Buddhismus nejen pro chlapy

Buddhismus nejen pro chlapy https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355353/mid_buddhismus-nejen-pro-chlapy-k8T-355353.png 5 31 9

Příručka pro neohrožené! Buddhismus nejen pro chlapy - Mariňákův průvodce na cestě k bdělosti s notnou dávkou humoru, sebeironie i nadhledu nabízí původně „tvrdý mariňák“ velmi přístupný úvod do buddhismu, a to velmi moderně, čtivě a srozumitelně. Tato prakticky zaměřená a zábavná kniha, přináší poučení pro každého otevřeného čtenáře a je plná životní moudrosti.... celý text

Přidat komentář

maja8148
06.02.2022 5 z 5

Pár knížek o Buddhismu mám již přečtených, ne moc, ale něco málo ano. Většina z nich byla strohá a předkládala fakta (historie, vznik, vývoj) nebo vysvětlovala jak by jsme měli buddhismus chápat a co je na něm důležité. Četla jsem něco málo i od jeho svatosti Dalajlamy 14., takže ano, něco málo o buddhismu vím. A s klidným svědomím mohu říci, že toto je jedna z nejlepší a nejsrozumitelnějších publikací i daném náboženství. Ano nedozvíte se zde jak se buddhismus šířil z Indie do Číny a dále po Asii, kde pohlcoval, nebo se spojoval s tamějšími náboženstvími, jak může vypadat buddhistické peklo a nebe, podle jakých modliteb a za jakých podmínek údajně dosáhnete nirvány či si nakloníte karmu dle dané odnože buddhismu. Ovšem dozvíte se daleko důležitější věci. A tedy co to ten buddhismus doopravdy je a jak k němu v dnešním světě přistupovat a jak jej žít a chápat. A navíc je to vysvětleno neskutečně jednoduše a na krásně pochopitelných a pochopitelných případech. Pokud vás zajímá, co to ten buddhismus vlastně je a jak na něj, tak tuto publikaci určitě doporučuji. 

Marxt5
18.05.2020 5 z 5

Za mě úžasná kniha! Četl jsem více knih o buddhismu, drtivá většina byla serióznější, avšak tato mě oslovila právě svým laickým vysvětlením podstaty samotného buddhismu. Autor použil spoustu příkladů z normálního života, což opět čtenáře dostane o něco blíže k buddhismu už jen skrze běžné každodenní situace.
Obecně si tedy myslím, že tato kniha je ideálním úvodem do buddhismu pro úplně laiky v tomto tématu, ale myslím, že se bude líbit i zasvěcenějším.


KaroM
15.01.2020 5 z 5

Souhlasím s názvem Nejen pro chlapy. Hezky se to čte a kniha se vejde i do kabelky :)

rarášek
05.09.2018 5 z 5

Skvělá knížka pro všechny nováčky, kteří se chtějí o buddhismu něco dozvědět. Kniha je napsána jednoduše a jsou v ní uvedené i příklady, takže se textu dá opravdu skvěle porozumět. Opravdu to trochu připomíná Davida Michieho. ☺️

LordSnape
17.01.2018 4 z 5

O buddhismu bez příkras a duchovního rozměru v knížce tak akorát do kapsy u vesty či saka. Stribling přibližuje základní kameny učení naprosto přízemní a lidově přijatelnou formou, takže je pochopí úplně každý. Nijak zvláště se nerozepisuje ani témata zvlášť neokecává. Trochu mi to připomnělo knihy Davida Michieho.

Klamm
09.11.2017 4 z 5

Tak hele chlapy, byl jednou jeden týpek a ten zjistil, že život je utrpení. To utrpení má svou příčinu a jde odstranit. Popsal nám dokonce cestu, vedoucí ke štěstí. Když po ní půjdeme, tak bude pohoda.
Buddhismus vyložený mariňákovo hantýrkou. Stribling se snaží být vtipný (já se nesmál) a věc brát s nadhledem. Nejedná se o nic hlubokého, ale ani plytkého. Jako seznámení se s tématem dostačující.
65%

Dax
04.11.2017 4 z 5

Pro člověka (nejen pro muže :) ), který se chce seznámit s buddhistickou filozofií je to dobrá volba. Stručně, jasně a západním způsobem vysvětluje a zasvěcuje. Jinak je takových knih celá kupa, jen jsou suchopárnější. Autor si také některé věci vysvětluje po svém, až to už trochu zavání alibismem a vyčůraností, aby mu ten buddhismus šel na konzumní způsob života dobře roubovat. Ale přesto, čím víc lidí bude číst tenhle typ knih, tím lépe pro celý svět.
"Abyste se naučili meditovat, nemusíte zaplatit devět set dolarů, vzdát se prima dovolené a trávit čas s natvrdlými ignoranty v sandálech."
"Myslím, že je smutné, když lidé hledají spiritualitu, protože se domnívají, že pak budou něčím mimořádní. Je to přesně naopak: Skutečné štěstí se dostaví, když si uvědomíte, že nijak mimořádní nejste."

Jandýs
27.10.2017 5 z 5

Nejen pro chlapy - a tak jsem se nechala touto knihou obohatit :-) a bylo to moc hezké čtení a poznání . Pan Stribling buddhismus popsal tak, jak to cítil a mému srdci je to moc blízké a inspirativní .

Dan73
26.08.2017

Skvěle