.

Gabetka
14.09.2019 4 z 5

Tak tohle pro mě bylo nečekaně milé překvapení. Očekávala jsem spíš drama ze soudního prostředí, ale tohle byl čtivý a docela akční thriller. Občas až příliš rychle prolítnuté situace působily nedotaženě a sem tam mě napadlo, jak je něco z toho možné, proč to nikdo neřeší apod. Odpovědi mi dal překvapivý závěr. Ač jsem se nad některými situacemi opravdu pozastavovala, tohle mě nenapadlo. Jestli vyjde pokračování, rozhodně si ho přečtu a můžu říct, že se těším. Caroline byla zase jednou příjemná a chytrá postava.

SoniaR
05.08.2019 5 z 5

Za mně super oddychovka. Moc dobře se četlo :)

Danago
06.05.2019 5 z 5

Nezkušená Caroline má zjistit, jestli geneticky modifikovaná soja zvaná Supersoja způsobuje selhání ledvin u lidí. Při zkoumání podkladů pro špičkovou právní firmu začíná tušit , že smrt uznávaného vědce je s tímto případem spojena. Nezkušená začínající právnička se zálibou v hackerství se rozhodne dokázat, že gigantická firma způsobila smrt nebo vážné poškození zdraví tisíců lidí. Musí využít veškeré své schopnosti, aby dokázala přežít.
Po dlouhé době jsem zase narazila na knížku z právního prostředí a soudní síně. Mám tato témata moc ráda. Příběh je napínavý, zajímavý a chytře vymyšlený.

adela2230
18.04.2019 5 z 5

Zajímavá kniha, docela mě to překvapilo, jak rychle se to četlo. Je to takové oddechové, nijak zvlášť náročné.

soukroma
25.02.2019 4 z 5

Příjemné čtení: docela zajímavé, akorát svižné i přiměřeně napínavé. Nic extra originálního, ale příběh je dobře postaven a vylíčen slušným stylem. Kniha staví na několika odborných tématech - právní hromadný spor, kybernetická bezpečnost, geneticky modifikovaná soja a farmaceutický výzkum - ani v jednom nejde nijak do hloubky, jen tak akorát, aby se vyhovělo odborníkovi i laikovi. "Pochybnost" z titulu se sice současně objevila i překvapivě rozkryla až v samotném závěru, ale čtenář na to mohl přicházet postupně s hlavní hrdinkou. 85%

Ivulka432
02.01.2019 5 z 5

Kniha mě bavila, byla svižná a konec nečekaný. Za mě plný počet bodů.

Jane100
29.09.2018 3 z 5

Hezky a jednoduše napsané, nicméně samotná zápletka nebyla nijak světoborná. Na můj vkus až příliš jednoduchá a celkově byla kniha zbytečně roztahaná. Bohatě by stačilo i o sto stran míň.

unavensluncem
07.08.2018 3 z 5

Celkem se to cetlo dobre, ale zapletka zas tak slavna nebyla. Hackerske schopnosti hlavni postavy jsou misty usmevne. Takze pro ty kdo cekaji nekoho ala Lisbeth Salanderovou, tak ne - asi to ani nectete...

ellescorpio
07.08.2018 3 z 5

První půlka knihy super, napínavá.. jenže tam, de jsem čekala, že sed to začne komplikovat a objeví se padouch snažící se zabránit procesu, šlo všechno jak na drátkách. Trošku jsem čekala, že hlavní hrdinka díky hackování ojeví nějaké supertajné informace a ono nic. Přirovnávání k Lisbeth Salanderové na přebalu je těžce mimo mísu. A ten konec byl teda hodně divný a přitažený za vlasy...

Fixa08
27.07.2018 5 z 5

Svižné, nenudilo a bavilo.

Štítky knihy

právníci

Autorovy knížky

2018  82%Pochybnost

Kniha Pochybnost je v

Právě čtených3x
Přečtených90x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených7x
Knihotéce147x
Chystám se číst115x
Chci si koupit21x
dalších seznamech3x