Botanik

Botanik
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526998/bmid_botanik-655e394e7623e.png 5 349 349

Washington Poe série

< 5. díl

Detektiv seržant Washington Poe může na jedné ruce spočítat počet přátel které má. A ještě by mu prst zbyl. Je tu samozřejmě šíleně brilantní, bezelstně nevinná civilní analytička Tilly Bradshaw. Svou sužovanou šéfku, detektivku inspektorku Stephanie Flynnovou, zná už léta, jako svou nejbližší sousedku, hlídačku psů na plný/částečný úvazek, Victorii. A pak je tu Estelle Doyle. Je pravda, že sžíravá patoložka nikdy nešla po slunné straně ulice, ale nezašla tentokrát až příliš daleko? Vražda jejího otce, který byl dvakrát střelen do hlavy, se zdá být zároveň otevřeným a uzavřeným případem. Estelle má na svých rukou zbytky střelného prachu a v domě obklopeném čerstvým sněhem jsou pouze její stopy, které vedou dovnitř. Od svého zatčení řekla jen tři slova: Řekněte Washingtonu Poeovi. Mezitím zabiják, který vraždí jedem, jehož tisk nazval Botanik, posílá básně a lisované květiny slavným celebritám. Zdá se, že vrah dokáže procházet zdmi a navzdory předchozímu upozornění, které dává svým obětem, a bez ohledu na bezpečnostní opatření, která policie přijme, se zdá, že je schopen zabíjet beztrestně. Pro muže, který nenávidí záhady zamčených pokojů, Washingtona Poea, to vypadá na nejdelší pracovní týden v životě...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

The Botanist , 2022


více info...

Přidat komentář

Kateřina259
předevčírem 5 z 5

Knihy tohoto autora zbožňuji, málo které příběhy jsou tak propracované jako ty jeho. Opět skvělý díl.

šipek
24.07.2024 5 z 5

Tak se moc těším na další pokračování jedné z nejlepších sérií co jsem četl. Jinak k tomu nemám co dodat jen, že se ztotožňuji z komentářem uživatelky lucakuca, tak krásný a od srdce napsaný komentář jsem dlouho nečetl dávám palec nahoru.


thessi98
02.07.2024 5 z 5

Opět dokonale strhující thriller plný nečekaných zápletek, rozuzlení a dějových linek, které dohromady dávají knihu, kterou si rozhodně přečíst chcete.
Dokonce i když jsem se ke knize vrátila po dlouhých 3 měsících, stačila kapitola či dvě, abych plně věděla, co se v knize děje a v jaké části vyšetřování se nacházíme, se kterými důkazy se zrovna potýká.

Tereyciiik
02.07.2024 5 z 5

Pro mě zatím nejlepší kniha od
M. W. C.
Poe předvedl své nejlepší dovednosti a znalosti, co má, aby vyřešil dva velmi komplikované případy. A myslím, že nebýt Tilly a jejich zdravých svačinek, určitě by to nezvládl tak brilantně. Hlavně, když v jenom z jeho případů, jde o jeho velmi blízkou osobu. Také mi tato kniha přišla nejvtipnější a to krásnym a nenásilným humorem jak od Tilly tak Poea. Příběh úžasné plynul a díky krátkým, a skvěle navazujícím kapitolám, jsem měla co dělat, abych knihu alespoň na okamžik odložila. Těším se na další příběh.

hanzmb
28.06.2024 5 z 5

Pátá kniha a po páté absolutní nadšení. Ať hodnotím zápletku, literární zpracování, sestavení týmu atd. nikde nenajdu jedinou slabinu. To jak perfektně vybruslil dokonce z dvojnásobné záhady zamčeného pokoje ukazuje i na velikost autorova IQ. Už aby tu byl podzim a další setkání s Poem a Tilly.

TeaPeter
24.06.2024 5 z 5

Výborné pokračování. Velmi originální modus operandi. Jen ta poslední kapitola - tam už to autor přehnal a přitom popřel vysvětlení některých pachatelových metod v předchozích kapitolách. A to je vážně škoda.

MarianP
24.06.2024 5 z 5

Ďalší diel skvelej série, ktorý jednoducho každý fanúšik M.W.Cravena neohodnotí inak. Duo Tilly a Poe stále funguje ale mal som pocit, že autor mierne posúva Tilly do úzadia (hoci každá jej hláška bola skvostná a vtipná). Poe vyšetruje 2 záhady, ale čitateľ sa nestratí ani vo väčšom počte mien...Za mňa 95%.

harena
21.06.2024 5 z 5

Napínavý thriller o geniálním, sebestředným a psychopatickém vědci, který se posléze snažil zviditelnit tím, že předem oznámí oběť, kterou pak zabije. Obětí pak mají být ti nejodpornější lidé národa, aby tím získal podporu veřejnosti. Detektiv seržant Poe je v plné síle a ve vyšetřování mu pomáhá i sexy patoložka Estell a Tilly, které známe z dřívějších dílů.
Napínavé čtení to je určitě, naši tři hlavní hrdinové velice sympatičtí a i když jsem to už nečekala i konec trochu překvapil. Určitě plný počet.

