Buď mým hříchem

Buď mým hříchem https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508114/bmid_bud-mym-hrichem-Y7p-508114.jpg 4 7 4

Mladá šlechtična Elena přijíždí na hrad do Sokolic, aby se provdala za mocného hraběte. Jenže srdce ji více táhne k jeho synu Gabrielovi, kterého zná už od dětství. Přitažlivý rytíř však nepřišel do svého rodiště jen kvůli svatbě. Nikdo netuší, že byl králem pověřen odhalit zrádce podporujícího kacířské hnutí. Elena se tak nevědomky dostává do nebezpečí, a to jak ve věcech lásky, tak života. Hrozí, že intriky Gabrielovy snoubenky Juliany a ukrytého nepřítele ji vženou přímo do náruče smrti. Kromě Gabriela nemůže nikomu věřit, a podezřelých ze zrady je hned několik, a to v čele se samotným hrabětem Sokolickým… Panství je nakonec v základech otřeseno vlastní minulostí.... celý text

Přidat komentář

knihomolka27
25.02.2024

(SPOILER) 52 procent.



Ze začátku mě kniha bavila a nemůžu jí upřít určité kvality, ale čím víc jsem četla, tím víc jsem se do toho musela nutit až jsem začala hodně přeskakovat. Zápletka zajímavá, propojuje hned několik velmi chytlavých žánrů dohromady - kombinaci historie, romantiky, mystery a detektivky zní ovšem bohužel lépe než je konečné výsledné zpracování. Detektivní linka mě příliš nebavila, mystery se nakonec ukázalo jako velmi nudné a nezajímavé a i ta romantická linka mi začínala jít čím dál tím víc na nervy. Hlavní hrdinové byli sice fajn ale to bylo asi tak všechno, né příliš zajímaví a charismatičtí jak by bylo asi třeba. Ocenuju sice autorův komplexnější přístup k červené knihovně, která nestaví jen na laciném sexu a romantice, ale ve výsledku mě kniha opravdu zanechala nanejvýš chladnou a nemám důvod nad ní nijak dlouho přemýšlet. Některé věci mi tam třeba nesedly vůbec, jako ten sadomaso salonek nebo co to bylo, nebo už velmi přestřelený konec, kde se každý snaží zabít každého.

Mon.CouCou
25.06.2023 5 z 5

Kniha z období 14.století a vlády Zikmunda Luxemburského je psaná tak, že jsem chvíli přemýšlela, zda-li jde skutečně o fikci. Vážně jsem měla pocit, že se po kamenných hradbách té doby procházím.
Nečekejme však jen romantickou linku. Ano, krásná, ale naivní Elena si má vzít hraběte Sokolickeho. Srdci však nejde poručit a Gabriel, syn hraběte, se kterým se zná od dětství, nám příběh zamotá.
Na oko jednoduchá zápletka, avšak nenechme se zmýlit. Tajemství a intriky patří i k této době a přiznám se, že díky tomu dostává tento historický román úplně jiný rozměr. Dočkáme se zrady i smrti popsány tak, že ve mně ještě dlouho příběh dozníval. Všechny postavy v knize jsou vykresleny znamenitě. Nyní plamen svíčky dohořel, já si ji moc ráda užila, jde vážně o bezvadnou oddechovku.


alnahu
24.06.2023 4 z 5

Tento romantický historický příběh od mladého autora mě mile překvapil.Příběh lásky,touhy,intrik a zrady a přesto se mi kniha líbila a dobře četla.

evineckY
29.05.2023 4 z 5

Ke konci to teda byla divočina, ze dvou svateb se stala jedna
a pravá láska vyhrála.
Ale co znamenal ten konec??? Doufám , že bude pokračování...

Štítky knihy

láska zrada intriky historické romance

Autorovy další knížky

Marek Zákopčan
slovenská, 1986
2017  75%Rande naslepo
2013  77%Plamene hriechu
2015  87%Pod horúcim pieskom
2008  75%Mesto tieňov 1
2010  62%Nevinní zmätkári

Kniha Buď mým hříchem je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst21x
Chci si koupit7x