Bylo nebylo...

Bylo nebylo... https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424760/bmid_bylo-nebylo-a9a-424760.jpg 5 8 2

Bylo nebylo… Krátká věta, která stojí na počátku každé pohádky. Tajemná věta, která chytí každého čtenáře za ruku a opatrně ho vede cestičkami princů, princezen, draků, začarovaných lesů, či domečků na muřích nohách. Věta, která slibuje krásný příběh plný fantazie a šťastný konec. Bylo nebylo…je víc než výmluvný název sbírky sedmdesáti pohádek z celého světa. Chcete potkat indiánskou princeznu, proletět se na létajícím koberci, nebo přelstít rohatého a všemi mastmi mazaného čerta? Otevřete stránky čarokrásné knihy bohatě ilustrované světoznámým Vojtěchem Kubaštou, nalaďte se na magické vyprávění a nezapomeňte se na konci vrátit zase zpátky na zem. Hrozí, že pohádky vás chytí a už nepustí.... celý text

Přidat komentář

tvorimeprodeti
08.03.2020 5 z 5

První dojem knížka udělá už svou velikostí. Má přes 270 stran a váží skoro 1,5 kg. Takže už na první pohled je vidět, že se jedná o unikátní titul.
Uvnitř knihy čtenáře čeká 70 pohádek z celého světa. Z Česka je tam známá pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký.
Texty pohádek doplňují působivé ilustrace Vojtěcha Kubašty.
Při čtení procestujete celý svět. V knize najdete pohádky indiánské, dále z Afriky, Číny a dalších zemí.

Každý národ má své tradice, svou kulturu i způsob myšlení. To vše se odráží i v jednotlivých pohádkách, díky nimž můžete nahlédnout do myšlenkového světa bližších i vzdálenějších obyvatel naší Země.
Pohádkovou knížku BYLO NEBYLO určenou dětem od 6 let můžeme jedině doporučit.

witiko
07.10.2018 5 z 5

Tato antologie se rozsahem ani způsobem vyprávění asi nevyrovná Prvnímu a Druhému stromu pohádek od Jana Vladislava a Vladislava Stanovského, ale i tak je velmi zdařilá a zaručeně uchvátí krásou velkorysých ilustrací, které tu jsou zcela rovnocennou součástí textu.