Benátky do kapsy

Benátky do kapsy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477910/benatky-do-kapsyoMKt8e-Miw-.jpg 5 4 4

Edice Lonely Planet do kapsy slouží k tomu aby vám ukázala nejkratší cestu k srdci města. Na následujících stránkách najdete všechny hlavní atrakce a navíc i tipy, jak učinit jejich prohlídku skutečně nezapomenutelnou. Celé město jsme pro Vás rozdělili na několik přehledných čtvrtí a pro každou z nich jsme sestavili samostatný plánek abyste zbytečně nebloudili. Naši zkušení přispěvatelé pro vás vyhledali jen to nejlepší, ať už se jedná o pěší trasy, restaurace, zábavní podniky nebo třeba obchody. A protože se sami určitě budete chtít pustit dál, můžete pomocí rubriky "Jak se žije v Benátkách" navštívit ty nejúchvatnější lokality, které vám přiblíží každodenní tvář města. A samozřejmě nechybějí ani veškeré praktické rady, které budete potřebovat pro hladký průběh cestování - navrhované trasy při kratších návštěvách, jak cestovat po městě a jak velké dát spropitné tomu, kdo vám na sklonku náročného dne přinese sklenku něčeho ostřejšího. S námi máte zkrátka fantastický zážitek jistý.... celý text

Literatura naučná Cestopisy a místopisy Turistický průvodce
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Pocket Venice , 2018


více info...

Přidat komentář

bazyk21
28.05.2023 5 z 5

užitečný a přehledný průvodce

Briv
04.08.2021 5 z 5

Letos jsme se rozhodli jet poprvé od narození syna (2,5 roku) na větší dovolenou a vyhrál to road trip po části severní Itálie. Z knihovny jsem si domů donesla celkem hodně průvodců. Zkusím, zde shrnout, jak se mi s nimi pracovalo a čerpaly z nich informace.
Jedním z cílů byly Benátky. Průvodce o Benátkách jsem měla půjčené celkem čtyři.

Tento byl perfektní. Malý příjemný formát naprosto "nadupaný" informacemi. I když už je trochu starší a doba covidová hodně změnila, je pořád aktuální. Zde jsem se o Benátkách dozvěděla nejvíc a to nejen o hlavních památkách, ale i o místech zapadlých a téměř zapomenutých. Jednoznačně doporučuji.


cukrovka
02.08.2021 5 z 5

Dobře zpracovaný průvodce po Benátkách. Přehledně členěno, ceny jízdenek stále odpovídají skutečnosti.

mi-380
25.04.2019 5 z 5

Aktuální průvodce z roku 2018, v němž v době, kdy tohle píši, údaje i ceny vstupů a jízdenek odpovídají skutečnosti. Malá kniha, mnoho informací. Pokud bychom chtěli v omezeném prostoru Benátské laguny vše podstatné vidět a prožít, potřebovali bychom celý měsíc. Čtyři dny byly málo, zato načasování v půli dubna bylo přesné: moře čisté a voňavé, uličky zametené, turistů přiměřeně, teplota přijatelná, personál svěží. I v tomto průvodci se dočteme, že jaro je doba pro návštěvu nejvhodnější.

Štítky knihy

cestování turistika mapy Benátky turistické průvodce

Autorovy další knížky

Tim Jepson
britská
2011  67%Neapol a jižní Itálie
2005  90%Itálie
2008  93%Sicílie
2009  80%Kanada
2017  98%Florencie a Toskánsko

Kniha Benátky do kapsy je v

Přečtených4x
Chci si koupit2x