Blízko obzoru

Blízko obzoru https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323275/bmid_blizko-obzoru-r80-323275.jpg 5 199 88

Dojemný příběh o přátelství, odvaze, sebevědomí a síle odpouštění. Pravdivý příběh. Jessica je mladá, těší se ze života a před sebou má slibnou budoucnost. Pak potká Dannyho. Je jím fascinována, protože i přes jeho sebejistotu a okouzlující vzhled, ho obklopuje tajemno. Jessice se postupně daří nahlédnout pod Dannyho slupku a zjišťuje, že Danny je již od dětství hluboce traumatizován. Žije daleko od domova a rodiny a jediným jeho snem je vést úplně normální život. Přes všechny obtíže a proti všem očekáváním vzniká mezi Jessicou a Dannym intimní vztah. Ale nejen Dannyho minulost je ponurá, i jeho budoucnost je už naplánovaná. Začíná závod s časem ...... celý text

Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Omega
Originální název:

Dem Horizont so nah , 2017


více info...

Přidat komentář

lucyvase4
26.04.2024 5 z 5

Jestli je život významný nebo bezvýznamný neurčuje počet let.
Máte rádi knihy typu Hvězdy nám nepřály nebo Než jsem tě poznala?
Pokud ano, rozhodně by vás neměla minout ani tato kniha. Tím spíš, když se jedná o autobiografii. Je navíc i zfilmována. A to pod názvem Horizont lásky. Já určitě musím někde sehnat a podívat se.
Tohle byl příběh plný bolesti, žalu, strachu a smrti. Ale i plný naděje, štěstí, lásky, přátelství a života. Hodně emotivní příběh, kde jsem na konci přes slzy neviděla. Nějaká ta slza ukápla i do knihy a navždy tak zanechala svoji stopu, stejně jako ji příběh zanechal ve mně.

Jessica, mladá studentka, která potká Dannyho. Frajera, který si život užívá plnými doušky. S kluky loví čísla holek a sázejí se, kdo jich uloví více. No a Jessica a její kamarádka Vanessa se stanou obětí jejich her.

Na začátku jsme si říkala: ,,No to bude romantika. Machr a šedá myška. Naivka."
Viděla jsem Pomádu jak vyšitou. Jenže chyba lávky.

Jessica se sice jen tak nevzdává a Dannymu se pomalu dostává pod kůži. Zjišťuje ale, že nic není tak, jak se na první pohled zdá. Sebevědomý, pohledný kluk, který se živí modelingem a bojovým uměním, je ve skutečnosti jen jedna velká přetvářka před celým světem. Ve skutečnosti je to hodně zraněná a nejistá osoba, která se bojí. Čeho? Co Danny před světem ukrývá? Proč je tak odtažitý, co se týká vztahů a sexu?

Velice emotivní příběh o tom, že bychom zdraví, rodinné zázemí a lásku našich blízkých neměli brát jako samozřejmost. Kniha, která nám ukazuje, že bychom neměli všechny strkat do jednoho pytle, pokud neznáme každý jeden jednotlivý příběh. Neodsuzovat, když neznáme fakta. A také v neposlední řadě, že máme žít tak, jako by každý den byl naším posledním.

,,Čas zhojí všechny rány. Po každé ráně ale zůstanou jizvy."

SPOILER:
Kniha má ještě další dvě pokračování. Bohužel nejsou přeložené do češtiny. V jedné z nich by měl být popsán příběh Dannyho než ho Jessica poznala. Ve druhé pak příběh jeho kamarádky Tiny.
Při čtení jsem si našla i fotky Dannyho a autorky, abych měla představu, o kom čtu.

Jessico, Danny by byl na tebe pyšný. Žiješ přesně tak, jak by chtěl. A on čeká, tam blízko obzoru. Čeká, až se vaše cesty zase jednou spojí...

Jidu
12.04.2024 5 z 5

Uf! Jen si na to vzpomenu a už mám zase slzy v očích. Že jsem u pár knih slzela, to je pravda, ale tady jsem vyloženě brečela a nešlo to zastavit. Tak strašně moc emotivní příběh autorka napsala.

Co zvládne jeden člověk unést? Kdy je toho už prostě moc? Ukázka toho, že spravedlnost ve stylu "Už jsem toho v životě zažil/a hodně, teď se musím mít jenom dobře" je úplný nesmysl.

Své o tom ví hlavní postava Danny, který po absolutně otřesném startu do života před sebou nemá ani zářnou budoucnost. Bohužel mu není přáno.

