Biggles v Africe

Biggles v Africe https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10554/mid_biggles-v-africe-x0H-10554.jpg 4 38 8

Biggles série

< 11. díl >

Biggles se vydává na pátrání po ztraceném dálkovém letci, jehož otec není spokojen s výsledky úředního pátrání. Přestože nebyly nalezeny trosky letadla, je téměř jisté, že Harry Marton na svém dálkovém letu havaroval a zahynul. Při pátrání po něm se Biggles dostává do střetu s výrobci hašiše...

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Riosport-press , Toužimský & Moravec
Originální název:

Biggles in Africa , 1936


více info...

Přidat komentář

1972Sixo
28.12.2021 3 z 5

Naši traja piloti (ako ich nazýva sám autor) sú síce frajeri v oblakoch, ale akonáhle pobehujú pešky džungľou, tak majú plné gate z moskytov, hadov, leopardov, hrochov, krokodílov, domorodých afričanov - prosto bežnej pozemskej hávede. Treba nájsť a zachrániť bohatého synáčika, ktorý zmizol niekde v Africkej buši, niekedy pred rokom. Partii hrajú do karát jak neskutočné náhody tak klišé očakávané od obyvateľov čierneho kontinentu. Nenáročné čítanie a zabehaný štandard neprekvapil, ale ani nesklamal.

Alakfesoj
03.01.2021

Díky Bigglesovi jsem vlastě začal číst


MaxK
28.01.2018

Úroveň Bigglesovek kolísá, nejvíce si cením právě prvoválečných a meziválečných příběhů a Biggles v Africe je jedním z nich. Jen tak mimochodem, Ginger, který se připojil k Bigglesovi docela nedávno (Biggles a modré nebezpečí a hned v tomto příběhu zabil člověka) opět zabíjí.

Sandik
29.03.2017 4 z 5

Napínavá kniha v níž ale nechybí ani humor. Ztvárnění afrického prostředí je velmi přesvědčivé a třeba "zvuk jako když kočka pije mléko, pouze asi tak stokrát silněji" musí čtenáře nutně ohromit, protože by ho taková souvislost bez nějaké osobní zkušenosti asi nikdy nenapadla. Kde tohle Johns bral netuším, ale jeho knihy jsou podobnými, přesně odpozorovanými detaily doslova napěchovány... Samozřejmě když si ten příběh člověk rozebere logicky, vlastně to celé moc nedává smysl. Například to, že obchodník s výnosnou komoditou si komplikuje život únosem a krádeží, nebo to, že po všech křivárnách pošle na Bigglese a jeho společníky vojsko, které ho nakonec zachrání, nebo to, že onen gauner provozuje letiště, které zřejmě ani moc nepotřebuje, má-li k dispozici dvě další atp atd. Ale tak už to v dobrodružných knihách pro mládež holt někdy chodí ;o) Tak jako tak výborný bigglesovka... Celkový dojem: 75%

Netopyr07
26.11.2016 5 z 5

Můj kamarád byl do Bigglese "blázen" a pořád o něm básnil a i když je to už dávno (haha), musím říct, že se mu už nedivím, že z něj byl tak paf :-) Je to moc prima čtení, detektivkou zavánějící, a do toho ta letadla. I když je Biggles podle mě pěkný cholerik a vyjít s ním musí být umění :-D Přečtu si i další, věřte nevěřte. Najdete tam i humorné pasáže, které vskutku pobaví.

JAnD
03.11.2016 4 z 5

O tom, jak je nebezpečná srážka rozzuřeného nosorožce s letadlem a také deus ex machina v poslední chvilce.

Nerolinka
08.03.2015 5 z 5

Biggles mě nikdy nepřestal bavit rozhodně všem doporučuji.

SalomeH
14.08.2014 5 z 5

Rozhodně jedna z mých oblíbených Bigglesovek. Báječně jsem se bavila, když začínalo jít do tuhého - a letci tomu čelili sveřepými pohledy a humorem.