Architektura českých zemí – Gotika

Architektura českých zemí – Gotika https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51975/architektura-ceskych-zemi-gotika-51975.jpg 4 9 2

Svazek je věnován gotické architektuře od staveb přechodového období s prvky románskými i gotickými až po pozdní gotiku, která se u nás překrývala s renesancí. Základní prvky gotiky, bohatá obrazová dokumentace, nejvýznamnější gotické památky.

Přidat komentář

Booky84
05.02.2022 5 z 5

Velice pěkná publikace, u které se mi nejvíce líbí mnoho obrazových příkladů daného slohu - ať už typické stavební části a pak příklady staveb a hlavně krátké popisky. Doplním, že mezi moje oblíbené stavby patří kostel sv. Bartolomějě v Plzni, Karlův most v Praze a kostel sv. Barbory v Kutné Hoře.

honajz
14.11.2018 4 z 5

Podrobný a přehledný průvodce českými a moravskými gotickými památkami (kostely, kláštery a hrady) s bohatou obrazovou přílohou. Žel, u obrázků chybějí popisky a někdy by je člověk ocenil, a také text je zbytečně složitý a nezohledňuje možnou neznalost čtenáře v architektonických pojmech. Rovněž kvůli jisté zkratce nejsou vždy uvedeny všechny údaje (třeba u kostela sv. Štěpána v Kouřimi chybí informace o propadlém stropě a následné vnitřní barokní přestavbě).


Štítky knihy

architektura gotika

Kniha Architektura českých zemí – Gotika je v

Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x