V pekle, které si nedovedu ani představit, potkává své světlé místo v životě, svoji přítelkyni. A spolu jdou vstříc všem zítřkům, ať už dobrým, nebo těm špatným. A těch špatných je rozhodně více.

Také tu máme Dannyho kamarádku, která prochází rovněž otřesnou situací. Je zajímavé pozorovat, jak Danny, který je opravdu v háji, pomáhá, jak může. Neskutečně jsem to na něm v příběhu obdivovala. Prožíval největší peklo, jaké si dovedu představit, ale přesto dokázal být oporou.

Co mě úplně dostalo, tak byl samotný konec, kde máme pár slov od autorky. To jsem brečela nanovo. Nevím, co víc říct. Přečtěte si tento silný příběh několika lidských životů. Stojí to za to. Ale kapesníky po ruce! Doporučuji na 100%


jitka9251
05.03.2024

Nedočteno...
Autorka popisuje vlastní příběh - tragický partnerský vztah, který prožila jako mladičká...Příběh silný, ale zpracování mě vůbec neoslovilo...protrápila jsem se do půlky jen proto, abych se dozvěděla, co za tajemství skrývá Danny...a pak trápení ukončila. Chápu, autorka příběh sepsala v 21-ti letech, a podle informací na přebalu knihy to původně pro ni byla spíš terapie...ale škoda, kdyby se příběhu ujal někdo literárně zkušenější a přepracoval ho, mohla z toho být dobrá kniha.

vladka200
28.02.2024

Velice krásný a zároven smutný příběh.Kniha plná emocí,pocitů-to se nedá popsat,to se musí číst-děkuji za ten zážitek

Werule88
28.02.2024 3 z 5

Láska je opravdu slepá....

alusa4302
23.02.2024 5 z 5

Neskutečný příběh podle skutečnosti ,každá strana přečtená jedním dechem a těch slz .Tahle kniha je jedna z těch na kterou se nezapomíná .

Lucciella_L
09.02.2024

Tak na tuto knihu jsem se chystala bezmála 3/4 roku.... Narážela jsem na samé pozitivní ohlasy a nemohla se dočkat, až přijde JEJÍ čas...

Kniha je autobiografická, čímž výrazně navyšuje svůj kredit - nebo aspoň u mě.

Hlavní hrdinka Jess potkává Dannyho, který je šarmantní, vnímavý, pozorný, citlivý, nechce sex hned při první příležitosti..... Ale také má spolubydlící, která spává v jeho náruči, peníze a minulost.

Co se stane, když vás dožene minulost? A to v takovém rozměru, že znemožní nejen současný život, ale i ten budoucí? A na kolik to může ovlivnit i život těch, které milujete nejvíc? A co když vám klacky pod nohy začne házet i vaše okolí? Lze bojovat s předsudky?

Připravte si megabalení kapesníčků a začtěte se do téhle neuvěřitelné zpovědi. Ale co, život umí psát neuvěřitelné příběhy. A někdy... někdy hodně bolí, ale... Čas zhojí všechny rány, i když po každé ráně zůstanou jizvy.

kneslova
03.02.2024 5 z 5

Je to moc hezká kniha, to ze je napsaná podle skutečného příběhu autorky je neskutečné , zivot píše příběhy, které nevymysliš. Opravdovost je z celého příběhu cítit , je to jedna z knih, která by mohla zůstat v moji knihovně

Temika
02.02.2024 5 z 5

Kniha, která zapůsobila nad očekávání!
Kniha, kdy se slzám nevyhnete.
Silný, dojemný, krutý příběh, kdy autorka vypráví vlastní příběh.
Příběh, kdy život nebyl milý, ba byl přímo krutý, příběh, který ukazuje sílu, bolest, ztráty, lásku a plno jiných.
Skutečný příběh, jakých je kolem plno, ale nevnímáme je, pokud se nás nedotknou, nepřiblíží se, necheme je vnímat, necheme se s něčím takovým potkat. Možná, že i Vy se zamyslíte na svým životem, hodnotami a tím, co se kolem Vás děje.
Kolik toho může jeden člověk unést? Proč přichází život s dalšími a dalšími zkouškami...? Copak to už nestačí?
Člověk dokáže být silný... nesmírnou sílu ukázal Danny, hlavní postava knihy....ale jednoho dne nastal bod zlomu, kdy už nemohl dál.... O to důležitější je podpora lidí kolem, lidí blízkých, lidí, kteří pomáhají nést břemeno... Žádný lehký úkol, velká odvaha a zkouška člověka samotného.
Str. 319
„Jsem o tom přesvědčená. Čas zhojí všechny rány.“
„Po každé ráně zůstanou jizvy.“

