Bílá touha

Bílá touha https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104599/bmid_bila-touha-I1V-104599.png 4 35 10

Příběh spojuje osudy tří lidí - Sama, Ala a Finch. Finch je mladá ambiciózní lékařka, postrádající osobní život a zázemí. Sam se náhodně setkává s Finch na letišti, a toto setkání považuje za impuls k opuštění stereotypního života, ve kterém postupně rezignoval na veškeré ambice. Třetím z nesourodé trojice je Al, profesionální horolezec, pro kterého má být výstup na Everest posledním v jeho kariéře. Každý z nich si nese sebou svá tajemství a stín minulosti. Nejen rozuzlení vzájemných vztahů, ale uvědomění si sama sebe a smyslu svého života, nacházejí tito hrdinové v extrémních podmínkách vysokohorského výstupu, který má pro ně fatální následky.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

White , 1998


více info...

Přidat komentář

laura
08.02.2022 5 z 5

Úžasný, dechberoucí příběh, na který nezapomenete ani po letech. Příběh vášnivé lásky, přátelství a touhy. Příběh o hranicích, které nedokážeme překročit - i o těch, které necháváme daleko za sebou.

Teprve při čtení této knihy jsem pochopila, že vystoupit na vrchol ještě neznamená vítězství. Že cesta tam je trnitá, krutá, drsná, nekonečná, plná nástrah, zimy, nebezpečí, ale i obyčejného lidského hrdinství. Všichni ti dávno zapomenutí, kteří se ze svých výprav nikdy nevrátili, všechny ty duše, které zůstaly uvězněny v ledovém sevření nejmenovaných hor - ti všichni byli předtím jen lidé, kteří se vypravili za svými sny.

Nádherná!

vivalamuff
23.01.2019 4 z 5

Četla jsem před lety a stále si vzpomínám na děj. V anotaci je toho zoufale málo. Takže ve zkratce:
Hlavní hrdinka si chce splnit svůj životní sen a stanout na nejvyšší hoře světa. Léta se na tuto chvíli připravuje, a když se jí konečně nabídne příležitost, neváhá. Jako zdravotnice se přidává k výpravě, kterou vede muž, do něhož je už nějakou dobu zamilovaná. Bíla touha je výborný příběh o lidské touze a lásce. I na ten milostný trojúhelník dojde, ale nejedná se o žádnou slaďárnu. Své si v příběhu najdou ženy i muži.


MOu598
04.10.2017 4 z 5

Četla jsem v říjnu 2005. Podle mých poznámek:

Toňula
17.03.2016 4 z 5

Knihu jsem četla již před nějakou dobou, ale dodnes si pamatuju, že mě velmi oslovila jak příběhem, tak líčením drsné přírody a útrap, které hrdinové museli překonávat

Damato
22.06.2015 4 z 5

Tak tohle byla bomba, začala jsem knihu číst- protože mám moc ráda knihy o zdolávání , ale odjakživa se bráním jakýmkoliv slaďákům, ale tohle jsem přečetla "v cuku letu " a docela se mi to i líbilo. Po přečtení mám pocit, že i o lásce se dá psát jinak než jako o vzdycháním chudé Popelky před plesem u prince. Fakt dobrýýýý

gossipavlina
28.05.2015 5 z 5

Kdo má rád psychologické romány, tak si počte. Mně se knížka líbila moc. Zajímavé prostředí. Uvěřitelné, emotivní, nekomplikované, čtivé.
Doporučuji.

polly43
12.11.2014 5 z 5

Knjha se mi velmi líbila,přečetla jsem jí s velkým zaujetím,vřele doporučuji.

Medvědářka
20.04.2014 3 z 5

Milostný trojúhelník na Everestu.Příběh se vyvíjel pomalu a odkrýval jednotlivé hlavní i vedlejší postavy.Četlo se dobře.Brala jsem to jako odpočinek,ale nezaujala mě tolik jako jiná kniha s tímhle námětem,kterou jsem četla nedávno.

danka13
15.03.2014 5 z 5

Kniha nemá chybu, nic v ní nechybí, ani láska ani dobrodružství.

roro
14.03.2014 3 z 5

Kniha se četla dobře,moc hory neprožívám a přesto mne zaujala.