Kult Rudého krále

Kult Rudého krále https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432372/bmid_kult-rudeho-krale-szS-432372.jpg 4 59 7

Baltimore série

< 6. díl >

Mytický Rudý král – pouhá legenda, anebo nejnebezpečnější protivník, jakého kdy lidská rasa poznala? Honba za zničením Rudého krále vede Lorda Baltimora přes mrazivé Baltské moře až do severního Ruska. V ulicích Petrohradu na něj však číhá černá magie a ze stínů vystupují netvoři. Baltimore, tentokrát po boku nových spojenců, stojí proti ještě hrozivějším nepřátelům a odhaluje pravdu o pradávném zlu, jež hrozí zničit celý svět. Osud ho však vede do stále temnějších míst, na nichž by mohl lehce ztratit nejen cestu zpět, ale také ty, kteří jsou mu nejdražší.... celý text

Dobrodružné Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Cult of the Red King , 2016


více info...

Přidat komentář

Ronnie68
15.07.2022 4 z 5

Super pokračování.... Takové oddychové počteníčko ....

Terva
29.05.2022 5 z 5

„Pokud na světě
existuje výtisk
Manethova pojednání
o kultu Rudého krále,
pak ho najdeme právě zde“.

Lord Baltimore:
„Není mrtvý, ale ani doopravdy živý. Není tak úplně člověkem...“

Kresbu tohoto šestého svazku, lord Baltimore, má na svědomí Peter Bergting. Musím uznat, že jeho kresba se mi moc líbí. Je rozvážná, komiksová okna jednoduchá, nic extrémního a všemu tomu image dodává svou barevnou krásou mistr Dave Stewart. Scénář, který dělají dva tvůrci, Mike Mignola a Christopher Golden, vás nepřekvapuje a je to přesně to, co čtenář očekává. Smutek, spousta smrti, upíři a skoro beznadějné cestování po širém světě. Prostě radost pohledět a užívat si.

Malá ochutnávka:
...byl to svět, kdo začal válčit. Nebesa se chvěla výstřely z pušek a děl. Krev třísnila zem po celé Evropě. Říká se, že sám Haigus prohlásil, že kvůli tomu se Rudý král začal probouzet ze svého spánku. Pradávné zlo si našlo cestu zpět na svět vinou zla, které je v nás samých. Vlastně jsme upíry mezi nás přímo pozvali...

Celý svazek je jedna dlouhá akce. Krev teče, čarodějky zabíjí a jsou zabity, Lord Baltimore je hnán stále v před a rozsévá smrt mrtvým. Střídají se tu dvě hlavní linie – Petrohrad vs. Kartágo a to tak rychle, že vás děj žene neustále dopředu a vy sledujete události jak na běžícím pásu. A když se na konci nedokážete zastavit – nevadí, ještě je tu skicář. Tak dobrou zábavu.

Citát: Já se vrátím.


het2
02.03.2021 4 z 5

Se čtením jsem čekal, až budu mít knížky o Rudém králi (Baltimore 6-8) komplet. Teď tomu tak konečně je, takže jsem se mohl klidně vrhnout na Baltimorovo poslední dobrodružství.
"Kult Rudého krále" je rozdělený na dvě dějové linky. V té první se Baltimore vypraví do Petrohradu a v té druhé část jeho souputníků vyráží na výpravu do Kartága najít první chrám Rudého krále. Vždycky jsem měl rád tyhle příběhy o putování do exotických lokací a odkrývání pradávných tajemství, takže jsem většinu času chrochtal blahem. Obzvlášť to Kartágo mne fakt bavilo (pan Kid je dobrej řízek). Petrohrad mi přišel o něco slabší z několika důvodů. Rozjezd má také parádní - pouť na lodi a pak pěšky přes zamrzlé moře je vizuálně parádní a zároveň se rozehraje celkem zajímavé drama mezi postavami. Bohužel po příchodu do Petrohradu to sice nabírá zběsilé tempo, ale to je asi tak všechno. Měl jsme pocit, že tahle linka vlastně k ničemu není, ve finále děj nikam neposouvá (snad kromě představení Rudé čarodějky). A hlavně (až se to skoro bojím napsat) mne začala štvát postava samotného Baltimora. Možná byl takový od začátku a tady to jen vyniká, protože má kolem sebe svoje parťáky, ale je to neskutečně zapšklej a protivnej patron. A co víc, přijde mi, že je i špatně napsaný - chvíli mu na nikom nezáleži, jen na pomstě, jindy by se pro ostatní rozkrájel. A já ho měl dřív tak rád...
No uvidíme, kam se to celé posune ve zbylých dvou knihách.

jarynek
07.08.2020 4 z 5

Bavil jsem se, jako už u Baltimora obvykle, ale něco tomu chybělo. Přestože kniha sleduje dvě dějové linie, z nichž ta v Kartágu bez Baltimora mi dokonce přišla lepší než petrohradská dobrodružství Baltimorova, a i když v obou městech dojde ke krvavým bojům, tak možná i tím skákáním z jednoho místa na druhé, mne vyprávění úplně nevtáhlo a spíše jsem to cítil jako nějaké intermezzo před něčím větším. Kresba jaké obvykle výborná. Mozkomoři lepší než u Harryho Pottera:).

FireOfFilth
04.04.2020 4 z 5

V dalším příběhu Baltimora sledujeme dvě výpravy, které by měli získat informace ohledně Rudého krále. První výprava nás zavede do Petrohradu a druhá do Kartága. Děj je v celku jednoduchý získat informace a přežít útok nepřátel.
Kresby se zhostil opět Peter Bergting, který dělal i půlku minulé knihy. Jeho kresba je úžasná přesně jako Stenbeckova a krásně se hodí do této skvělé série.
Máme tu dokonce i crossover s Harry Potterem, v Kartágu se nacházejí Mozkomoři.
Jak píšou oba kolegové přede mnou, jedná se o takový prolog k Rudému králi. Uvidíme co přinesou další díly.
Celkové hodnocení 75%

DennisMoore
31.03.2020 5 z 5

Jak píše kolega memphisz, pánové Mignola, Golden a Bergting v téhle knize hlavně stloukli pódium z rozvrzaných prken, namalovali pochmurné kulisy a předvedli v nich první dějství něčeho, co bude mnohem větší a co přijde později. Ale vůbec mi to nevadí. Důkladně jsem totiž poznal všechny aktuální spojence lorda Baltimora, s nimiž už propříště počítám, a také jsem poznal titulní kult, který zatím ještě cení zuby ve stínu, ale zároveň je slyšet, jak při tom cenění vrčí. No a samozřejmě jsem si také užil ty dva děsivě zábavné masakry v Kartágu a Petrohradu. Baltimore už je klasika a nikdo mu to němůže upřít.

memphisz
28.03.2020 4 z 5

Musím říct, že když to má název Kult Rudého krále, čekal jsem mnohem větší odhalení Rudého krále, jeho mytologie a třeba i nějaké rozuzlení. Místo toho je to předmluva pro něco příštího, většího.

Překvapivě mě víc bavila dějová linie bez Baltimora, v Kartágu, kde byl kult Rudého krále představen. Ale obecně se v knize mnoho nestane.

Atmosféra jako obvykle skvělá stejně jako kresba.