Aurora plane

Aurora plane https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484448/bmid_aurora-plane-OVL-484448.jpg 5 157 33

Aurora série

< 2. díl >

Bez boje se nevzdají... doufejme! Druhý díl série Aurora od autorů Illuminae. Začněme špatnými zprávami: prastaré zlo bylo probuzeno. Dobré zprávy? Jednotka 312 je připravena všechny spasit. Snad. Jen nejdřív musí vyřešit pár drobností. Třeba klan grempů, který jim touží maličko pocuchat ksichty. Zástupy děsivých falešných agentů GIA, kteří se ze všech sil snaží zmocnit Auri. Nebo taky Kalovu naštvanou sestru, za kterou stojí syldrathská armáda. V galaxii zas bude pořádné horko – tahle skvadra v tom už ale umí chodit. Víceméně.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Aurora Burning , 2020


více info...

Přidat komentář

Nelly
25.04.2024 5 z 5

Pět hvězdiček je málo. Naprosto dokonalé, napínavé sci-fi nejen pro mládež.

Kate3003
08.04.2024 4 z 5

To my jsme Legie
My jsme jas
Navěky planoucí v noční jas

Děj druhé knihy v podstatě plynule navazuje na první část. Jelikož jsem ji četla už před nějakou dobou tak jsem velmi ocenila připomenutí na začátku a uvedení stručného děje ke každé z hlavních postav.
Hlavní hrdinové pokračují ve své cestě za poznáním a pokusem o to zvrátit konec galaxie tak jak ji znají. Jenže to není až tak jednoduché a do cesty se jim staví poměrně dost překážek. Mě osobně druhý díl bavil mnohem více než první.
Děj ubíhal mnohem svižněji a nebyla nouze o vtipné situace, ale i spoustu zajímavých zvratů. Včetně dosazení nové postavy, která bude ze začátku hlavním hrdinům dost komplikovat život. V průběhu knihy se děj rozdělí do dvou linek, ale v tomto případě to ničemu nevadí, protože tu chvíli už je kniha tak napínavá a obsahuje tolik akce a zvratů, že vám příběh nedovolí jakkoliv protestovat a prostě vás vtáhne zpátky do děje.
Našlo se pár situací, které byli již zbytečně emočně vyhrocené a knize to maličko ubíralo, ale jinak jsem byla opravdu spokojená a jsem zvědavá jakým směrem se bude kniha ubírat dál.


Dinosaur
08.02.2024 5 z 5

(10/10) První díl byl možná ještě takový rozjížděcí, ale tady už se jede naplno. Mnohem víc jsem si oblíbil i zbylé členy týmu a jednu novou postavu, která sice není nejkladnější, ale stejně jí tak nějak nejde odolat. Závěr knihy je takový, že je prakticky nemožné nesáhnout po závěrečném dílu.

Hatshepsut
15.12.2023 5 z 5

TO MY JSME LEGIE
MY JSME JAS
NAVĚKY PLANOUCÍ V NOČNÍ JAS

Druhý díl oproti předchozímu byl akčnější. Členové jednotky 312 míří dál vstříc neznámému dobrodružství nekonečnou Galaxií. Odhalují postupně svá soukromá tajemství a navíc jedno společné. Je to ještě vše špatný osud nebo to vše bylo plánované? Dílo plné tajemství, záhad, akce, humorných hlášek, hrdinství a především velkého přátelství, které se rozvíjí na pozadí příběhu mezi členy. Děj vám autor podává formou zpovědi všech postav a na konci kapitol má vždy poslední slovo skvělý Magellan.

„No, to je těžké. Když je to možné, vždycky je dobré se vrátit a omluvit se. Ale když to možné není, myslím, že je důležité pamatovat na to, že žádný vztah ani přátelství nedefinuje jen jediný okamžik. Je to souhra všech chvilek, které ti dva stráví spolu. Všechny ty drobné způsoby, kterými říkáme mám tě rád nebo vážím si tě nebo jsi pro mě důležitá, to všechno se sčítá dohromady. A nedá se to vygumovat několika špatně zvolenými slovy.“

laura
15.12.2023 5 z 5

Jedinými překážkami jsou ty, které před sebe kladeš sama (sám)...

