Aristoteles a Dante objavujú hlbiny neznáma

Aristoteles a Dante objavujú hlbiny neznáma https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496407/bmid_aristoteles-a-dante-objavuju-hlbiny-xsc-496407.jpeg 4 25 5

Aristoteles a Dante série

< 2. díl

Pokračovanie knihy Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru, príbehu o dvoch neobyčajných chlapcoch z pohraničného mesta, ktorý si získal srdcia čitateľov aj množstvo prestížnych ocenení. Ari strávil celú strednú školu tým, že skrýval, kým v skutočnosti je, takmer nerozprával a snažil sa byť neviditeľný. Myslel si, že ani v maturitnom ročníku to nebude inak. Ale keď sa zamiloval do Danteho, niečo sa v ňom zlomilo. Odrazu sa otvára novým priateľom, zastáva sa tých, ktorých šikanujú, a jeho hlas je konečne počuť. A stále je tu aj Dante, nádherný, duchaplný Dante, ktorý niekedy dokáže Arimu liezť na nervy a zároveň ho napĺňať túžbou. Obaja chlapci sú odhodlaní budovať si vzťah a nájsť si vlastnú cestu vo svete, ktorý im nerozumie. Ale keď Ari musí čeliť nečakanej strate, neostáva mu nič iné, len bojovať ako nikdy predtým, aby mohol žiť šťastný život, ktorý patrí len a len jemu.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Aristotle and Dante Dive into the Waters of the World , 2021


více info...

Přidat komentář

Bored-Author
10.08.2023 4 z 5

Oproti prvnímu dílu je tento opravdu trochu slabší, ale i tak jsem v něm našla jakési kouzlo, které mě donutilo knihu přečíst skoro na jeden zátah. U obou knih platí, že mají své smutné, veselé a i trochu trapné momenty a proto je zbožňuji.

Anniee
03.01.2023 3 z 5

Velkej rest z minulýho roku. A vlastně ani nevím, proč jsem číst přestala. Téma je sice těžký, ale zpracování krásný. I když asi trochu slabší než první díl.


TomTomis
21.09.2022 5 z 5

Po dlouhé době jsem si přečetl knihu ve slovenštině. Bylo to hezké, dojemné, místy sladkobolné, ale zároveň poetické a s myšlenkami, které bych si (mít to v papírové podobě) nejraději podtrhl nebo aspoň zapamatoval. S odstupem času mi konec knihy vyšuměl z hlavy a uvnitř mi zůstal zajímavý příběh dvou mladých lidí, které kdesi v 80. letech minulého století hledají svou cestu životem.

alibaba72
29.07.2022 5 z 5

Moc se mně líbí styl psaní autora, kniha je poetická, humorná, smutná... Doufám, že u nás přeloží i ostatní knihy tohoto autora.

RemiBlack
14.07.2022 3 z 5

2022/5
Pokračování Aristotela a Danteho, četla jsem anglicky.
První díl jsem si jako mladší zamilovala, ale jak už to bývá zvykem, sladké první díly mívají smutné sequely. Místy mi přišlo, že je kniha úplně o ničem, jindy jsem byla přesvědčená, že je o všem. Některé věci mě štvaly, jiné se mi líbily. Mám prostě velmi rozporuplné hodnocení. :o)

Autorovy další knížky

Benjamin Alire Sáenz
americká, 1954
2015  87%Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru
2019  89%Nevysvetliteľná logika môjho života
2022  83%Aristoteles a Dante objavujú hlbiny neznáma

Kniha Aristoteles a Dante objavujú hlbiny neznáma je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst15x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x