Až vysvitne slunce

Až vysvitne slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407571/bmid_az-vysvitne-slunce-X7G-407571.png 4 95 30

Příběh o síle přátelství a nových začátcích. Annie Marlowová se po tragické události stěhuje do letního domku na severním pobřeží Pacifiku, kam jako dítě jezdívala s rodiči. V prázdninové oblasti si brzy najde přátele, dokonce prožívá milostné dobrodružství se záhadným umělcem a postupně se zotavuje. Když pak přijde nečekaná příležitost, Annie musí učinit obtížné rozhodnutí – vydat se vstříc novým začátkům, nebo zůstat na místě, které si získalo její srdce?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Cottage by the Sea , 2018


více info...

Přidat komentář

raty
09.04.2024 4 z 5

Hořkosladký příběh. Přes smutný začátek se děj posune ke sladké romantice. Barva obálky odpovídá :-). Hlavní postavy jsou pohádkově kladné a nějaký ten záporňák se taky najde. Bezva odpočinkové čtení.

Kristy.Seb
25.02.2024 4 z 5

To byl tak krásný a emotivní příběh. Přečteno jedním dechem. Nádhera


zaz
16.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Sněhovou lavinu nelze zastavit. Ale zde jde o porušení stability svahu , sesuv /sklon svahu více než 22 stupňů/, ke kterému došlo nečekaně, bez varování Zda se jednalo o důsledek přírodního procesu nebo lidské činnosti, to zjistíte až z knihy. Příběh popisuje ochromující, nekončící děs. Pustila jsem si pro názornost i videa..., jak po takovém prožitku někdo může fungovat? Příběh i život plyne dál...

Kudík
11.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Zajímavý příběh, kde se autorka inspirovala skutečnou přírodní katastrofou, od které právě uběhne 10 let.
"Bez varování, bez jediného náznaku, že se něco takového chystá, došlo 22. března 2014 nedaleko města Oso ve státě Washington k sesuvu celého horského svahu. Utržená masa půdy s sebou strhla pětačtyřicet domů a tragédie si vyžádala třiačtyřicet lidských životů."
Hlavní postava tohoto fiktivního příběhu je Annie Marlowová, která při této katastrofě přijde o svojí rodinu. Cca rok a půl trvá, než je schopná opět začít fungovat, protože původně měla být s rodinou a trpí tzv. syndromem přeživších. Dá na radu své sestřenice a vrátí se do míst svého dětství, kde s rodiči a bratrem trávila část prázdnin, do pronajaté letní chatky. Zde se seznámí se svojí nájemnicí a kramářkou Mellie, která trpí jistou obsesí a není zrovna jednoduché se s ní spřátelit. Dále s malířem a zachráncem všech možných zvířecích tvorů Sethem Keatonem, který byl až na jisté "škobrtnutí" a řešení vztahových záležitostí dokonalý. Nalezne zde pár dalších nových přátel a hlavně zasloužený klid a šanci na nový začátek.

Han-nah
02.08.2023 4 z 5

Hezké, smutné čtení. Je to zajímavý příběh Annie, která přijde v jeden okamžik o celou svou rodinu. Autorka velice dobře popisuje její pocity, smutek, výčitky, osamění. Annie se se vším pomalu vyrovnává. Vrací se na své oblíbené místo do domku u moře, kde se svou rodinou trávila v dětství dovolenou. Snad najde mnoho dobrých přátel, klid a i novou lásku.

jarkaska
25.01.2023 5 z 5

Krásné čtení ze začátku s nádechem smutku, které se obrátí ve šťastný konec. Kniha se mi pěkně četla, jen mít více času. Annie mi byla sympatická. Nejvíc se mi, ale líbila prostořeká Mellie.

Jitanes
21.06.2022 1 z 5

Dle mého názoru zatím nejslabší ze srdcovek. Mám pocit, že čtu jednu stránku pořád dokola, navíc psanou pro malý děcka. Po dlouhé době jsem ráda, že mám knižku za sebou.

AnnaNes
03.04.2022 3 z 5

Milé čtení se sympatickými postavami.

yonda
20.09.2021 4 z 5

Hezký dojemný příběh u kterého i slza ukápla. Musím konstatovat, že po dlouhé době mi byla sympatická jak hlavní hrdinka, tak i další postavy. Za sebe doporučuji na blížící se podzimní večery.

Ana72154
06.05.2021 5 z 5

Kniha mě od začátku pohltila. Kdybych měla více času, tak ji přečtu na jediný zátah. U Annie se mi líbilo, že jde tvrdě za svým, nenechala se nikým zviklat (Carl nebo Mellie). Keaton je takový podivín, u kterého mi vadilo, že myslel někdy sám na sebe a nenechal si nic vysvětlit.

KLÁRA831012
16.12.2020 5 z 5

Ze začátku smutný příběh, který se pomaloučku překlápí ke šťastnému konci.

iveta0549
21.11.2020 5 z 5

Tato kniha nezačala nejlépe. Strašná představa, přijít během okamžiku o své nejbližší. Ale nakonec to Annie zvládla tak dobře, jak je to jen v její situaci možné. Knížka se četla dobře. Je to nenáročné čtení, u kterého se nemusí moc přemýšlet.