Olous1
16.06.2024 5 z 5

Další skvělý díl této perfektní série. Není co dodat, opět perfektní počteníčko, doporučuji všem příznivcům detektivek.95%

jana277
27.05.2024 4 z 5

U mňa prvé stretnutie s autorom. Super dvojka Poe a Tilly ( táto aspergerka mi je zvlášť sympatická svojou vecnosťou ). Čítalo sa dobre, ale nie až tak, že by som sa nevedela odtrhnúť od knihy.

lucakuca
21.05.2024 5 z 5

Čas je šílená svině. Nevím, jak se to stalo, dva dny někam zmizely, nejspíš z povrchu zemského a Botanik přečten, neodložen ani na minutu. Jsem plná zoufalství, že nemůžu dát čudlíkem ZPĚT, vrátit čas a číst znovu a znovu a znovu a být nadšená, nadšená, nadšená....

intelektuálka
21.05.2024 4 z 5

Mám ráda klasické detektivky, mám své oblíbené hrdiny, u nichž stále očekávám další příběhy ....

A Poe s Tilly k těmto postavám patří - baví mě jejich dialogy, jejich konspirační teorie a mám ráda oblasti, kde se dozvídám nové informace ....

.... Všechno je jed a nic není bez jedu. O tom, zda je věc jedem, rozhoduje pouze dávka .... / Paracelsus /

A s tímto problémem si musí tato dvojice poradit - a situace se ještě zkomplikuje tím, že Poeho přítelkyně Estelle se ocitá v nebezpečí .....

Děj je proložen humornými postřehy - a motivy botanika se pomalu odkrývají ....

Téma zajímavé, neotřelé - doporučím.

ČtenářDanub
20.05.2024 5 z 5

Dalsi detektivni serie, ktera si me uplne ziskala. Vynikajici, tleskam a chci vic.

Barbievitko
19.05.2024 5 z 5

Pro mě ohromná podobnost se Stiegem Larssonem - charakterem postav.
Líbilo, dávám za pět :).

HelcaKoudova
16.05.2024 3 z 5

První knihy této série se mi opravdu líbily, ale obávám se, že se nyní stávají poněkud šablonovitými a hlavní postavy se stávají spíše otravnými než svéráznými.
Tilly je tak geniální, že není nic, co by nedokázala, a Poeovy potíže s autoritami se změnily v odmítání uposlechnout i ty nejrozumnější požadavky. Stal se z něj tyran, který se pokouší vydírat dobrou policistku, jež se jen snaží dělat svou práci, snaží se vloupat na místo činu a nejeví žádné známky toho, že by byl geniálním detektivem, jak o něm všichni tvrdí.
Rozuzlení bylo jako z detektivky Hercula Poirota, když Poe vysvětluje vrahovi své mazané dedukce. Závěr byl opravdu rozháraný, přebíhal mezi dvěma časovými liniemi a ztratil veškerý smysl pro napětí.
Málem to bylo na dvě hvězdičky, ale přesto se našly momenty, které mě bavily, a stále chovám naději na návrat do formy.

janastok
14.05.2024 5 z 5

Skvělé, skvělé, skvělé. Originální, napínavé, vtipné a geniální konec.

Duchoslp
11.05.2024 5 z 5

Poe a Tilly jsou naprosto skvělá dvojka. Perfektní čtení. Napínavé od začátku do konce. Moc se těším na další díl

Martule44
10.05.2024 5 z 5

Pane Crawen, potřebuji další díl! Vaše knihy jsou pro čtenáře tohoto žánru poklad!
Umíte dodat napětí, dokonalou zápletku a vše ještě okořeníte překvapivým humorem v podání Tilly a Poe. Jejich upřímné přestřelky mě náramně baví :-)
Po této sérii patřím mezi vaše obdivovatele!

Micandy
07.05.2024 5 z 5

Tenhle díl mě rozhodně více zaujal než Mrtva zóna. Autor je Mistr v propracovanosti, vše do sebe hezky zapadá, originální. Moc mě bavil i humor,který se tu náramně hodil. Craven to prostě umí , promyšlené bez zbytečných krvelačných praktik. A teď se těšit na další díl.

MoireDeTardis
23.04.2024 4 z 5

Další příjemný čtení, zajímavá tématika, rychle plynoucí děj. Vynikající interakce Poea a Tilly vždycky pobaví.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány jedy

Autorovy další knížky

M. W. Craven
anglická, 1968
2019  86%Loutkové divadlo
2020  92%Černé léto
2021  92%Kurátor
2022  86%Mrtvá zóna
2023  95%Botanik