Bohové a apokalypsy

Bohové a apokalypsy https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57950/bohove-a-apokalypsy-57950.jpg 3 15 1

Kniha volně navazuje na triptych Předpeklí ráje. Je načrtnut vícerozměrný obraz událostí i jejich příčin, které postihly zemi za posledních 120 000 let.

Přidat komentář

ZaS
04.01.2023 4 z 5

Pokud bych nahlíželi na knihu jako na populárně naučnou, pak můžeme konstatovat, že autor nastínil mnoho zajímavých teorií, z nichž hodně je velmi pravděpodobných a nepřímými důkazy doložených, některé jsou pravděpodobné ale už prakticky neověřitelné a pár zní hodně neuvěřitelně.
Problém je že velká (a troufnu si říct i větší) část knihy pojednává o duchovních věcech nebo se jich alespoń dotýká. Pokud se ale bavíme o víře, pak nemá smysl hledat důkazy. Buď jeho vizi světa věřím nebo ne. První skupina bude pochopitelně nadšená a druhá knihu po pár stranách odloží.
Takže pokud věříte v reinkarnaci a zajímají vás gnostické texty, je to váš šálek kávy. Možná budete jako já mít na jednotlivosti mírně jiný názor, ale v celku vás kniha asi osloví. Pokud jste ateista a bezvýhradně věříte současným oficiálním historikům, pak to ani nezkoušejte číst.

Kniha Bohové a apokalypsy je v

Přečtených19x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x