Všechny párty zejtřka

Všechny párty zejtřka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21808/vsechny-party-zejtrka-21808.jpg 4 46 7

Bridge (William Gibson) série

< 3. díl

Bridge, kniha 3. Colin Laney, který je na strukturu toku informací citlivý jako nikdo jiný na Zemi, v současné době přebývá v lepenkové krabici v Tokiu. Tělem mu zmítá horečné blouznění, ale v duchu se žene volný jako vždy, a ví že se cosi chystá. Ne však v Tokiu; on sám u toho nebude. Něco se chystá v San Francisku a on tam někoho potřebuje poslat. Rydellovi v cestě do San Franciska nic nebrání. Jeho současný zaměstnavatel (Lucky Dragon, pobočka na Sunset Boulevard, jedna z několika set frančíz řízených ze Singapuru) mu dal vlastně právě velmi důrazně najevo, že může jít, kam chce, tím, že mu dal výpověď. To se Rydellovi stává často. Přesto ale je na něj spoleh. Chevette se mu do náruče nehrne, ačkoliv ze všech jejích bývalých kluků by ji něco táhlo snad jenom za ním. Právě utíká před svým posledním klukem, který si rád bouchne. Tak jako tak ale utíká od San Franciska, do svého starého domova na mostě, kde bydlí lidé, kteří nemají kam jít. Vyzná se natolik, aby tam přežila. Harwood je v San Francisku celou dobu. Na základě svých informací ví, stějně jako Laney, že se blíží změna. Hodlá v tom novém světě zařídit všechno tak, aby se potom na potravinovém řetězci nacházel stejně vysoko jako předtím. A je kvůli tomu odhodlán i sem tam někoho zabít. V sanfranciské mlze se to snadno utají, pokud o toto utajení člověku jde, a realita jako by zde byla značně nestálá. V této mlze se s grácií pohybuje jakýsi nenápadný muž, v jehož stopách zůstávají mrtví lidé, takže na jeho přítomnost Laneyho upozorní příval prázdných míst. Chlapec jménem Silencio nemluví, ale žene se sítěmi kyberinformací za jediným předmětem, který si podmanil jeho představivost. A Rei Toei, japonská idoru, dál zkoumá všechno lidské. Sama člověkem tak úplně není, ale pracuje na tom. A kdo může v mlhách San Franciska, v této vzácné chvilce dějin, říci, co je a co není možné…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Návrat
Originální název:

All Tomorrow's Parties , 1999


více info...

Přidat komentář

rikiki
03.09.2023 1 z 5

Tohle se nedá číst. Po pár kapitolách to vzdávám. Místy tam člověk objeví opravdu hluboké myšlenky, ale hned v příštím odstavci se opět ztratí a přemýšlí, o čem ta knížka vlastně je a kdo jsou hlavní hrdinové.

Ivan F
12.08.2023 2 z 5

Záver trilógie bol pre mňa pomerne veľkým čitateľským utrpením. Je to síce jednoduché čítanie, kedy sa čitateľ nestratí ako v iných Gibsonových románoch, no zároveň to nie je kniha pre dospelých, ale pre YA. Tento žáner mi nesedí, nenašiel som v ňom zatiaľ žiadnu knihu, ktorá by ma oslovila a Párty zajtrajška štatistiku rozhodne nevylepšila. V každom prípade sa však príbeh uzavrie, hoci pomerne kostrbato a predchádzajúce dva diely, ktoré samostatne nemajú žiadnu spojitosť, tak dostanú spoločný zmysel. Za mňa osobne prečítané, ale viem, že sa k tejto trilógii nevrátim. Sci-fi dielo to je, ale majstrovské určite nie.


Enforcer
05.06.2023 5 z 5

Za mě zatím nejlepší a nejčtivější Gibson. Na rozdíl od některých jiných jeho děl má tato kniha děj, který pochopí i lidé, kteří jsou v IT spíše na uživatelské úrovni.

ludek.n
09.01.2018 2 z 5

Trápení s "Mostem" se uzavírá. Na rozdíl od předchozího dílu má kniha alespoň jakýs takýs děj a návaznost na své předchůdce. Ovšem to je také asi tak všechno. Postavy se zjevují a mizí, aniž by nějak významně zasáhly nebo daly svému konání smysl. Nebýt závěrečného dramatického zapálení mostu, i sám konec by vyšuměl do ztracena.

namoki
12.09.2014 3 z 5

Prvni knizka, kterou jsem od Gibsona cetla a musim rict, spis takovy prumer. Clovek se nenudi, ale ze by musel cist dokud to neskonci, to take ne. Trosku obcas rozvlacne a konec takovy nevyrazny. Knizka me neurazila ani extra nenadchla. Myslim, ze za nejakiu dobu mi spyne s ostatnimi a nebudu si ji moc pamatovat.

Patapuf
04.10.2012 4 z 5

Bylo to super čtení.... dlouho sem od něho nic nečetl, ale vše je to zpět....

Mirka.K
20.12.2011 3 z 5

Přišlo mi to strašně roztahané. Kdyby Gibson místo více jak tří set stránkové knihy napsal tak padesáti stránkovou povídku, udělal by lépe.

Štítky knihy

kyberpunk

Autorovy další knížky

William Gibson
americká, 1948
2019  79%Neuromancer
2015  81%Hrabě nula
2008  72%Jak vypálit Chrome
1999  71%Mašina zázraků
2009  81%Virtuální světlo