Kousnutí

Kousnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465014/bmid_kousnuti-QUc-465014.jpg 4 48 11

JAK MŮŽETE ZABÍT UPÍRA... KDYŽ JE TO VÁŠ NEJLEPŠÍ PŘÍTEL? Když Alexe pokouše upírka, Buffy a její partu čeká závod s časem ve snaze objevit lék, jenž by zabránil jeho přeměně v upíra. Jenže záludná Drusilla a její poskok Spike jsou jen krůček od otevření Pekelné brány, a tak se Buffy bude muset rozhodnout: buď zachrání kamaráda, anebo celý svět. A jak do toho všeho zapadá vysoký, zachmuřený a tajuplný Angel? Už brzy se má ukázat, že tajemství, které skrývá, jednou provždy změní válku mezi přemožitelkou a upíry. Další kapitolu zmodernizované komiksové adaptace jednoho z popkulturních kultovních příběhů, jenž svého času plnil titulní strany přináší Jordie Bellaireová (Redlands), nominovaná na Cenu Willa Eisnera, spolu s výtvarníkem Davidem Lópezem (Captain Marvel). A bude to fakt pekelná jízda!... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Bite , 2020


více info...

Přidat komentář

blackoutzuzi
10.06.2023 5 z 5

Moje největší seriálové #guiltypleasure z dob kdy jsem byla teenager. Loni jsem si dala kompletní #rewatching a byla vlastně dost překvapená, jak moc mě to baví i teď, když je mi 30 :D
Bezvadný postavy (Giles, Xander, Cordelie, Spike), neskutečně vtipný dialogy, pořád nějaké drama :D
Komiksové provedení je na jedničku, cítíte z něho naprosto stejnou atmosféru jako ze seriálu, kresba je fakt krásná a příběh zrovinka tak. Moc doporučuji! :)

dexterman
05.06.2023 3 z 5

Bylo to dobrý . Škoda že né tak dobrý jako předchozí díl . Nicméně se to dá pořád dobře číst . Už ale z toho necítím takový ten fajn pocit jako při čtení prvního dílu . Kresba ušla . Příběh samotný je docela dobrý . Nicméně se nemůžu ubránit pocitu že to celé šlo napsat a nakreslit jaksi lépe .


Kate18
27.03.2022 5 z 5

Po minulých událostech musí Buffy a Willow dostat zvláštní artefakt. Město napadla proradná Anya a ukradla zvláštní dýku. Ale předtím provedla se svým pomocníkem Spikem něco hrozného Alexandrovi. Dívky se vydají po stopách tajné mapy do podzemí, kde musí podstoupit větší oběť než čekaly…

buffy5235
19.01.2022 4 z 5

Opět jako u prvního dílu si myslím, že to bylo skvělé na odpočinek. Kresby tady už nebyli tak podobné hercům ze seriálu jako v prvním díle, ale i tak to bylo fajn.

Lusa
07.11.2021 5 z 5

Za me zatím porad dobré, ale s tou kresbou musím souhlasit s ostatními, nostalgie však pořád funguje.

Sammy.Boy
03.09.2021 4 z 5

Nadšení stále trvá, avšak musím souhlasit s tím, že kresba oproti minule zaznamenala docela rapidní propad, je to takové malé nepříjemné KOUSNUTÍ. Opět se mi potvrdilo rčení, že když dva dělají totéž, není to totéž! Nicméně se to dějově pěkně rozjelo. Angel má hezky zametenou cestičku pro svůj vlastní díl. Nemůžu se dočkat!

mirec88
24.07.2021 4 z 5

No je to čím ďalej zaujímavejšie, pekne sa to zamotáva a jediné za čo strhujem hviezdičku je kresba, ktorá oproti prvému dielu išla rapídne dole. Každopádne všetko okolo Alexa, viazača duší a toho egyptského artefaktu je fakt skvelo vymyslené a vykreslené. Teším sa na Angela.

Andrée
21.07.2021 3 z 5

To bylo slabé. Kresba oproti prvnímu dílu nic moc. Tady si Buffy nebyla skoro vůbec podobná a bylo zde pramálo akce.

fvalek
17.06.2021 4 z 5

Přestože jsem si u prvního dílu docela stěžoval na známé, ale přesto jiné pojetí a na různé nelogické věci, co z toho vyplývají a nutné změny děje, které tak nastanou, myslím, že jsem přímo napsal - buď udělejte nový vlastní příběh nebo jeďte podle seriálového, ale nemíchejte je chaoticky do sebe, tak u druhého dílu mi vlastní cesta paradoxně nevadí a přišla mi k chuti. Je svižnější, zajímavější, neotřelá a zatím zábavná. Minimálně jde k věcí a tak se už u druhého dílu dočkáváme zajímavých drsných zvratů.

Úplně nejdřív bych ale asi vyhuboval editorovi, protože jasně, komiks se u nás jen překládá a asi vypadá úplně stejně jako originální, ale proboha koho napadlo dát tu krátkou povídku z Anyina obchodu na konec, když se jednak skvěle hodila hned za úvod, zároveň pak celá ta část po úvodu moc nedávala smysl a byla plná otázek "Jak jsme se sem dostali? Jak to, že se už stalo tohle? Kdy se tohle stalo?" apod. Ale jasně, chápu, byla to malá reklama na Angela pro příště... Jenže kdo si příště bude tyhle detaily, které si máme zatím podržet v paměti, pamatovat...

