Pád
kniha od: Maya Banks
Bez dechu série
1. díl >
Když Gabe Hamilton spatřil Miu Crestwellovou na galavečírku při příležitosti otevření jeho nejnovějšího hotelu, okamžitě věděl, že za to, po čem touží, skončí v pekle. Mia je přece mladší sestřička jeho nejlepšího přítele, jež vyrostla v překrásnou ženu. A Gabe čekal už tak dlouho. Mia o Gabeovi sní už od doby, kdy se coby dospívající dívka zamilovala do nejlepšího kamaráda svého bratra. Co na tom, že je Gabe o čtrnáct let starší? Mia ví, že je naprosto mimo jeho ligu, ale přesto ji přitahuje stále víc. Nyní je dospělá a nemá sebemenší důvod, proč své nejtajnější touhy neuskutečnit. Gabe ji vtáhne do svého provokativního světa a Mia si uvědomí, že mnoho neví ani o něm, ani o tom, jak vzrušující jeho požadavky mohou být. Jejich vztah je intenzivní a vášnivý, ale ve chvíli, kdy překročí hranici dělící tajný poměr od něčeho mnohem hlubšího, hrozí, že se jejich vztah dostane na veřejnost – zradou mnohem intimnější, než si oba kdy dokázali představit.... celý text
Komentáře (116)
Komentáře 116 Recenze 4

Je pravda, že tady byl alespoň nějaký děj, oproti sérii Temné touhy.Na druhou stranu zase žádné veledílo to nebylo.Možná proto, že jsem předtím četla Meghan Match a to byla bomba.

Hm, tak to byla jízda. V jednu chvíli jsme si myslela, že nebudu číst dál - vzdát se podpisem na smlouvě sama sebe? Jenže jsem chtěla vědět, jak to nakonec dopadne, takže jsem samozřejmě nepřestala číst. Nakonec, jak se kdo rozhodne, to je jen jeho volba. Knížka byla čtivá, no a určitě si přečtu další díly, protože mě zajímá jaký bude příběh Jace a Ashe. No přeci řekněte, kdo by takové ochránce nebral?

Já fakt nevím co mají tihle sexy manipulativní chlapi s jídlem. Není to poprvé, co jsem četla podobnou knihu a skoro pokaždé se tam řeší hlavně aby hrdinka nebyla hladová. Nějaká obsese, asi. Bylo to natolik průměrné, že další dva díly číst zřejmě nebudu. Leda, že by přišla krize :-)

Líbila se mi, hodně čtivá, nicméně mi ten příběh přišel jako dejà vu ... hodně, opravdu hodně podobné s 50 odstíny. Gabe byl velký sympaťák:))

Co se týká erotické linky, tak tý tam bylo dost... :D Jinak klasické romantické klišé. Ale občas si to člověk rád přečte a zasní se.

Tak,bohužel jsem po páté kapitole musela přestat číst....Je to úplně poprvé co jsem nějakou knihu nedočetla,ale prostě to nešlo.Určitě je to čtivé,ale nechat sebou takhle manipulovat....to opravdu ne.

eh, byly tam momenty, kdy už jsem ani nechtěla číst dál. Ale celkově nejzajímavější díl ze všech tří. Ty ostatní už jsou tak nějak na jedno brdo a hodně hodně neuveřitelné.

Taková erotická klasika. Bohatý dominantní hrdina a kráska která se nechá ovládat. Čtivá oddechovka.

Tak toto byl děs. Po 120.strance jsem to vzdala. Úplně bečkove. Sice psané čtivě, ale příběh o ničem.. Když jsem to četla, myslela jsem si, že čtu horší verzi padesáti odstínů.

Tak tohle stalo za prd... temer nulovy pribeh a to torzo co se vyskytlo bylo klise... no nemam slov, nestoji mi to za to...

Trošku mi tady chyběl nějaký příběh. Sex, sex a zase pro změnu sex. Ale jako oddychovka na víkend, kdy celé odpoledne jenom prší, by to šlo.

