Bible: Ilustrovaný průvodce Starým a Novým zákonem

Bible: Ilustrovaný průvodce Starým a Novým zákonem https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110096/bmid_bible-ilustrovany-pruvodce-starym-a-7ie-110096.jpg 3 4 3

Ilustrovaný průvodce Starým a Novým zákonem.Poskytuje podrobnou znalost zěmědělství,řemesel,kultury,umění,poliky a náboženského vývoje Blízkého východu v době jejího vzniku.

Duchovní literatura Náboženství Encyklopedie
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

The Complete Bible Handbook: An Illustrated Companion , 1998


více info...

Přidat komentář

Usire
26.01.2021 5 z 5

Kniha se mi líbí jak je strukturovaná a vhodně doplněna obrázky či mapkami. Je to příjemný doplněk ke klasické Bibli.

vlkodlaq
03.04.2018 odpad!

Kdy už konečně lidem dojde, že náboženství je stvořeno člověkem pouze jako nástroj moci?
Důkaz č.1 - Náboženství je na světě mnoho a každé je jiné, uctívá jiného boha/bohy (něktrá jsou samozřejmě příbuzná).
Důkaz č. 2 - Většina náboženství má toho jediného pravého boha samozřejmě, ti ostatní jsou úplně mimo přece.
Důkaz č. 3 - Ryze z logiky pravděpodobnosti, reakce na argument "co když zrovna tohle náboženství má pravdu", není mnohem pravděpodobnější, že "pravdu" nemá ani jedno?
Důkaz č. 4 - Toto se týká nejen minulosti, ale i dnešních dnů. Pokud nebudeš dodržovat pravidla té či té církve, čeká tě postih. Pokud nebudeš poslouchat příkazy, čeká tě postih. Pokud poukážeš na nedostatky, čeká tě postih. Pravidla jsou zase u různých náboženství různá. Není pravděpodobnější, že si to celé jeden člověk
vymyslel k manipulaci druhým?
Důkaz č. 5 - Ta v dnešní době nejroztahanější náboženství byla také v minulosti nejvíce propagována mečem. Křížové výpravy jsou jen malá ukázka.
Takže "přijmi víru nebo zhyň s mečem v pajšlu" mi taky nepřijde jako nic jiného než rozšiřování mocenského vlivu na větší území a větší počet oveček, které odvádí desátek do nenažraného chřtánu církve.

K hodnocení bible. Je to historická a kulturní památka a tak by s ní mělo být zacházeno, dát ji pod sklo v muzeu a v žádném případě ji nebrat vážně, natož pak na ní postavit společnost! Jako kniha nemá žádnou literární hodnotu.


Amarok
06.12.2012 4 z 5

Úžasná kniha, narazil jsem na ní náhodou v hypermarketu (dokonce ve slevě a byl to jediný kus - náhoda?), a po krátkém nahlédnutí koupil. Spousta kreseb, fotek, map, plánků apod., obsáhlý rejstřík. Prostě nutnost pro každého, koho zajímá stručné pozadí Bible a dějin. "Stručné" píšu pro to, aby se pochopilo, že kniha není a ani nemůže být všeobecně obsáhlá - to by musela mít několik svazků, aby obepnula informační hustotu celé Bible. Kniha má jen jednu brzy viditelnou nevýhodu, a tou je zmatené seřazení témat, každá dvojstrana je vždy jedno téma (např. historie Šalomounova chrámu), ale zdá se, že každá sudá dvojstrana spolu souvisí (např. prorocké listy Starého zákona) a každá lichá dvojstrana toto hlavní téma nabourává, protože s ním vůbec nesouvisí. Nechápu, jakou to má mít logiku.

Štítky knihy

křesťanství Izrael judaismus

Autorovy další knížky

John Bowker
britská, 1935
2006  65%Bible: Ilustrovaný průvodce Starým a Novým zákonem
2004  60%Bůh a jeho proměny v dějinách náboženství

Kniha Bible: Ilustrovaný průvodce Starým a Novým zákonem je v

Právě čtených1x
Přečtených6x
Knihotéce13x
Chystám se číst2x