Kozlík a dračice

Kozlík a dračice https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526446/mid_kozlik-a-dracice-6555e365b25bb.jpg 4 6 3

Azdarchon série

< 3. díl

Čaroděj Larix zachrání v bitvě s příšerami chiméru, mládence s kozlíma nohama. Zatímco se pokouší vypátrat příčinu jeho prokletí, Kozlík ztratí srdce pro dceru dračího krále. Není jisté, zda tajuplná Rosa přijímá jeho dvoření, či pouze využívá jeho služeb k vlastním cílům. Společně se vypraví do boje se zákeřným černokněžníkem, ovšem jejich skutečným nepřítelem se stává osamění a lidská bezohlednost.... celý text

Přidat komentář

zuzca.h
12.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásně sepsaný strhující příběh, kde se vyskytuje i bojová scená což u autorky není obvyklé, ale povedla se jí napsat čtivě a uvěřitelně. Krásně sepsaný příběh kdy na pozadí autorka velmi zajimávě popsala tu skutečnost, že pokud jste jen trošku jiní dají Vám to ostatní lidi prostě "sežrat" i když před tím se s Vámi normálně bavili a brali Vás, je to taková Fantasy sonda do lidské duše ovšem aplikovatelná na současnot.
Kniha se četla krásně, postavy jsou uvěřitelné a snadno si k nim vytvoříte pouto, takže od držení palců Kozlíkovi je máte za chvilku uplně umačkané. Škoda, že je knížka zatím pouze v e formě. Kromě jiného má totiž velmi krásnou obálku, která by se rozhodně vyjímala v nejedné knihovně.

Novlina
11.12.2023 5 z 5

Úžasně vykreslený svět. Kozlíkovi prostě musíte fandit. Další super kniha od I.N.


miroslava0880
27.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Svižně a vtipně napsaný příběh. Kouzlo nespočívalo v pointě, protože ta byla jasná už od začátku, ale v nápadité, hravé a rozmarné atmosféře, která vyprávění provází, i když tam místy dochází k okusování hlav a trhání údů. Jediné, co jsem nepochopila, byl náhlý obrat sympatií dvořanů a služebnictva v Azdarchonově paláci vůči Petrovi - z příjemné srdečnosti k absolutnímu opovržení. Dokonce jsem si myslela, že ten cizí čaroděj personál uhranul. Ale po jeho zmizení jsem se musela smířit se skutečností, že ti prostí lidé zřejmě změnili názor skutečně jen díky Petrově přiznání na hostině (o tom, kým je). Chápu, že veřejné mínění funguje jako nákaza, ale ten obrat sympatií zejména u osob, které se předtím chovaly přirozeně přátelsky (kuchař, učitelka tance, komorná Hana) na mě působil příliš násilně. Navzdory tomuto provokujícímu zádrhelu (alespoň já to tak vnímala) jsem se nedokázala odtrhnout od čtení. Bylo to tak chytlavé, že jsem si vzala čtečku s sebou, když jsem dopoledne vezla našeho devadesátiletého dědu k doktorovi na injekci. Nedokázala jsem si představit, že bych čekala, než dědu ošetří, a nemohla při tom pokračovat ve čtení.