achjo... co říci? Rozhodla jsem se tady zhodnotit všechny tři díly.
Zařátek prvního dílu je takový trochu kostrbatý, možná i nevěrohodný, chvíli trvalo, než se autorka v příběhu správně usadila. Druhý díl mi přijde lepší, třetí začíná dobře, po polovině je to taková trochu fádní kaše, konec se zase vylepšil.
Je to erotická série a tak je třeba ji brát. Tento typ příběhů mě vede k zamyšlení, zda by mě jako ženě takový vztah vyhovoval či ne. Z evolučního hlediska dle mého názoru stále typově upřednostňujeme muže, kteří jsou schopni nám poskytnout pocit bezpečí. Je to opravdu taková ta prapůvodní dominantní síla samce, která nás láká. Jsem přesvědčená, že nám ženám to ale vůbec nebrání být samostatné, pracovně aktivní a sebevědomé. Ale co z těch příběhů pro mě vyplývá především je, že když někoho milujete, tak je pro vás důležité jeho štěstí, protože to naopak zase činí šťastným vás samotné. Tím, že předáme část rozhodování mužům, jim dáváme možnost se o nás starat, cítíme se pak opečovávané, ochraňované a milované. To mě v dnešní společnosti chybí. Navíc je třeba striktně odlišovat dominanci od despotismu, který je často doprovázen násilím a tyranií.
Takže ano - je dobře, že se píší a čtou takovéto knihy, protože ovlivňují naše myšlení a tím i to, čím jsme.

Tohle pro mě bylo utrpení. Šla jsem do toho s tím, že to bude oddychovka, napodobenina 50 odstínů, sice nejsem úplná fanynka, ale na odreagování dobrý.. Jenže tato kniha mi teda přišla naprosto stupidní. Hlavní "hrdinka" byla naprosto bez šťávy, hloupá, naivní, nezajímavá. Hlavní "alfa samec" byl místy k smíchu. Přidejte k tomu formu, která knize ještě ubírá na ctivosti a zbyde jen nuda, šeď a mnoho přeskakovani v textu.

Tuto sérii sem četla ve svých začátcích, kdy mi knihy postupně přirostly k srdci..v té době sem neznala Databázi, tak sem si řekla, že si ji přečtu znova a já zjistila, že si ji nepamatuji..věřím, že před těmi lety se mi kniha líbila více, ale po všech přečtených od té doby už je to něco, co máme na každém rohu, ale i tak knihu hodnotím kladně..bavila mě, bylo to příjemné zpestření doby koronaviru

Šílený klišé. Jakože kdyby aspoň trochu originálně napsaný ale tohle? :D No, hrozně ale fakt hrozně mi to připomínalo 5O odstínů (a ani toho nejsem big fanoušek). Gabe byl kdo? Proč byl takový? Jakože co s tou smlouvou? Proč? Tohle reálně můžete potkat? Ne, nemůžete. Takovýhleho idiota s milionama co vypadá dobře ne. Reálně to možný není. A asi to mě na tom štvalo nejvíc. Potažmo debilita hlavní hrdinky co se sebou nechala až do úplnýho konce zametat jak s koštětem. I kdybych potkala chlapa, ze kterýho bych tekla jen při pohledu na jeho krásný zelený/modrý/hnědý/ jakýkoliv duhovky tak bych do tohohle vztahu nevstoupila ani za miliony. Ale ok - příběh byl o tom, že ona do toho vstoupit chtěla i když to byl totální nesmysl od začátku a celý to bylo postavený na tom, aby teda to mělo nějakej děj ačkoliv to nemělo děj žádnej. Tak asi proto tak stupidní. Ono u porna taky moc promyšlenej děj nevidíte. Ale tím pádem prosím o upravu zařazení - Ne román, nebo erotický román - PORNO. Pak, když bych to četla a věděla, že to má být porno - neřeknu proti ději ani popel. Tam totiž děj být nemusí. Tam jde o sex jak víme všichni.
Další věc, Jace se na Gabe dost nasere a přitom je sám ještě mnohem horší? A jak se vlastně tyhle tři supr bohatý a dominantní a zákeřný a namyšlení nadsamci potkali? To fakt je takových volů tolik v jedné knize?
Hrůza. Číst jedině pokud jste přečetli všechny ostatní knihy včetně encyklopedií.

No musím říct že jsem byla vážně překvapená asi nejvíc erotická kniha co jsem zatím četla a teda velké překvapení. Ale mě se líbil příběh hlavní postavy nenudily čekala jsem co bude. Občas jsem měla chuť říct to snad nemyslí vážně tohle ne. Ale nepůsobylo to na mě lacině promyšlený děj.Asi to není pro každého ale určitě na tuto knihu nezapomenete hned tak.

Veľmi dobrá kniha, nevedela som sa od nej odtrhnúť. Páčilo sa mi, že tam boli vtipné scénky. A ku koncu som už bola netrpezlivá, kedy sa všetko prevalí. Určite túto knihu odporúčam.

