Bůh lovu

Bůh lovu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520927/bmid_buh-lovu-w2m-520927.jpg 4 13 4

Dávný přízrak tajemného Lovce, který v hlubokých lesích kolem Buchlova nechává oběti mizet beze stop. Odo Astore, vlašský purkrabí, jenž se jej marně snaží odhalit. Mladý panoš, který přežil Lovcův útok a touží vzít spravedlnost do vlastních rukou. A půvabný mnich skrývající pod otrhanou kutnou nejedno tajemství. Falešný ženich. Falešný mnich. Falešný řezník. A falešný Lovec. Dokáže vášnivý cizinec s podivnýma očima vyřešit čtyři propletené případy, aniž by ztratil život – a srdce?... celý text

Přidat komentář

Boby17
dnes 5 z 5

Den svatého Rufa 1278 neznamenal jen smrt krále Přemysla Otakara II. v bitvě na Moravské poli, ale také nástup bezvládí, které zemi a jejímu lidu přineslo jen nejistotu a strádání. Také přišla neúroda, která znamená hlad a člověk člověku se stal vlkem. A v této době se odehrává příběh z Chřibů - Hříběcích hor. Střílecký purkrabí Odo Astore bojuje s nelítostnou a umně maskovanou lupičskou bandou a současně řeší hrůzný nález umučené ženy. Knížka se mi moc líbila, je čtivá a já ji upřímně doporučuji všem milovníkům historických románů.

čef
23.02.2024 5 z 5

Zajímavá historická detektivka, plná dobrodružství, bojů a velmi vyhladovělých lidiček po neúrodě a bitvě na Moravském poli. Charaktery jsou také vykresleny velmi živě a samozřejmě lásky se dobře čtou. Určitě zatím to nejlepší, co jsem v poslední době z historie Moravy četl.


nero 13
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Bůh lovu je historický, lehce mystický román, odehrávající se v takzvaných zlých letech, které nastaly po bitvě na Moravském poli, kde zahynul český král Přemysl Otakar II. v lokaci jižní Moravy, konkrétně v Chřibských horách.
Je to moje první kniha od autorky, a na jednu stranu musím uznat že umí psát zajímavě, ale na straně druhé mi to úplně ne moc sedlo, co se mi líbilo byla dobře vybudovaná atmosféra ponurých vrchů kolem hradu Buchlova, jednou jsem tam byl v ne moc dobrém počasí, tak jsem si to dovedl živě představit, ale přes ten popis násilí, hladu a smrti, to na můj vkus až moc často sklouzávalo k červené knihovně. Nevím jestli to má paní Mertlíková i ve svých předchozích napsaných knihách, ale vadily mi tam ty „ přemýšlící “ odstavce, kterých tam bylo opravdu hodně.
I přes tu kritiku to vůbec nebylo špatné, ale spíše se to bude líbit ženským čtenářkám.

Marthas
25.12.2023 4 z 5

3,5/5 Jak vidno autorka vychází z konceptu podobného V. Vondruškovi, volí v knize formu na sebe navazujících příběhů jako tomu bylo v Dýce z hadem, tam též chronologicky. Osobně by mě zajímalo, zda s případnými dalšími díly by dokázala koncept chronologie udržet. V. Vondruška od toho upustil. Porovnání s ním se přímo nabízí, přesto musím podotknout, že se zde nejedná o pouhý plagiát a autorka navíc má, co panu Vondruškovi lehce schází barvitý sloh, vytřibující se jazyk, dar zahrát na city a je na začátku kariéry. Nejsem zdatná v dějepise, proto nemohu být dobrý garant kvality práce se zdroji, přesto vám ale řeknu, že mně se příběh líbil a nenašla jsem tam nesmysly a nedorazy v zápletce i ději. Co kvituji s povděkem je i slovo závěrem, i podle něj soudím, že se autorka tentokráte více připravila, než v předchozích knihách. Smím-li soudit z komentů, protože toto byla má první kniha od ní. Co se mi na knize nelíbilo a zač jsem strhla hvězdu, je spousta násilí a kruťáren, která sice mají opodstatnění. To ale nic nemění na tom, že bych knihu doporučila spíše lidem se silnějšími žaludky anebo těm, co se zajímají o historii trochu jinak, než jen z učebnic. Uvidíme, zda se nějakého pokráčka dočkáme. já za sebe jsem zvědavá, co bude dál.