Bylo nebylo doopravdy

Bylo nebylo doopravdy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330811/bmid_bylo-nebylo-doopravdy-MJq-330811.jpg 3 17 3

Napadlo Vás někdy při čtení pohádek, že takhle se to přeci nikdy nemohlo doopravdy stát? Copak vlci nejsou v Čechách chránění, aby si do nich kdejaký myslivec od Červené Karkulky střílel? A co Růženka? Kdyby skutečně prospala 100 let, jak by si potom rozuměla s princem? Perníkové Ježibabě by se zase při prvním dešti rozmáčela střecha nad hlavou.... celý text

Literatura česká Pohádky
Vydáno: , vlastním nákladem
Originální název:

Bylo nebylo doopravdy


více info...

Přidat komentář

nelprochazkova
03.01.2020 odpad!

Nápad skvělý, provedení bohužel ne :( Vadilo mi autorčino neustálé odbíhání od tématu, vysvětlování použitých slov, slovních spojení nebo třeba toho, proč maminka s tatínkem říkají Marušce s Jeníkem právě Maruško a Jeníku a ne Marie a Jane. Vadilo to i dětem, nevydržely do konce ani u jedné pohádky... Děj pohádek mi přišel zbytečně složitý (a to nejen pro děti, ale i pro dospělého čtenáře), překombinovaný a zmatečný, navíc plný faktických a logických chyb (např. Sněhurku doktoři ponechají v nemocnici několik dní ležet jen kvůli výronu, Holeně zase uschne kaktus potom, co ho Maruška jednou nezalije). Nutno podotknout, že Veroničiny blogové příspěvky mám ráda. Úvaha na blogu a (pohádkový) příběh jsou ale zcela odlišné kategorie, a tady se mi to potvrdilo na 100 %.

MartinaMartina
30.10.2018 5 z 5

Veroniku a její životní příběh sleduji už od smrti jejího manžela a její prosby na FB (Krkavčí matka) o pomoc se stěhováním. Je až neuvěřitelné, s jakou lehkostí a nadhledem se vyrovnává se svými životními zkouškami a knížky píše nádherné. Další O Naivním prasátku si odemně půjčují učitelky MŠ i spec.škol.


Eva88
07.01.2018 4 z 5

Mně se moderní zpracování pohádek líbilo. :-) Jistěže to není nic pro nejmenší dítka. Spíše bych to brala jako vtipné příběhy pro dospělé a příjemné osvěžení mezi pohádkami pro větší ratolesti. Moc se mi líbí možnost diskuze po každém příběhu.