Tým vašich snů (snad) je zpátky. Víceméně...

Volíme si, kým chceme být. Každý den. Každou minutu. Minulost je pryč. Zítřek je cennější než milion včerejšků...

Další mezigalaktické dobrodružství s našimi již dobře známými hrdiny. Všechny je milujete. Všechny je chápete. Někdy.

Nemůžeme popřít, kým a čím doopravdy jsme...

Jsou jako vaše rodina - občas fajn, jindy na zabití. Jsou zpátky. Ve víru dalšího nebezpečného dobrodružství. Ale ne všichni...

Žádný vztah ani přátelství nedefinuje jen jediný okamžik. Je to souhra všech chvilek, které ti dva stráví spolu. Všechny ty drobné způsoby, kterými říkáme: mám tě rád nebo: vážím si tě nebo: jsi pro mě důležitá (ý) - to všechno se sčítá dohromday. A nedá se to vygumovat několika špatně zvolenými slovy.

Opět čtivé, vtipné, napínavé, překvapivé, akční. Má to spád, chvílema drsné, chvílema něžné. Příběh až po okraj plný nečekanými či mírně očekávanými zvraty. Tajemstvím. Zkrátka další adrenalinová jízda od začátku až do konce.

Nemůžeme zůstávat na jednom místě navždycky, a to pro nikoho. Život se musí žít.

Dobře prožitý život, ať je jakkoli dlouhý, je tím jediným, v co můžeme doufat...

Ten začátek? A ten konec? A to mezi tím? Čeká vás napětí, nejistota, strach, obavy, bolest, odvaha i krutost. Bitvy, ty kosmické i ty mezilidské, trocha romantiky i naděje. Další postavy, které s dějem řádně zamíchají. I s vaší vírou v dobro a zlo. Protože nic není jen černé nebo bílé. Pravda je vždycky někde uprostřed... A tam někde je ...

...i láska

Láska je přece cílem všeho.
Láska nás pohání k velkým činů a ještě větším obětem.
Co nám bez ní zbývá?

Finvarra
10.11.2023 5 z 5

Je to chvílemi tak napínavé, až mi příběh rozbušil srdce. Tahle kniha mě tedy dovede vtáhnout do děje. Má spád, má vtip, sem tam se sice některé věty trochu opakují, sem tam to malinko nedává smysl, ale budiž autorům odpuštěno, jsou to jen drobnosti jako třeba ty fialové oči v Přehybu, v němž je všechno černobílé. V české e-knize mi torchu vadily překlepy. To se mi zdá, že poslední dobou vídám v knihách docela často.
Každopádně milovníkům sci-fi okořeněného svébytnými postavami tuhle trilogii doporučuji. Krásná obálka, pěkné zpracování. V této kategorii dávám všech 5*

nela3812
07.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Není to tak dlouho, co jsem četla první díl, byla jsem i přesto ráda za shrnutí na začátku knihy. Ono totiž i když hltáte každou stranu, děje se tam toho opravdu hodně a udržet vše v hlavě je podle mě nemožné. Skrze Magellana se dozvíte hned na prvních stranách to nejnutnější z prvního dílu a v průběhu nás obohatí ještě o pár dalších informací z celé galaxie - jak bylo zvykem v jedničce.

Parta hlavních hrdinů má stále stejné sympaťáky s úžasným humorem. Bohužel se však z původní společné dějové linky stanou dvě a jak se dalo očekávat, nemohli být neustále spolu v celé skupině dohromady. Začneme tedy pozorovat dvě nové linky, kde ubývá humoru a přibývá akce, problémů a všemožných konfliktů. Rozhodně není nouze o energický a rychle ubíhající děj.

Orientaci v ději mi trochu zkomplikoval příchod Ešvánců. I to si po čase sedlo a dokázala jsem jejich myšlení nějakým způsobem uchopit. Problém mám tedy jediný a to s Auri, jednou z hlavních hrdinek. Dostává se do bodu kdy začíná získávat defacto neomezené schopnosti, které vyřeší každý problémek, co jim stojí v cestě. Taková řešení já úplně v oblibě nemám. Celá její existence začíná být dost filozofická a nejsem si jistá, zda fandím směru, kterým se to nyní vyvíjí. Ale uvidím v dalším díle, na který se moc těším!