Jirinamac
19.10.2020 4 z 5

Nenáročné, pohodové a milé čtení. Ale asi mi v paměti dlouho nezůstane.

pip11
17.10.2020 5 z 5

Bylo to krásné a smutné zároveň. Annie přijde o celou rodinu a její soužení ji zavede do šťastného místa dětství, kde chce začít znovu. Setká se zde s laskavým introvertem Keatonem, obrem s velkým srdcem na dlani. Noví přátelé, záchrana zvířat a mnoho dalšího v tomto pěkném příběhu.

Mrňous1
02.10.2020 5 z 5

Tak tohle byla přesně kniha, od které vůbec nic nečekáte, dokonce jsem si myslela, že ji ani nedočtu, a pak Vás pohltí a nemůžete se od ní odtrhnout Postavy zajímavé, každá něčím zvláštní a přitom si troufám tvrdit, že dost reálné, vztah mezi hlavními hrdiny se vyvíjí tak nějak přirozeně, hezky, dokonce i nutná roztržka není žádný výbuch, je to odpovídající jejich povahám a krásně dokresluje celý příběh. Vůbec nesouhlasím s tím, že Keaton je stolker či autista, mě přišel jako pozorný a citlivý člověk, který jen nemá potřebu se hrnout neustále někam vpřed, jako je dnes téměř nutné. Je pravda, že jsem si říkala, jestli s takovými životními zkušenostmi může vyrůst v tak dokonalého muže, ale troška té pohádky té knize určitě neuškodila.

Tesset
10.09.2020 4 z 5

Tahle se mi zatím ze všech Srdcovek líbila nejvíc, asi proto, že mi konečně hlavní ženská postava nepřišla jako nějaká ubohá chudinka, ale silná postava. Naopak Keaton byl trošku poděs, takový trošku stalker, ale bylo to milé. Pohodové čtení, žádné velké vzrušení, spíš něžná romantika.

Zolda69
30.07.2020 5 z 5

Pěkně, lehké čtení. Jsem ráda, že jsem po ní šáhla ..

Zomy
09.07.2020 4 z 5

Ještě pořád si nějak dotvářím názor. Na jednu stranu to je vlastně děsně zvláštní - v reálném světě bychom všichni měli Keatona za podivína. Tohle není nemluvný arogantní hrdina, jak je známe z červené knihovny. Tohle je člověk s až autistickými znaky chování. Nemluví, neusmívá se, při větších výkyvech emocí má potřebu utéct...
Ovšem papír snese všechno - a tady se to opravdu sneslo. Je to taková melancholická pohádka, ale není to sentimentální. Knížka je ohromně čtivá, ačkoliv se tam nic převratného neděje. Dokonce ani vztah Annie a Keytona tu není nijak extra rozebrán.
Přesto dávám 4 hvězdy za něco, co působí jinak, zvláštně a nevtíravě.

JessieEx
23.05.2020 5 z 5

4,5*
Srdcovky mám moc ráda, protože se u nich perfektně odreaguju. Navíc mají luxusní obálky ❤ Ne všechny jsou však výborné co se obsahu týče, takže jsem ani od této neměla velká očekávání.
No a musím říct, že jsem fakt příjemně překvapená!!
Je to příběh, u kterého budete víc asi brečet než se smát, zkrátka není to nejveselejší čtení. Annie, sympatická hlavní hrdinka, přišla během jednoho okamžiku o celou rodinu. Keaton zase vyrůstal bez matky a s otcem, který ho nenáviděl a psychicky deptal. Od okamžiku kdy se tihle dva potkají už však následuje prakticky jen pohádka. Jasně, je to klišé, ale to se od tohodle druhu literatury tak nějak očekává, ne?
Velmi špatné věci se jako mávnutím kouzelného proutku pohádkově změní. A proč ne, i čtenářky potřebují věřit ve šťastné konce...
Celkově snad všechny srdcovky postupují podle totožného schématu: něco se přihodí hlavní hrdince - ta se odstěhuje/změní život - potká krásného a sexy chlapa - zamilují se - nad šťastným vztahem se objeví černé mraky - mraky jsou rozehnány - konec. Proč ne... Když neočekáváte nic víc, budete s touhle knížkou příjemně spokojeny. Mě vzala za srdce. Zatím asi nejlepší Srdcovka.
Jediné co mi vadilo, že autorka místy líčila Keatona jako úplného retarda a pak se zase choval naprosto normálně... A přitom to měl být jen takový uzavřený, citlivý, velký chlap :)
Knížku doporučuji!

Ivuska.09
25.04.2020 5 z 5

Nějak jsem zapomněla, jak skvělé jsou romány z edice srdcovek! Dojemné, plné emocí, tak trochu pohádky a přitom realitou... Krásný příběh, těším se na další díly, které vyjdou letos.