Ata Mua - kolem světa za 800 dní

Ata Mua - kolem světa za 800 dní https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370247/mid_ata-mua-kolem-sveta-za-800-dni-rh4-370247.png 4 17 3

Přidat komentář

intueri
14.01.2021 4 z 5

Nejprve se mi dostal do rukou druhý cestopis autorky - Ola lama - který mě nadchl po stránce grafické i stylistické, takže se teď nedalo neporovnávat... Kniha začala vznikat z útržků příběhů, které Eva s Tomem posílali svým přátelům z Austrálie. Tu si vybrali pro studium, výletění i výdělek peněz k dalšímu cestování Novým Zélandem, Indonésii, Polynésii, Himaláji a části Asie. Kniha je však méně kompaktní než její mladší"sestra" a někdy byl již humor na mně "přehumorizován".. Opětovně ale velmi oceňuji fotografie + celkově grafickou stránku, nevšední místa, zajímavé informace a praktické rady autorů. Klobouk taky smekám před jejich vytrvalostí, vtipným důvtipem a bojovou ochotou vystupovat ze své komfortní zóny :)

Dada077
09.07.2019 5 z 5

víťaz ankety "Nejzajímavěji psaný cestopis na českém trhu". Humorným a svojským spôsobom popísaná cesta piatich mladých ľudí po krajinách a a zaujímavých miestach
opačnej strany zemegule, počínajúc Austráliou, aj s radami, ako si v ďalekej zemi na takú cestu zarobiť. Doplnené zaujímavými a krásnymi fotografiami prírody a ľudí.
Názvy kapitol napr. : Do pralesa jedině s podprsenkou číslo sedm!, Kde teče oheň., Jáva, je libo kachličku s Mickey Mousem?, alebo ako v letku cez Himaláje pri oslave úmrtia najstaršej členky rodiny a v hlbokej viere v reinkarnáciu - Jen nepřefiknout babičku, alebo z Polynézie - Nemoc jménem ďábel v tele.
"Ata Mua tak není země, ani bod, ani kraj světa, kam jsme chtěli dojít. Ata Mua je cesta... S úsměvem a květinou u srdce. "


inganga
12.02.2013 4 z 5

Neskutečně vtipně napsaný cestopis. Kdo má rád cestopisy, nebude zklamán.