Celkově hodnotím: 4,5/5

Marsí5
06.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Tak jo, tohle byla zase skvělá jízda :-)
Na začátku knihy se mi líbilo shrnutí předchozího dílu (Magellan je boží "postava" :-D - ale nejlepší mi přijde Fin :-) ). Do děje skočíme rovnýma nohama a hned musíme utíkat, abychom jednotce 312 stačili :-D
Plány se vymýšlí za pochodu a mění podle dané situace, i když se pak zjistí, že to až tak za pochodu nejspíš nebylo a pěkně to naší jednotce i čtenáři zamotá hlavu :-D
V průběhu dílu je skupina rozdělena, ale svého cíle se nevzdávají a stále se snaží o záchranu galaxie. Podle hesla "v nejlepším se má přestat" skončíme v nejvíce napínavé chvíli a v hlavě vám běží jen myšlenka, kde splašíte další díl :-D

Mírně ubírám body za zápletku s Kalem, protože mi ty emoce okolo přišly trochu přehnané. Ano, lhal jim a nechci tvrdit, že lhát je správné, ale některé lži jsou přece jen... pochopitelné. A zrovna Scar by se se svými "schopnostmi" měla dokázat vcítit do jeho situace.
Říká se, že je jedno, co vám někdo řekne, dívejte se na jeho činy... A myslím, že Kal jim dal velmi důrazně najevo, že mu na nich záleží... ;-)

Schary
10.08.2023 4 z 5

Tato kniha je narvaná dějem a Jednotka 312 jde z jedné bojové příhody do druhé, překvapující je, že to člověka pořád baví. Hlavní postavy jsem si hodně oblíbila a těším se, co jim spisovatelka nachystala v dalším díle.

kingdog8900
14.05.2023 5 z 5

Na druhý díl jsem se moc těšila ,ze začátku jsem se musela trochu prokousat ,ale to tak bývá snad u každé knížky potom to byla jízda ,hlavně teda ten konec.

annes
30.03.2023 5 z 5

Ó ano, druhý díl rozhodne nebyl takové wow, protože příběh a postavy už človek zná. Děj ovšem nabral trochu jiných rozměrů a rozhodně nechybělo napětí ani otazníky, které mě hnaly otočit další stránky. Doporučuju hned na další díl, tak jak jsem udělala já.

Kacka999
16.02.2023 5 z 5

Totálně jsem se do tohoto příběhu zamilovala. A je to fakt bomba.

david9690
10.02.2023 4 z 5

Tak druhý díl mě bavil asi ještě více než první, ale asi je to tím, že si už člověk zvyknul na postavy, styl psaní, prostředí atd. Kladně hodnotím vývoj postav a jejich "dozrávání", také se mi líbilo rozplétání toho námětu s Ešvárci a Aurorou jako "spouští" ke zbrani schopné zastavit Rahham a pak jak se rozuzlily rodinné vazby Kal-Saedii-Caersan. Konec je fakt dost dobrý a jen lituji že nemám k dispozici 3 díl v elektronické verzi a budu si ho muset objednat v knihovně. Celkově musím konstatovat, že tohle vesmírné dobrodružství je povedená záležitost a rozhodně nelituji (i když drobné výhrady samozřejmě mám) času stráveného s touto sérií - bylo to zábavné.

Iva095
26.01.2023 5 z 5

To byl jízda a to hned od první stránky až do konce. Těším se na závěrečný díl.

andrejci
25.11.2022 5 z 5

Druhý díl byl lepší než první. Mnohoem víc mě děj bavil, ale i tak mi tam poříd něco chybí. Zvláť, když vím jak skvelá byla Akta. Druhá část mě moc nebavila. Třetí a čtvrtá byla nejlepší.
Líbilo se mi, že jsem sledovala děj z různých pohledů. Nejlepší ovšem byla záhada. To je nejlepší tahák a já se teším na její vyřešení. A samozřejmě tomu korunuje ten konec. Kdo toto vymýšlí???? To bylo skvělé, epické a všechno okolo. Potom co se stalo se nemůžu dočkat posledního dílu. Jsem opravdu zvědavá jak to skončí.

