Bratři Himmlerové

Bratři Himmlerové https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33850/bmid_bratri-himmlerove-gxJ-33850.jpg 4 13 2

Podtitul: Příběh německé rodiny Vzpomínky praneteře Heinricha Himmlera a historičky Katrin Himmlerové jsou pozoruhodné nejen materiálem týkajícím se tří bratrů Himmlerových a jejich rodin, ale mají i další rozměr jako rodinná kronika zasazená do značně širokého historického kontextu a mnoha společenských souvislostí. Pozadí „historie jedné německé rodiny“ umožní čtenáři pochopit i okolnosti a mechanismy vedoucí k tomu, že z podhoubí solidního německého měšťáctví v konkrétní historické situaci mohly vzejít tak zrůdné osobnosti, jako byl právě Heinrich Himmler.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Academia
Originální název:

Brüder Himmler , 2006


více info...

Přidat komentář

jardaplech
20.01.2017 3 z 5

zajimavé počteničko

Chemiczka
11.03.2013 4 z 5

Důvod pro sepsání této knihy bylo autorčino hledání materiálů o její rodině. Předpokládám, že pro ni muselo být velice bolestné zjištění, že je součástí rodiny, která stála v popředí nacistické strany a stala se katem nejen židovského národa. Obdivuji ji tedy nejen pro to, že rozhodla jít do pátrání o těchto lidech, ale především proto,že se rozhodla všechny informace publikovat bez obalu. Vystoupit na veřejnost a říci, že její prarodiče a prastrýc zavraždily miliony lidí (bez ohledu na pohlaví, věk, společenské postavení).
Paradoxem je, že ona sama si vzala za manžela Žida, potomka přeživších z koncentračního tábora.

Pro milovníky historie, a ty které zajímá II. sv. válka a holocaust je kniha přínosem nových informací a zajímavých skutečností.