Jeanine8
08.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Čtení knih dle skutečné události se vždy po právu bojím. Protože to, co je v nich většinou popsáno, si normální člověk těžko dokáže vymyslet, to umí napsat pouze život. Tentokrát nedávám plný počet proto, že by byla kniha tak krásná, ona je totiž děsivá a přesto jsem prostě musela číst dál v naději, že aspoň ten epilog bude snad nakonec s “happyendem. A teď si zkuste představit, že ten epilog Vás ještě dorazí. Tady prostě nejde být slušný, ale do p*e - tyhle věci by se neměly sakra stávat a už vůbec ne dětem a ještě k tomu k*a od rodičů!!!!? *píííp* !

Evaho73
06.01.2024 5 z 5

Blízko obzoru je kniha, ktorá rozpráva tri príbehy o troch ľuďoch, ktorých životy sa navzájom prelínajú a menia. Jessica Koch v nej zdieľa svoj príbeh, ktorý je plný priateľstva, odvahy, lásky a šťastia. Dotýka sa však aj dôležitých, desivých tém, ktorých realita je ešte hrôzostrašnejšia a temnejšia...

mapet85
26.09.2023 5 z 5

Nemecká autorka Jessica Koch a jej kniha Blízko obzoru bola doteraz pre mňa neznáma a na základe odporúčaní som sa pustil do jej čítania. Pre mňa ide o vybočenie z „komfortnej zóny“ detektívok a trilerov a som veľmi rád, že som sa k tejto úžasnej knihe dostal.

Mladá Jessica sa zoznamuje s charizmatickým Dannym a postupom času sa medzi nimi vytvára vzťah. Vzťah plný prekážok, neodvratných okolností a boja s časom. Bude tento pár šťastný napriek osudu, ktorý pre tento pár nie je úplne priaznivý ?

„Osud je mizerný podvodník, který chladnokrevně a svévolně rozděluje svoje sympatie a ani v nejmenším se nezajímá o to, co je fér a co má smysl.“

Kniha je plná otázok, tajomna a napriek tomu, že je písaná výborným štýlom, sa mi jej riadky miestami čítali veľmi ťažko. Mesiac po mesiaci sledujeme príbeh lásky medzi Jessicou a Dannym, prežívanie všetkých radostí, starostí a útrap a postupne sa dozvedáme šokujúce a nepochopiteľné udalosti. Okrem týchto postáv tu máme aj rodiny a kamarátov tejto dvojice a sledujeme aj príbeh Dannyho kamarátky Christiny.

Pri čítaní som sa musel zamyslieť nad nespravodlivosťou života, nad tým, akí ľudia sa medzi nami pohybujú, a že ani bohatstvo nie je všetko a nepomôže v boji proti tomu, čo nás čaká. Je to emočná jazda, pri ktorej nejedno oko neostane suché a tento silný príbeh určite odporúčam všetkým (áno, aj chlapom) aj vďaka posolstvu, ktoré prináša.

A možno sa aj vy zamyslíte nad vaším životom, nad hodnotami a smerovaním a či oproti tomu, čo prežívajú postavy v knihe, nás v podstate netrápia len maličkosti.

„Většina lidí má nekonečně času v životě. Dožívají se osmdesátky i víc. Ale vůbec ten čas nevyužií. Promrhají ho na gauči, před televizí nebo u počítače. Na to, co má v životě doopravdy smysl, ho nemají. Na ostatní lidi, na kamarády a na rodinu, na kamarádství se psem nebo krásy přírody. Ztratili svoji vnímavost.“

„Známému nebezpečí se dá přece mnohem lépe vyhnout než rizikům všedného dne.“

„Tolika utrpení a trápení by se dalo zabránit, kdyby lidi v této ubohé zemi otevřeli oči a pochopili, co se kolem nich děje. Ale oni si hledí jen svých malicherných problémů a žalostného bytí. Živé bytosti kolem nich jsou jim úplně ukradené.“

lucie.svobodova
31.08.2023 5 z 5

Miluji knihy podle skutečných událostí i když bývají často na čtení velice náročné. A to je přesně tento případ - tahle kniha je totiž emoční jízda. Ani nevím kolik stran jsem probrečela, ale posledních xy to bylo určitě. Takže kapesníčky ke čtení nutností, myslím si, že tady nejedna slza ukápne totiž úplně každému.

