Antialkorán

nehodnoceno
Antialkorán https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90252/bmid_antialkoran-CY5-90252.jpg 0 0 1

Dílo české předbělohorské literatury je vášnivou obranou křesťanství proti islámské ideologii. K vyd. připravila, předml. napsala, poznámkami a vysvětlivkami, ediční poznámkou, slovníčkem a rejstříkem opatřila Noemi Rejchrtová.

Přidat komentář

Finn123
12.10.2016

Ke knize je třeba přistupovat s ohledem k době ,kdy vznikla a brát ji jako nadčasové varování ohrožení křesťanství rozpínavým islámem. Vždyť byla napsána v roce 1614.
Dnešní čtenář se musí prokousat jiným stylem, slohem, polozapomenutými výrazy, různými odbočkami i s tím, že rodný jazyk byl odlišný. Proto, když mě něco "nesedlo",nemohu vinit autora a nebylo by korektní,vymýšlet nějaké hvězdičkové hodnocení.Je pravda,že mi nejvíc vadilo to,že oproti názvu se o korán jednalo jen v malé části knihy,ale pan rytíř byl vlastenec a kladl důraz na morálku a křesťanské ctnosti.Hodně mu ležel na srdci osud české země,tak některá témata i několikrát opakoval.Dnešního autora bych za to zkritizoval,ale Václav Budovec měl ty nejčisčí úmysly a zdůrazňoval,co považoval za nejdůležitější.
Kéž bychom měli v dnešní podivné době takové vlastence jako byl on!!!

Štítky knihy

křesťanství islám Korán apologetika kritika islámu

Autorovy další knížky

Václav Budovec Z Budova
česká, 1551 - 1621
1989  0%Antialkorán
1908  %Václava Budovce z Budova korespondence z let 1579-1619

Kniha Antialkorán je v

Přečtených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x