Samotný děj mě baví, musím vážně uznat, že moderní přepracování Buffy pro dnešní čtenáře je hodně dobré, škoda jen, že komiksy z Comics Centra jsou takové... drahé a honosné, ale přitom jednohubky. Dočteno za hodinu, prahnu po dalším, ale přečetl jsem si pouze 4 kapitolky. Smutné, chci víc. No a ještě poznámka k různým věcem... Hrozně tomu všemu chybí pozadí. Je skvělé, že tu máme po zuby ozbrojenou Buffy, ale jak se vlastně stala přemožitelkou a co dělala mezi tím zjištěním a příjezdem do Sunnydale? Jak to, že slečna Calendarová umí čarovat a Willow vlastně taky? Alexe proměnila Drusila, ale proč vlastně, když ho okamžitě chtěla zabít a Spike ho musel zachránit? Anya vlastní magický obchod a asi jí není zrovna 20, ale kdo je, co je? Snad se tohle někdy odhalí, protože lidem, co Buffy už neznají nebo si ji nepamatují, to nemusí dávat moc smysl a je to opravdu takové naskočení do jedoucího auta. Obzvláště u Anyanky mě docela mrzí, že její příběh takhle moc upravili a chtěl bych trošku větší návrat k seriálové předloze, protože bůh ví, jestli to vůbec je Anyanka nebo tu bude někým jiným.

A malý rýpavý dotaz, pokud se tedy chtějí držet vlastního přepracování před předlohou, tak proč je galerie obálek plná postav, které v komiksu ani nejsou, zatímco v seriálu ano? někdy je to hrozný mišmaš.

Lenka.Vílka
26.05.2021 4 z 5

První díl skončil napínavě, takže se hned pokračuje tam. Alex je v obrovskym průšvihu a kamarádi mu musí pomoct. Což bude nebezpečné, napínavé a do toho Drusilla, která netroškaří. Plány má vskutku velké a všechno by se mohlo změnit...

Akční jednohubka, která mě bavila. A to slovo "jednohubka" myslím doslova. Kniha totiž opět obsahuje pouze čtyři sešity. A z toho je jeden vlastně...no, kdo četl, ví, co v něm je.

Bohužel to opět strašně rychle uteklo, ale to není mínus, jenom to je rychle pryč. A vážně to opět působilo jako jeden díl seriálu. Včetně toho, že jsem měla přečteno za stejnou dobu.

A teď trocha toho nepříjemného...


ZAČÁTEK SPOILERU

Mám jenom jeden problém. S anotací, která mi úplně nesedí do děje knihy.
Z anotace:
"Jenže záludná Drusilla a její poskok Spike jsou jen krůček od otevření Pekelné brány, a tak se Buffy bude muset rozhodnout: buď zachrání kamaráda, anebo celý svět."

Kdo si tohle přečte v anotaci, čeká zběsilou jízdu kde bude tikat časovaná bomba v podobě Drusilly, která využije čas, kdy přemožitelka zachraňuje svého kamaráda, takže ona mezitím může způsobit konec všeho. Jenže takhle to vážně není. Nejdřív se vyřeší situace s Alexem a Drusilla se zjeví...a tím to skončí...bude to v dalším díle

Navíc ona tam ani nic moc neudělala. Jenom ukázala na dýku a potom přišla na tu výstavu, kde dýka byla. A potom byl konec knihy...

"A jak do toho všeho zapadá vysoký, zachmuřený a tajuplný Angel? Už brzy se má ukázat, že tajemství, které skrývá, jednou provždy změní válku mezi přemožitelkou a upíry."

Ehm, tohle tam ale vůbec není. V bonusové kapitole se ukáže, že kdyby za Anyou nepřišla jako první Buffy, pokusil by se o to stejné Angel. Proto za Anyou přišel. Ale to je všechno. A z té konverzace na schodech, vám to dojde hned, kdo je pod maskou. Ale v praxi to bylo taky o ničem a do toho slíbeného v anotaci to má hodně daleko. Bude to v dalším díle?

Takže ne, nejsem nás naštvaná z toho, co jsem četla. Třeba ta (pře)dlouhá pasáž s Willow byla úžasná. Ale jsem naštvaná, že anotace mluví o něčem jiném, než se v knize děje :(

KONEC SPOILERU

Takže když dám stranou tu blbost z anotace, kterou nevím, zda může český vydavatel ovlivnit, jsem si užila dobrý komiks.

Knihu jednoznačně doporučuji. Je to příjemný příběh, který by sice zasloužil hlubší propracování ohledně postav, ale pokud máte rádi něco jednoduchého nebo je Buffy vaše guilty pleasure, je to pro vás. U prvního dílu to nebylo tolik vidět, ale u dvojky jde víc. Občas jsem si připadala, jako kdyby v kontextu chyběla stránka. A tím nemyslím jenom díru v podobě bonusové kapitol(k)y. Nepochopila jsem, proč to je na konci :(

Já osobně mám ráda i tyhle nenáročné příběhy. Ale pravdou je, že se mi možná nejvíc líbila ta kapitola jenom s Willow...

Anushka1
24.05.2021 4 z 5

Druhý díl, který nese podtitul "Kousnutí", navazuje na ten první a naši hrdinové řeší problém, jak zachránit Alexe. Na konci prvního dílu ho totiž pokousela Drusilla a pokud mu Buffy, Willow a Giles nepomůžou, stane se z něj upír. K tomu jim má pomoci vazač duší, který mu má pomoci, aby se z něj nestal krvežíznivý démon. Zároveň si budou muset poradit s tím, že Drusilla začne realizovat svůj plán na otevření pekelné brány, která, jak víme, se nachází pod městem Sunnydale. Jestli se jim to všechno povede, už nechám na vás, abyste to zjistili sami.