Čarodějnice Bordelína

Čarodějnice Bordelína https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419475/bmid_carodejnice-bordelina-0Sy-419475.jpg 5 29 13

Bordelína série

1. díl >

Do poklidného lesa Bambručáku se jednoho dne nastěhuje čarodějnice Bordelína a začne pořádná mela! Téhle malé uličnici totiž nic v lese není po chuti. Ale protože přece není čarodějnicí jen tak pro nic za nic, brzy si vše přečaruje podle svého gusta. Zvířátka ani děti si s Bordelínou nevědí rady, vyvádí jim jednu lumpárnu za druhou. Celý les zaneřádí barevnými papírky, měkoučký mech ve zvířecích postýlkách vymění za žahavé kopřivy, a dokonce v noci létá na svém kouzelném deštníku dělat dětem do pokojíčků nepořádek. A co teprve když ji přiletí navštívit její bratr, čaroděj Puchonosodor! Jenže kdo jinému jámu kopá, sám do ní často zahučí…... celý text

Přidat komentář

broskev28
22.04.2024 4 z 5

My jsme si s Bordelínou zprvu moc nesedly, ale čím déle jsme četla, tím více jsem chápala autorčin úmysl a přiznávala jsem jí body. Takže jelikož jsem ve věku babičkovském, nehodnotím a dále nekomentuju, a počkám si na reakce našich malošků.

Monike
27.10.2023 5 z 5

Skvělé jsme se s klukama bavili lumparnickami Bordelíny a ve finále její přeměny na kouzelníci.


Svetla90
05.08.2023 5 z 5

Moje a dcery oblibena. Ctena uz asi dvacetkrat. Byly jsme i na hre v divadle pani autorkytez se nam velmi libilo

Mon.CouCou
06.06.2023 5 z 5

Já miluju čarodějnice!
A taková lesní čarodějnice Bordelína! To bylo občas jako o mně. No co Vás budu přesvědčovat, už obal od bonbónů nezahodím, i když je ze super rozložitelného papíru. Veverky po nikom v lese neuklízí!
Tato vtipná a naučná pohádka, kterou navštívil brácha Puchonosodor, je nádherným příkladem proměny od zla k dobru, a to mám prostě v pohádkách ráda. A i když tuto knížku dostal můj Kikinek od babi a musí trošku dorůst do výchovných praktik, kterých je zde inteligentní formou zakomponováno do děje, dnes si zatím užívá alespoň překrásné ilustrace. A maminka, i když padá únavou, písmenka přečte :-)
Sandra má na seznamu krásných pohádek více a mě svoji tvorbou velice zlákala.
DOPORUČUJI!

Marketplace
21.04.2023 4 z 5

Hezké obrázky i příběh, ale malé dceři se to moc nelíbilo. Možná až bude starší.

veronika4937
14.02.2022 5 z 5

Nádherná dětská knížka, přečetli jsme už poněkolikáté, dětem se moc líbí jak příběh, tak ilustrace. Myslím, že se hodí i jako první čtení pro malé školáky, je psaná většími písmeny. Těším se, až vyjde pokračování.

AnyAda
24.01.2022 5 z 5

Čarodějnice Bordelína a Neplechy čertíka Zbrklíka - názvy knih naprosto vystihovaly mé děti a tak jsem je musela koupit a dceru se synem obdarovat. Hned jsme si je zamilovali a určitě to nejsou poslední knihy od této autorky

petrzel
14.06.2021 5 z 5

Krásná kniha.

kamibe
10.03.2021 5 z 5

Tak jsme si ji přečetly s kamarádkou, i když dávno nejsme děti. A dobře jsme udělaly. Já tímto skládám autorce hold, protože tohle bylo pro mne rozhodně milejší čtení než Kulíškovy neposedné příběhy. I výchovné momenty kolem nepořádku a úklidu, nechuti k mytí a voňavé koupeli, přemíry sladkého, z čehož bolí zub, který se však nemusí zrovna vytrhnout, ba i důkladné zamýšlení nad tím, kým vlastně chce Bordelína být, to vše je tu předloženo a hezky zasazeno do jednotlivých, na sebe navazujících situací, že to děti mohou vzít spíš, než když jim dospělí takové věci připomínají. Na mnoha místech to bylo i pro nás úsměvné a vtipné, takže to bylo pro nás příjemné čtení. Jen nás zarazila fialová chaloupka na ruby, která však, alespoň podle obrázku, nebyla naruby, ale stála na střeše.

bea.mari
25.12.2020 5 z 5

(SPOILER) Je to moc hezká knížka. Vystupuje tam čarodějnice Bordelína. Ta si v lese dělá všechno podle sebe: pohazuje tam papírky od bonbónů (ale pak je musela uklízet). Potom se chystala na masopust a to se měli převléknout. Veverka Drzečka se převlékla za Bordelínu a Bordelína se převlékla za vílu. Musela si hezky pročesat vlasy, pořádně se umýt...pomáhala jí s tím víla Vlasomilka. A pak už Bordelína nechtěla být Bordelínou a uklidila si celou chaloupku naruby. A její bratr čaroděj Puchonosodor se na ní za to zlobil. A pak si povzdechl a odletěl.
Je to hodně vtipná knížka a nejvtipnější je kapitola Bordelína a Puchonosodor. Tu jsem přečetla dvakrát.

bokul
13.03.2020

Nápaditá kniha, která se jednoduše líbila. Poutavý příběh plný vtipu, ale i ponaučení a k tomu krásné ilustrace. Zdařilá kniha pro začínající čtenáře.

Kniha pohledem malého čtenáře: https://www.youtube.com/watch?v=FT_nzEaGlCc&t

ladyfromskye
30.07.2019 5 z 5

Úžasná knížka, doporučuji všem dětem i jejich rodičům!

veronika0382
02.04.2019 5 z 5

Tuto krásně zpracovanou pohádku o malé čarodějnici, s nádhernými ilustracemi, si vaše děti zamilují na první pohled a určitě se budou chtít do lesa Bambručáku neustále vracet… Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách