Bitcoin: Odluka peněz od státu

Bitcoin: Odluka peněz od státu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479397/bitcoin-odluka-penez-od-statua9PK0e-Yrr-.JPG 5 27 4

Co vlastně řeší ekonomie? Proč potřebujeme nestátní peníze? Musíme se neustále zadlužovat a projídat budoucnost? Proč představuje monopol na peníze neodolatelné pokušení? Jak dochází k postupné bitcoinizaci světa? ‍Nad těmito a mnoha dalšími otázkami ohledně Bitcoinu a povahy peněz se autor zamýšlí v knize Bitcoin: Odluka peněz od státu.... celý text

Přidat komentář

lazarus
12.11.2023 4 z 5

Nebudu tvrdit, že jsem všechno pochopil, ale přijde mě to dobře napsané a vysvětlené

Johncze
27.08.2023 5 z 5

Fajn kniha s krátkými kapitolami, kde se autor snaží vysvětlit, jak vznikly a jak funguji či spíše nefungují fiat měny jako peníze a proč je právě Bitcoin něco, co je může nahradit. Vzhledem k délce s jejím přečtením určitě chybu neuděláte.


jirijanovotny
26.03.2022 5 z 5

Peníze jsou mrtvé! Ať žijí peníze!
Aneb o emancipaci peněz a proč potřebujeme nestátní peníze.

Autor popisuje běžnou praxi státních krádeží za bílého dne pomocí státních peněz a tichého lupiče se jménem inflace. Toto téma je v roce 2022 zvlášť podstatné. Nyní se totiž začíná projevovat, jak moc nás ovlivní lockdowny a Hrabišovo rozhazování.

Doporučená literatura pro všechny spořivé lidi, protože spořit ve státních penězích není schůdná (ani svůdná) cesta.

Prince_of_book
02.01.2022 5 z 5

Skvělá kniha, ve které se paradoxně autor Josef Tětek nezaměřuje na samotný Bitcoin, ale spíše na jeho filosofii. V knize řeší rozdíl mezi měnou a penězi, proč jsou FIAT měny špatné, proč je důležité "odstátnit" peníze, podobně jako se to třeba povedlo s církví atd.

Autor zde neřeší vlastnosti Bitcoinu jako investičního aktiva, neřeší zde jeho technické vlastnosti, nebo to jak ho nakoupit, či jak ho držet, řeší zde jeho podstatu, proč vznikl a proč je důležité, že vznikl.

Podobná kniha, která se na Bitcoin nedívá z pohledu investora, ale z pohledu ekonoma a možná i filosofa byla v českých vodách potřeba a Pepovi Tětkovi se ji povedlo napsat velmi kvalitně.

Kniha je čtivá, je o zajímavém tématu a dobře zpracovaná, vhodně doplněná vtipnými "memes" a proto hodnotím 10/10.

Štítky knihy

bitcoin

Kniha Bitcoin: Odluka peněz od státu je v

Právě čtených2x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce14x
Chystám se číst17x
Chci si koupit6x