Black Swan

Black Swan https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519363/bmid_black-swan-jTp-519363.jpg 4 1 1

Děj dobrodružného románu se odehrává v druhé polovině 17. století, v době, kdy byl guvernérem Jamajky bývalý korzár Henry Morgan. Priscilla, dcera guvernéra Antiguy, se po smrti svého otce vrací do Anglie, ale její loď je po vyplutí z Martinique přepadena pirátskou lodí Black Swan. Spolu s ní do zajetí padá nejen její přítel, major Sands, ale i neznámý cizinec, který nastoupil na poslední zastávce lodi na ostrově Martinique. Pirátský kapitán Black Swan se do krásné Priscilly zblázní a chce ji mít i proti její vůli, ale cizinec, který si mezi piráty chytře získá vliv, se mu neustále a otravně staví do cesty. Příběh se v atmosféře tropické romantiky a všudypřítomného nebezpečí odehrává z velké části na jednom z karibských ostrovů, kde piráti černou loď opravují.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: ekniha , Meisterkoch
Originální název:

The Black Swan


více info...

Přidat komentář

hanzmb
23.07.2023 4 z 5

Už to je 60 let, co jsem dostal na Vánoce 1962 Odyseu. Ta mě už v tehdejších 8 letech tak chytila, že jsem ji četl i několikrát ročně. Ono toho v té době moc ke čtení nebylo a tohle bylo zjevení z jiného světa. Uvítal jsem proto po tolika letech možnost vrátit se do dětství a znovu si vychutnávat další dobrodružství z Karibiku. Ta návaznost se nezapře. Kladný hrdina na hraně se zločincem. Námořní bitvy, souboje na kordy, láska... zkrátka vše, co tento druh literatury vyžaduje a zároveň čtenáři poskytuje odreagování od denních problémů. Ne, že bych ve svém věku tento typ knih vyhledával, ale jednou za čas to vysloveně pohladí.
Kniha už u nás jednou vyšla v 30 letech. Dokonce má toto vydání komentář na DK, bohužel je zřejmě k jiné knize a navíc z cela jiné doby :-).