Bez servítků...

Bez servítků... https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34294/bez-servitku-34294.jpg 3 9 2

Kniha medailonů, v nichž Zita Kabátová připomíná své kolegy ze světa českého filmu, mnohdy i zapomenuté. Vzpomínky jsou doplněny dobovými recenzemi a černobílou fotografickou přílohou.

Přidat komentář

medlovice
04.05.2021 5 z 5

Zitu Kabátovou mám ráda, znám její filmy a s chutí jsem si přečetla tuto knihu, která je psaná stylem, že Zita vzpomíná ne své herecké kolegy s kterými hrála ve filmech nebo v divadle. A opravdu bez servítků. Byl to hezký kluk , ale herecké dřevo .Ano, vybavuju si to strojené mluvení , jak na vesnickém divadle. Byla to hezká holka a tam měla protekci. Zita si několikrát posteskne, že po válce nemohla hrát , ale stejně si ji nedovedu představit v montérkách , zapálenou pro budování socialismu. Ale i k stáru, třeba v Akci Bororo byla elegantní, noblesní dáma, jakou já ,žel nikdy nebudu...

IvonaK
15.07.2019 4 z 5

Vzpomínáním ať už na herecké kolegy nebo na jiné osoby se nikdy nic nepokazí. :-) Zita Kabátová sice musela připomínat ty nic neříkající Evy Gerové a Nancy Rubensové, ale když je měla opravdu ráda, tak je pak zcela vpořádku že je zmínila.