Bez krve

Bez krve https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495588/bmid_bez-krve-dvg-495588.jpg 4 100 28

Pendergast série

< 20. díl >

Agent Pendergast řeší případ mrtvol zbavených krve. Zvláštní agent FBI Pendergast a jeho spojenci čelí ohromnému nebezpečí, když se snaží zjistit, co vysává krev z georgijského velkoměsta. Legendární únos: Večer 24. listopadu 1971 unesl D. B. Cooper let číslo 305 – z Portlandu do Seattlu – pomocí falešné bomby, shrábl výkupné ve výši 200 000 USD a s padákem vyskočil do noci, aby už nikdy nebyl spatřen… Možná… Brutální zločin: O padesát let později přebírá agent Pendergast bizarní a strašidelný případ: ve městě Savannah ve státě Georgie, kudy se prohánějí nejrůznější duchové, se najdou mrtvoly úplně zbavené krve – což zasévá mezi obyvatele paniku a oživuje neblaze proslulou legendu o Savannažském upírovi. Případ, jakému se v Pendergastově kariéře nic nevyrovná: Během vyšetřování plného nejrůznějších zvratů závodí Pendergast a jeho parťák agent Coldmoon s časem, aby pochopili, jak tyto vraždy souvisí s nejzáhadnějším únosem letadla v amerických dějinách. Společně odhalí nejen vraha, ale i zlo z jiného světa, jaké nemá obdoby.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Bloodless , 2021


více info...

Přidat komentář

nikca1994
11.03.2024 4 z 5

Tato kniha se mi dostala do ruky náhodou jako novinka v knihovně. Na začátku se mi kniha zdála taková středně dobrá detektivka,ale postupně se mi líbila čím dál tím víc až to bylo napínavé a docela tajemné a ke konci to začínal být skvělý příběh a dokonce i trochu fantasy což bylo super nakonec se s toho vyklubala hezká kniha.

Luigi1
02.09.2023 4 z 5

Tentokrát se Constance dostala ve svém myšlení hodně daleko


Eicherik
11.06.2023 5 z 5

Dvacátý případ svérázného agenta FBI Aloysia Pendergasta je ověšený tilandsiemi, jelikož se většinu času odehrává v Georgii, na jihovýchodě USA. Tentokrát šlo o jeden nový případ, v kterém pachatel zanechával oběti bez kapky krve a druhý, hodně starý, v kterém šlo o únos Boeingu 727. V tomto dílu se autoři dostali v některých pasážích až k žánru stařičkého sci - fi a nápaditého braku. Chvílemi to bylo až přes čáru, ale fanoušci této nevšední série některé přehnané momenty této americké dvojici autorů určitě odpustí. Závěr byl částečně předvídatelný a jsem zvědavý, kam se děj příště posune.
Citace: "To si tedy přeji. V mém věku je samoléčba prakticky jediná neřest, co mi zbývá." S námahou vstala, pak přistoupila k příborníku zarovnanému četnými lahvemi. "Dáte si se mnou, ehm, zelenou vílu?"

kyssling
16.05.2023 4 z 5

Stejně jako minulý díl skvěle promyšlený příběh, včetně závěrečného cliffhangeru. Jedinou výtku mám v závěru knihy v až příliš přitaženému ději, který se hodí spíše do fantasy literatury ...

jiri9568
30.04.2023 5 z 5

Jako vzdy super pribeh, dobre se to cetlo.Doporucuji

Kerberos
13.04.2023 4 z 5

Tentokrát to byla taková katastrofická pohádka.Kam se příběh dostane pokud se Constance povede to co zamýšlí ?

lampernaqui
14.03.2023 2 z 5

Kam se jen celá série dostala? Pendergasta jsem měl vždy rád a jeho první díly byly skvělé. Zde dostal k dispozici město Savannah a tajemství D. B. Coopera. Jenže jak s příběhem naložili autoři? Měl jsem několikrát co dělat, abych se dokopal do konce. Sérii kupuji opravdu už jen ze setrvačnosti, abych ji měl kompletní - ale zábavnost, kterou jsem pociťoval z její první poloviny, už v knihách nenacházím. A závěr tohoto románu tomu dal korunu...

orinka3
02.02.2023 2 z 5

(SPOILER) Řemeslná rutina autorů, osvědčené postupy, americké prostředí jako když vyšije. Samý agent, typický nabubřelý senátor a trojice našich hlavních hrdinů. Čte se to snadno, ale asi se u toho nesmí moc uvažovat. To tajemství, které se v závěru čtenáři otevře, mi přišlo docela legrační. Jako z amerického katastrofického filmu. Smrdutá příšera létá vzduchem, lidi ječí, budovy padají, senátor se vznáší ve spárech netvora (ne, že bych mu to nepřála). Něco jako Gappa, na kterou....bylo to tak???..... nakonec zabrala pískající pudřenka :D . V čerstvém románu to muselo být něco modernějšího, tož teda ty dimenze, to teď frčí. Jenže když tak přemýšlím, jak to s nimi vlastně je? Když člověk vstoupí jinam, bude pořád tentýž, s vlastními myšlenkami, minulostí? A nebude Constance opakovat stejnou chybu? A jak vlastně mohli ti přerostlí komáři přežívat kdesi, kde nebyli lidi, kterým by mohli odčerpávat svými hnusnými sosáky krev???

shimice
06.01.2023 4 z 5

Za jak dlouho si Constanz vzpomene, že má někde dítě a podaří se znovu zresuscitovat Diogena?

konicekbily
01.01.2023 3 z 5

Autorům nelze upřít kreativitu, pěkný popis prostředí, scén a akcí - ale s tou fikcí to poněkud, podle mne, trochu přehnali. Katastrofické scény, paralelní události nebo světy i když zcela určitě dobře vymyšlené - mne nenaplňují nadšením. Nepochybuji ale, že příznivcům této řady se to bude líbit.