Opravdu pěkná, i když docela okoukaná myšlenka na příběh. Dívka, která je zamilovaná do nejlepšího přátele svého staršího bratra. Kniha není špatně napsaná. Líbil se mi ten tajný vztah. Dokonce mi nevadil ani věkový rozdíl, který byl mezi hlavními hrdiny. Já sama mám radši starší muže, protože už jsou rozumnější, zralejší, už ví, co chtějí. Takže tohle mi vyhovovalo. V knize nechyběl ani takový menší zvrat, nějaké to překvapení. Je tam i láska, sex, erotika.
Mia se mi líbila. Opravdu se zamilovala a doufala, že se za ni Gabe postaví, ale ne. Bylo mi jí v tu chvíli líto. Ale líbilo se mi, že se nesložila a nenechala si dál skákat po hlavě a hlavnímu hrdinovi neodpustila jenom tak.
Opravdu mě zaujal hlavní hrdina. Spíš to, jak je majetnický, dominantní, že musí být po jeho... Že si vždycky vybere ženu, sepíší smlouvu a za nějakou dobu ji zase vymění. Taky mi přišlo, že s hlavní hrdinkou zacházel jako s kusem hadru. To když jejich vztah praskl a to, že se zachoval takhle... Muselo to být pro Miu strašné ponížení. Ale pak, když přišel o Miu, tak si sáhl na dno a zabojoval. Ale zase musím uznat, že měl krásný vztah se svou matkou.

Priznam se, ze uz jsem precetla nespocet erotickych romanu, tudiz jsem od toho zas az tak moc necekala. Musim ale rict, ze tento patril jednoznacne k tem lepsim a bylo to par situaci, ktere jsem jeste v podobnych knihach necetla (a ze jich mam nacteno opravdu hodne) :) Dej rychle ubihal, nebyli tam nudne pasaze a postavy byli sympaticke. Rozhodne hodnotim jako jeden z lepsich romanu.

Taková milá jednohubka, není nutné nad dějem moc přemýšlet a dá se přelousknout za jedno odpoledne.

Bohužel jsem ještě nepotkala knihu s BDSM tematikou odehrávající se v dnešní době, která by mě chytla. Nejlepší svým způsobem BDSM jsou podle mě knížky Shannon Drake, kde si rytíř podmaňuje princeznu, ty se samozřejmě odehrávají ve středověku. Jinak podle mě tohle téma je vždycky pěkně zpracované jen v jednoduchých povídkách, často amatérů.
V knížce jsou klasická klišé, i když rozhodně plusové body za to, že dominant není právník a dokonce i občas pracuje, to se fakt u tohoto žánru musí ocenit. Hlavní ženská hrdinka naprosto tupá, dominant ještě víc. Nejvíc mě zabíjela ta věta, kterou komentoval, že něco pokazil - byla tam snad v každé kapitole.
Někde jsem četla, že žena se víc vzruší při čtení, než při videu. Bohužel tahle knížka tyhle pocity nenavodila ani trošku, ačkoli k tomu měla potenciál. Autorka se toho nebála a ty žhavé scény popsala vážně barvitě, někdy až trošku moc, což zní možná trochu divně, když jsem věděla, do čeho jdu, ale nějak jsem nejela na autorčině vlně.
Věřím, že knížce by přidal lepší překlad a korektura. Vážně jsem u toho šílela. Naprosto divně a zkomoleně používaná přirovnání, ujetá oslovení - opravdu bratr říká mladší sestře "holčičko?" Tyhle doslovné překlady nenávidím a na jazykovou stránku knih jsem citlivá.
Jestli bych něco ocenila, tak občas vcelku nečekané zvraty.
Vzhledem k tomu, že druhý díl série už nemá být hlavně o Mie, ale o jejím bratrovi, asi se do něj po nějaké době pustím, ale bez velkých očekávání.
Knížku bych doporučila pouze skalním příznivcům BDSM, kteří ještě ideálně nemají v žánru moc načteno.

Kniha byla super četla se rychle a krásně ted začínám číst druhý díl a těším se jak budou pokračovat příběhy. Tuhle spisovatelku mám moc ráda mám od ní přečtené i další knižky a jen doporučuji

Padesát odstínů šedi jsem nečetla, takže srovnávat nemůžu. Musím uznat, že knížka se celkem dobře četla, celkem mě bavil brácha Jace a kámoš Ash, byli vtipní ;-).. Vůbec jsem ale nechápala hlavní hrdinku, přišla mi opravdu hloupoučká, i když ke konci si najednou stála za svým a dobře věděla, koho a jaké jednání si zaslouží?!.. No nevím, pro mě prostě dost neuvěřitelně napsáno. Škoda. Třeba další díly budou lepší? Jo a zarazila jsem se nad překladem "štědrovečerní ráno" - pořád přemýšlím, kdy že to je :-)

Mě se to líbilo... Hodně komentářů to srovnává s Padesáti odstíny, ale mě to přišlo lepší. Mělo to děj, erotické scény byly mnohem lépe popsané a hlavně kniha nebyla roztahaná do tří dílů
Kniha Pád je v
Právě čtených | 11x |