Brianova cesta

Brianova cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173422/bmid_brianova-cesta-173422.jpg 4 8 5

V nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy lidé žijí převážně v noci, protože denní vedra život neumožňují, kdy lidé, kteří čtou knihy, jsou považováni za blázny, putuje malý chlapec ze Švédska na jih za svým otcem. K dispozici má Čtenáře, který funguje jako čtečka knih a současně jako databáze všech těch ztracených, které byly spáleny. Také Briana naviguje. O Čtečku má ale zájem celosvětová vláda, a tak Brianova cesta za otcem rozhodně nebude jednoduchá.... celý text

Přidat komentář

martin2250
22.09.2019 5 z 5

Knihou jsem nadšený a komentář píši až s odstupem, protože jsem o ní potřeboval přemýšlet. Katastrofou nemusí být nutně ta změna počasí, může jí být klidně zmanipulované obyvatelstvo. Ovce, které mají jednoduchý život, malé potřeby a odsouhlasí jakýkoliv zákon, jen aby měli klid. Svůj klid plných žaludků a televizních pořadů prázdných dějů. Ještě že se všichni nechtějí smířit s tímto životem. Příjemné odpoledne nad touto knihou.

Zorka
02.02.2019 2 z 5

Kniha je jakýmsi vztyčeným ukazováčkem upozorňujícím, že jsme na dobré cestě stát se hlavními hrdiny podobného světa. Narážky na českou politickou scénu mi přišly trošku nucené a děj se zvláštně táhl k lehce komerčnímu závěru. Můj šálek kávy to rozhodně není.


hs777
04.08.2018 5 z 5

Knížka na jedno odpoledne, trochu naivní, ale milá. Brianovi, jeho Čtenáři a světu s rozmanitými lidmi namísto tupého stáda s IQ tykve, se nedalo nefandit.

vesirena
08.01.2016 5 z 5

Kniha psaná jako sci-fi a fantasy, ale chvílemi mi připomínala nedalekou budoucnost. Udělejme vše pro to, aby to nebylo skutečností... zatím směřujeme se sklopenou hlavou k její realizaci...
Velice dobře napsáno, byla jsem vtažena do děje a nemohla jsem se utrhnout, takže jsem nad ránem zhasínala počítač (kde ji mám uloženou) a musím se přiznat, že je to kniha o které budu ještě hooooodně dlouho přemýšlet.
Díky autorovi- rozhodně doporučuji
"„Protože se teď hádají mezi sebou, máme v podstatě klid,“ pokračoval Dennehy. Stále se zaměřují na inteligentní jedince, ale je jich nějak stále méně. Chytří lidé začínají být nedostatkovým zbožím, kastou.“

Jena19
28.06.2014 4 z 5

Velmi čtivá kniha, se svižným dějem. Rychle vás vtáhne a zaujme neotřelým námětem. Celý děj je velmi aktuální - systém stádovosti, kolektivního hloupnutí.... někdy působí až jako memento pro současnou konzumní dobu.
Miluji větu: "některé donedávna ještě zločiny se legalizovaly, a policie měla klid". Doporučuji nejen na prázdniny!