Tajemství saténových klobouků

Tajemství saténových klobouků https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25998/tajemstvi-satenovych-klobouku-25998.jpg 4 10 3

Artur Mumby série

< 2. díl

2. kniha série Artur Mumby. Pokračování dobrodružného vyprávění Tajemství prstenců Saturnu. Mumbyovi obdrží pozvání do nově otevřeného grandhotelu v exotické oblasti Hlavního pásu asteroidů mezi Marsem a Jupiterem. Namísto nerušených prázdnin na břehu moře je ale čeká celá řada překvapení. Moře záhadně mizí a zase se objevuje, hotel sám jako by klouzal časem a o překvapení není nouze ani mezi hosty. Dřív než se nadějí, musí Art, Myrtle, jejich matka a Jack Wirwal čelit nejen obřím písečným škeblím a dravým hvězdicím z prehistorického Marsu, ale i mnohem lstivějším protivníkům… -- 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Starcross , 2007


více info...

Přidat komentář

Matematicka
03.09.2023 3 z 5

Četla jsem v rámci Čtenářské výzvy 2023, téma "Kniha, jejíž děj se odehrává ve vesmíru". Nejsem cílová skupina a knihu bych si asi cíleně nevybrala, ale měla jsem ji zrovna doma. Příjemná oddechová sci-fi prodchnutá britským vlastenectvím, starosvětskými způsoby a humorem. Jako oddechovka příjemné.

"Nebojte se, paní Spinnakrová, pravil jsem kurážně," protože v těžkých chvílích je povinností každého britského hocha pozvednout morálku svých společníků. "Vrátíme se a zachráníme ho. Dojedeme do Skrupule a Bontonu a uvědomíme patřičná místa o tom, co se děje."
"Tak to abychom sebou mrskli," podotkla paní Spinnakrová, "Podívej!"
Ukázala přes sklo dozadu. V dálce, kde se směrem ke vzdalujícímu se Hvězdonoši sbíhaly lesklé koleje k sobě, vykvétal ve tmě jakýsi bílý květák.
"Pára!" vykřikl jsem.
"To je ten vlak," řekla paní Spinnakrová. "Jsou nám v patách."
"Tak to je s námi konec! vzdechl jsem odevzdaně. Už nikdy neuvidím matku a nedozvím se, co se stalo s chudinkou Myrtle..."

josef4551
31.12.2020 5 z 5

Druhá kniha s osudy mladého Artura Mumbyho nás opět zavádí do vesmíru (nebo také všehomíru či éteru, vyberte si podle chuti) a opět je potřeba se vypořádat s novým druhém zla, které by rádo ovládlo svět. Stejně jako u prvního dílu nám český název knih trochu naznačuje, kam bude příběh směřovat, ale vůbec to nevadí. Dobře napsaný a čtivý příběh doplněný krásnými ilustracemi Davida Wyatta je prostě perla každé domácí knihovny. Škoda jen, že tenkrát nakladatelství Mladá fronta nevydalo i třetí a závěrečný díl série.


Barik05
23.12.2017 5 z 5

Moje úplně nejoblíbenější kniha, opravdu moc dobře napsané četlo se to samo. Rozhodně doporučuji.