Bastard

Bastard https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87982/bastard-87982.jpg 4 13 1

Román, který humorným a přitom lidsky jímavým a moudrým způsobem zpracovává židovskou problematiku. Příběh muže, v jehož žilách se mísí krev židovských, německých a českých předků a jemuž právě toto dědictví pomáhá zmoci všechny útrapy pestré životní cesty: útěk z Československa na počátku druhé světové války, boje v československé jednotce v Africe, Anglii a u Dunkerque, návrat do Československa a účast na přípravě února 1948. Příběh, ve kterém hrdina odmítá dát se pohltit nesmyslností dění a smysl života nalézá v boji se stále číhající absurditou.... celý text

Přidat komentář

Eicherik
06.11.2022 3 z 5

Bastard je humoristickým románem, který rozebírá vážnější témata a zaobírá se absurditami života. Já se však moc nebavil a několikrát jsem uvažoval, že knihu odložím. Zejména část z prostředí divadel byla pro mě nezáživná. Hlavní hrdina pochází po matce od pruského kancléře Bismarcka a po otci od slavného rabína Löwa. Tahle kombinace byla slibná, ale dle mého vyzněla naprázdno.
Citace: I druhý rommelák, který s námi šel do Francie, byl sekáč. Bez ostychu mluvil o tom, že své mimořádné střelecké schopnosti získal na frontě proti Ivanům.