Příběh plný lásky, přátelství, nespravedlnosti, odhodlání, zrady od nejbližších, bolesti, křivdy a smutku.
Všechno tohle v knize najdete

Velmi jsem si oblíbila hlavní postavy - ať už Jessicu, Dannyho, tak i Tinu a naprosto chápu jejich vztah a propojení. Osud už k nim ovšem už tak štědrý nebyl .
Krásní, mladí, celý život ještě před sebounebo vlastně ne?

Absolutně nechápu žádného z rodičů výše zmíněných do jednoho úplně prazvláštní a u mnohých nechutný a vůbec by se rodiči neměli nazývat.
Nebudu prozrazovat více, abych neprozradila příliš.

Kniha se mi četla sama, musela jsem totiž vědět co bylo dál, ale rozhodně to nebylo jednoduché čtení.
U čtení jsem byla šťastná, smutná, naštvaná, zhnusená a často jsem nechtěla ani uvěřit, co člověk dokáže

Doslov autorky nebudu ani komentovat, tam padlo kapesníčků nejvíce

Baška29
07.07.2023 4 z 5

Nechtěla bych to zažít. Hodně bolesti, bezpráví, krutých křivd v příběhu je, ale taky velká vděčnost a kopa lásky. Nad osudy všech postav hodně přemýšlím, nad postojem Jessiky, Dannyho, Jorga, ale i rodičů všech (a tech Jessičiných), nad vzájemnými vztahy. Nutí mne to přemýšlet, i když již mám nějakou dobu dočteno, vracím se k tomu a beru si z toho (hlavně tu vděčnost, vděčnost za to, jak to máme my). Co mne ale trochu odrazovalo, byl způsob psaní. Vím, nejedná se o profesionální autorku, ale spíš o terapii psaním. Ale mne ten jednodnoduchý styl vyprávění hodně nesedl a spíš odrazoval.... závěrečné vysvětlení proto pro mne bylo hodně důležité. Až teď mne napadá, že možná i ten jednoduchý styl měl být, abych si víc uvědomila, že ten příběh se fakt stal...

kramlinka88
24.02.2023 5 z 5

Nesmírně nádherná a nesmírně smutná kniha :-( Příběh, který vás chytne za srdce a už nikdy nepustí :-(
Vypráví nám příběh Jessicy a Dannyho a vlastně ještě Christiny, která v celém příběhu hraje hodně důležitou roli, byli krásní, mladí, jediné co jim chybělo byl čas :-(
Miluju příběhy dle skutečnosti, a tenhle se posunul momentálně na top pozici, zamilovala jsem si hlavní hrdiny a jejich příběh, neskutečné, co byli nuceni řešit ve dvaceti letech....
Kniha se čte opravdu sama, kapitoly jsou rozdělené vždy názvem měsíce a roku, což mi vyhovovalo. Některé byly kraťoučké a některé docela dlouhé, ale tady mi to vůbec nevadilo, četla bych klidně dalších 400 stránek :-)
Určitě moc doporučuji, tato kniha by se měla dostat mezi širokou veřejnost, protože je prostě skvělá a stojí za to :-)

Máca216
01.01.2023 5 z 5

Krásné, silné a moc smutné. Řvala jsem jak želva.

Knihomolka97
05.10.2022 5 z 5

Je to velice silný příběh, který chytne za srdce, vyvolá spoustu emocí. Brečela jsem dojetím, smutkem.. byla jsem naštvaná, šokovaná, bylo mi zle, nechtěla jsem uvěřit. Život opravdu není fér a je šílené, co může člověka potkat. Jaké, s prominutím, zrůdy bez svědomí mezi námi žijou, jak dovedou být lidé zlí.
Jessica mě zcela upřímně ze začátku svým chováním štvala, postupně si však získala můj obdiv a respekt. Danny, ach Danny, jen si na něj vzpomenu a chce se mi zase brečet. A nesmím zapomenout na Tinu, která mi také přirostla k srdci.
Vztah Jess a Dannyho mi chvilkama přišel zvláštní, ale zvykla jsem si a pochopila jsem..
To, že je to příběh vlastně o samotné autorce jsem se dozvěděla až v průběhu čtení..
A kniha je dokonce i zfilmovaná.

Olga980
06.08.2022 5 z 5

Až neuvěřitelné co se může dít, jsem ráda, že jsem knihu četla.

Emma27
08.07.2022 4 z 5

Souhlasím se spodními komentáři.Doporučuji.

JanushkaNynuska
02.07.2022 5 z 5

Opravdu nádherná, ale velmi smutná knížka o tom, jak je život nespravedlivý