Bible 21 - Žalmy

Bible 21 - Žalmy https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321881/bmid_bible-21-zalmy-cHM-321881.jpg 4 12 1

Bible je nejrozšířenější a nejčtenější knihou v dějinách lidstva. Ať už jde o filosofii, literaturu, výtvarné umění, hudbu, architekturu, právo či politi ku, naše civilizace dosud zjevně či skrytě čerpá z biblického poselství. Znát postavy, příběhy a výroky této Knihy knih patří bezesporu k základům vzdělanosti každého člověka. Překlad 21. století přináší nadčasové poselství Bible v současné, čtivé češtině. Usiluje o maximální věrnost původním hebrejským, aramejským a řeckým textům, zároveň však chce oslovit dnešní čtenáře, ať už jsou zvyklí čerpat z té to knihy inspiraci pro každý den, anebo ji otevírají poprvé. Verze Bible21 XL je tištěna mimořádně velkými písmeny, čímž vychází vstříc čtenářům, kteří mají se čtením menšího písma potíže.... celý text

Duchovní literatura
Vydáno: , Biblion
Originální název:

Bible


více info...

Přidat komentář

vlkodlaq
03.04.2018 odpad!

Kdy už konečně lidem dojde, že náboženství je stvořeno člověkem pouze jako nástroj moci?
Důkaz č.1 - Náboženství je na světě mnoho a každé je jiné, uctívá jiného boha/bohy (něktrá jsou samozřejmě příbuzná).
Důkaz č. 2 - Většina náboženství má toho jediného pravého boha samozřejmě, ti ostatní jsou úplně mimo přece.
Důkaz č. 3 - Ryze z logiky pravděpodobnosti, reakce na argument "co když zrovna tohle náboženství má pravdu", není mnohem pravděpodobnější, že "pravdu" nemá ani jedno?
Důkaz č. 4 - Toto se týká nejen minulosti, ale i dnešních dnů. Pokud nebudeš dodržovat pravidla té či té církve, čeká tě postih. Pokud nebudeš poslouchat příkazy, čeká tě postih. Pokud poukážeš na nedostatky, čeká tě postih. Pravidla jsou zase u různých náboženství různá. Není pravděpodobnější, že si to celé jeden člověk
vymyslel k manipulaci druhým?
Důkaz č. 5 - Ta v dnešní době nejroztahanější náboženství byla také v minulosti nejvíce propagována mečem. Křížové výpravy jsou jen malá ukázka.
Takže "přijmi víru nebo zhyň s mečem v pajšlu" mi taky nepřijde jako nic jiného než rozšiřování mocenského vlivu na větší území a větší počet oveček, které odvádí desátek do nenažraného chřtánu církve.

K hodnocení bible. Je to historická a kulturní památka a tak by s ní mělo být zacházeno, dát ji pod sklo v muzeu a v žádném případě ji nebrat vážně, natož pak na ní postavit společnost! Jako kniha nemá žádnou literární hodnotu.

Autorovy další knížky

Alexandr Flek
česká, 1968
2018  79%Parabible
2009  85%Bible 21 - Žalmy
2009  98%Bible 21 - Nový Zákon
1995  0%Grunt
2013  0%Jobova zvěst

Kniha Bible 21 - Žalmy je v

Právě čtených2x
Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x