Bratři Wrightové

Bratři Wrightové https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274703/bmid_bratri-wrightove-HG1-274703.jpg 4 11 6

Poznejte napínavý příběh dvou odvážných bratrů, kteří naučili lidstvo létat Dva neznámí bratři pocházející z Ohia změnili jednoho zimního dne roku 1903 na Vnějších mělčinách Severní Karolíny běh dějin. Okolnímu světu trvalo nějaký čas, než vůbec uvěřil, co se vlastně přihodilo: nastoupil věk létání motorem poháněných strojů těžších než vzduch s pilotem na palubě. Kdo byli tito muži a jak bylo vůbec možné, že dokázali to, co dokázali? Dvojnásobný držitel Pulitzerovy ceny David McCullough předkládá napínavý příběh dvou odvážných bratrů, Wilbura a Orvilla Wrightových, kteří naučili náš svět, jak létat. Ve své vzrušující knize se opírá o nesmírné bohatství písemné pozůstalosti rodiny Wrightových, včetně soukromých deníků, zápisníků, knih výstřižků a více než tisícovky dopisů ze soukromé korespondence, jež vypráví lidskou část příběhu bratrů Wrightových. Tato pozůstalost obsahuje i málo známé příspěvky jejich sestry Katharine, bez níž by celá řada událostí, které je potkaly, možná dopadla jinak. „Příběh nadčasového významu, vyprávěný s neobvyklou empatií a plynulostí (…) Dobře podaná historie o tom, co je dost možná tím nejúžasnějším skutkem, jaký kdy lidstvo vykonalo (…) Bratři Wrightové stoupají k nebesům.“ – The New York Times Book Review „David McCullough načrtl živý a obdivuhodný portrét skromných a tvrdě pracujících ohijských rodáků, kteří ve svém obchodě s jízdními koly zkonstruovali letoun a v písku Kitty Hawku v Severní Karolíně vyřešili záhadu létání. Zachycuje zázrak toho, co Wrightové dokázali, a co je neméně důležité, i úžas pociťovaný jejich současníky…“ – The Wall Street Journal... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: ekniha , Computer Press (CP Books)
Originální název:

The Wright Brothers , 2015


více info...

Přidat komentář

Ydnev
31.08.2020 5 z 5

Nemám co vytknout. Je to faktografické, velmi čtivé, jejich příběh je ve všech směrech motivační, dokonalá kniha.

Dédečko75
24.04.2020 5 z 5

Krásný životopis


lazarus
18.03.2018 4 z 5

Hezky vyprávěný příběh dvou bratří a jednoho letadla. Vlastně toho prvního letadla vůbec.

soukroma
19.01.2018 3 z 5

Opravdu faktografické, se spoustou životopisných i technických údajů a citací. Ač jsem technický typ a života běh těchto bratří i jejich první "stopy" v motorovém létání mě zajímají, početla bych si mnohem lépe, kdyby to byl životopisný román. Udělat z toho román, byl by to okamžitě právem bestseller.

hanča34
07.10.2016 5 z 5

Tuto knihu jsem zapůjčila kvůli manželovi, který je modelář, zajímá se o letectví a píše o něm knihu. Nakonec on ji nečetl a já ano. Smekám, před bratry za jejich vytrvalost a pokoru. Na rozdíl od jiných nezemřeli při pádu letadla.

genie
06.01.2016 5 z 5

Skvělé vyprávění o tom, jak se z neznámých daytonských hochů Wrightů staly světoznámé celebrity "pronásledované paparazzi" ... Wilbur a Orwille, oba neuvěřitelně trpěliví, zanícení, inteligentní a odvážní, byli dokonalým týmem ... Autor se věnuje zejména prvnímu desetiletí 20. století, od počátečních pokusů o létání na písečných dunách u Kitty Hawku v Severní Karolíně až po jejich megaúspěchy v Le Mans, Washingtonu nebo New Yorku. Ačkoliv toho o letadlech, letectví či jeho historii mnoho nevím (nebo možná právě proto?), kniha mě moc bavila.

Štítky knihy

letci letectví dějiny letectví piloti

Autorovy další knížky

David McCullough
americká, 1933 - 2022
2005  92%Státník a prezident John Adams
2015  87%Bratři Wrightové