Buďme k sobě vlídní

Buďme k sobě vlídní https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100204/budme-k-sobe-vlidni-2-vydani-100204.jpg 4 13 4

Myšlenky, historky, básně a texty písní v pořadech Českého rozhlasu Praha 2 – nedělní Dobré jitro Obnovené vydání úspěšné knihy oblíbeného spisovatele, vypravěče, písničkáře, textaře a básníka. Autor se v knížce dělí se čtenáři stejně jako předtím s rozhlasovými posluchači o kousek svého života, o naději i pochyby a především o víru v člověka a lásku k životu. S laskavým humorem sobě vlastním nás provází svými vzpomínkami a v jeho historkách, úvahách a textech se odráží mo?o celé knížky, že vlídnost a láska jsou nade vše. Své úvahy prokládá vyprávěním o své ženě a dětech, o životě divadelním, o spolupráci s Miloslavem Šimkem, o Semaforu, o svých cestách do ciziny, texty a básněmi. Kniha je vyzdobena množstvím autorových fotografií. 2. vydání... celý text

Poezie Umění
Vydáno: ,
více info...

Přidat komentář

drakamena
24.04.2022 2 z 5

Sbírka fejetonů a básní Josefa Fouska. Četla jsem podobnou knihu od Františka Nepila, té však tato nesahá ani po kotníky. Že si já a psaní pana Fouska nesedneme jsem pochopila už ve chvíli, kdy se v jednom z prvních fejetonů chlubil tím, jak vzal sekyru na svoji tahací harmoniku, dárek od otce, na který si otec dokonce půjčil peníze. No. Ne. Tohle opravdu ne.

Navíc jsou všechny fejetony víceméně o tomtéž: nemoci, politika, stížnosti na všechno možné. Pan Fousek zdůrazňuje nutnost být vlídný, vlídnost jsem ale v jeho díle dost často postrádala. Toto byla moje první a zároveň i poslední kniha od tohoto autora.

cukrovka
20.03.2018 5 z 5

Úžasné úvahy o životě a lidech, jejich slabostech, nadějích, pochybách a víře. Hned v úvodu mne zaujalo motto které bych si chtěla opakovat vždy, když si budu myslet, že dál už nemůžu:
Nevzdávej boj a dál jdi - dál,
odejde smutek zmizí žal,
jen v tísni poznáš člověka,
co pomáhá a nečeká.

Hlavní je žít a dál se rvát,
neztrácet víru a dál mít rád
svět, který často zraní nás
a vzápětí je plný krás.

Pomáhej těm, co v nouzi jsou,
pomáhej těm, co nemohou,
jednou tou cestou půjdeš sám
na věčné cestě ke hvězdám.


alena4154
02.03.2015 5 z 5

Pan Fousek má výborné myšlenky i básně. Kolikrát je "něco málo" mnohem víc jak moc.

kika 13
14.11.2012 5 z 5

Sbírka fejetonů pana Fouska.Nemají chybu.