Belisima
19.11.2022 5 z 5

Jsem tak rada ze to ctu az ted, kdy mam k dispozici i treti dil. To by bylo hrozne cekat. Uplne me to pohltilo.

6493
01.11.2022 5 z 5

Víte jak se říká, že druhé díly trilogií bývají nejslabší? Ha! Tak tady to rozhodně neplatí a vy se bude dál vozit na vlně super sci-fi knihy s úžasnými postavami a hladou samých plusek.
*****
Pokračování bizárního a nepravděpodobného dobrodružství pokračuje a my si můžeme užít daší smršť emocí, humoru, oblíbené jednotky 312, vesmírných bitek a i trochu té lásky. Postupně odhalujeme různá tajemství a celé pozadí událostí, do kterých se Tyova partička dostává. Opět se nebudete nudit, opět budete chtít víc.
A ten konec... ten byl vyloženě nervy drásající a já jen děkuju bohu, že jsem měla třetí díl hned poruce, nechápu, jak by někdo mohl vydržet dýl jak minutu.

lena.o.knihach
11.09.2022 5 z 5

S druhým dílem jsem čekala, až se bude blížit vydání závěrečného dílu a konečně je to tady!
A co je na tom nejlepší? První knihu jsem si skoro vůbec nepamatovala, autoři na to mysleli, a tak vás tady v úvodu čeká malé opáčko děje.

Marně tak přemýšlím, co bych o pokračování Aurory řekla, aniž bych nic neprozradila. Tahle kniha je nadupaná akcí od začátku do konce, a i to je ještě málo. Hlavní hrdinové nemají chvíli klidu, ale víte co? Mně to vůbec nevadilo. Naopak, mě to s nimi náramně bavilo.

Vystřídala jsem favority. V Auroře povstává jsem měla nejoblíbenějšího Kala a teď jsou to Finn a Tyler. Nová postava s dějem pěkně zamávala a viděla bych ji s někým z našich hlavních hrdinů, protože to tam v sobě prostě mají, to cítím v kostech. Kdo četl, víte?

Třetího dílu s tou nejlepší obálkou se nemůžu dočkat!

Canney
31.07.2022 4 z 5

Ty anglický audioknížky jsou vážně boží! Doporučuju všema deseti - všechny hlavní postavy mají jiného interpreta a audioknížka je doprovázena zvukovými efekty. V tomhle případě jsem ráda, že po první knížce už jsem po českém překladu nesáhla, protože určitá slova mě tam vytrhávala ze čtení.

Co se příběhu týče, tak tentokrát jsem měla ze začátku trochu problém se do něj ponořit, ale jakmile jsem se dostala přes ten začátek, tak už to jelo. Patnácti hodinovou audioknihu jsem dala za 3 dny. Za mě naprostým vrcholem byla téměř každá interakce mezi Tylerem a Saedii. Jsem zvědavá kam to až povede XD

Na druhou stranu vždy když se objevila kapitola o Echu, tak jsem se docela nudila. Navíc od tohoto bodu jsem začala mít tak trochu problém s Aurorou.

Horselen
06.03.2022 5 z 5

Úplně na začátek musím vyzdvihnout rekapitulaci prvního dílu hned v úvodu. Parádní věc, pokud máte stejně špatnou paměť jako já. Obálka mě totálně uhranula (a co teprve obálka třetího dílu).
První díl se mi ale přece jen líbil o něco víc. Stejně tak i tady je kniha nabitá akcí a co se může pokazit, se pokazí. Nevěřila bych, že to někdy řeknu, ale možná je tam té akce až příliš. Na oddechové pasáže narazíte málokdy. Každopádně za ten konec bych zabíjela, jak to můžou utnout v tom nejlepším???

!SPOILER!
Kniha byla místy také dost předvídatelná. Už na začátku knihy mě napadlo, že Kal i Saedii jsou děti Hvězdovraha. Pár zvratů mě ale i tak překvapilo.

Autoři knihy

Amie Kaufman
australská
Jay Kristoff
australská, 1973

Kniha Aurora plane je v

Právě čtených1x
Přečtených187x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených16x
Knihotéce156x
Chystám se číst90x
Chci si koupit44x
dalších seznamech3x