čef
06.12.2022 4 z 5

Pendergast mně většinou baví, i když je někdy té mysteriozity až příliš. Zde je také nadpřirozeno vysvětleno přímo vědecky, ale stejně příběh vyžaduje na mně až příliš důvěřivosti. Nějak se potom nemohu do katastrofických scén zcela vnořit a jde to nějak mimo mně. Napsáno invenčně, místo strašidel paralelní světy, to se bude líbit.

hankamol
13.11.2022 5 z 5

Velmi napínavé. Jen trochu vic scifi, než jsem čekala. A Constánc? Chtěla bych pokračování..

Eillen
13.11.2022 3 z 5

U Pendergasta jsem zvyklá, že se v příbězích děje "něco zvláštního". Ale tohle? Ten nápad by měl vyvolat nějaké reakce - ať už nadšení nebo znechucení. Jenže mně to bylo vlastně úplně jedno. Navíc jsem vůbec nepochopila k čemu byla ta dějová linka s dvojicí rivalů na poli bulvární novinařiny. Kdyby tam nebyla, vůbec nic se na ději nezměnilo. Pro mě je to zatím zřejmě nejslabší díl série...

gordon13
29.10.2022 3 z 5

No, bylo to na mě dost divoké :-)
Pendergasta jsem už dlouho nečetla, pár dílů mám ještě vynechaných, tady jsem hned skočila po slibném námětu, ale jsem mírně v rozpacích. Přišlo mi to docela přiblblé, až na ten úplný závěr, ten by mohl slibovat kvalitnější pokračování....

Pavlnka
23.10.2022 4 z 5

Nebylo to špatné, ale jiné díly byly lepší. Každopádně mě kniha vytrhla že čtecí krize, takže jsem spokojená. Jsem zvědavá, jestli bude v dalším díle rozveden osud Constance.

Erlif
25.09.2022 3 z 5

Tak ufff, konečně dočteno. Tak tohle se dá označit za totální průšvih... Tři hvězdičky dávám jen z důvodu, že dát dvě by mě po tolika letech mrzelo.
Knížka není nijak tlustá , 312 stran... Začátek vypadá zajímavě, ale pak... Větší nudu jsem nezažila... Pendergasta mám ráda, jejich knihy doporučuji, ale tahle mě fakt nebavila... 20. kniha v pořadí a čekala bych, že když jde o kulatý díl, že se autoři vyřádí, ale oni napsali něco opravdu otřesného...

rezzba
04.09.2022 3 z 5

Tak toto suverénně nejslabší Pandergast. Ten sci-fi konec to už bylo moc.

TeaPeter
27.07.2022 3 z 5

Tahle knížka byla dějově tak nějak rozvrkočená. Spousta hezky rozběhnutých dějových vláken vyšla do ztracena a vlastně děj, který vedl až do konce, byl velmi netypicky chudý a hodně přitažený za vlasy i na poměry této série. Co se nakonec stalo s Constance nekomentuji, protože to vlastně popřelo všechny do té doby platné premisy. Takže jako celek knihu řadím do slabší části série.

PetraBery
15.07.2022 4 z 5

Již dvacáté setkání s agentem Pendergastem. Tentokrát trochu mystiky a paralelních světů, ale i s tím si snad dokážou hlavní hrdinové poprat. A já se těším na další díl, další osud nejen Constance je dobře rozehraný.

soukroma
25.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Pendergast, Constance i Coldmoon - proti vlastní vůli, rozhodnutím shůry - zase v nejlepší formě. A to v tom nejstrašidelnějším (i strašidelně krásném) městě USA, Savannah, které bylo velmi lákavě vyobrazeno.
Vyšetřování podivných vražd bylo fajn, stejně jako štafáž okolo vyšetřovatelů (příšerný "dokumentarista" nadpřirozených jevů a ještě horší senátor, oba obklopeni svými hordami; však s nimi bylo po zásluze zatočeno).
Rozuzlení bylo ovšem za rámec toho, co bych si přála, fantasmagorie. Bylo zjevné, jak si autoři užívali své chvíle (posledních 100 stran) bezuzdné hororové sci-fi a představili nám v kostce paralelní vesmíry, stroj hledání štěrbin a vstupů do nich, invazi z jednoho z nich (naprosto nepodobnému Zemi i jejím obyvatelům). Smlsli si (autoři) na vykreslení nejdivnějších a nejděsivějších nepředstavitelných oblud - obří komáři, s kožnatými prokrvenými křídly, struky, složenýma očima, obrovskými sosáky (prostě se úplně vyřádili na téhle skládačce). Trochu úsměvné, zejména Pendergastovou svévolnou akcí, završenou Constance. Ale za mne za tohle extempore rozhodně hvězda dolů. Zato se asi můžu těšit na New York roku 1880, kam se vydala Constance řešit zase svoje démony, když už ten "stroj času" byl k dispozici.

"Jak kdysi řekl H. L. Mencken" 'Každý lidský problém má vždy své řešení, které je prosté, jasné a mylné.'"

"'Co to má umět?' zeptal se Coldmoon.
'Nejsem si jistý, jestli rozumím otázce,' opáčil Kumar.
'Chci říct, muselo to být vyrobeno, aby to něco dělalo, ne? Aby to soužilo nějakému účelu. Takže: jaký je účel?'
'Aha. To je velmi dobrá otázka. Absolutně nemám zdání, jakému účelu to slouží.'"