Annie a berlepsové

Annie a berlepsové https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207999/bmid_annie-a-berlepsove-Nfq-207999.jpg 4 19 6

Třináctiletá Annie jede na prázdniny za svou maminkou, která je pracovně v Singapuru. Annie se na mámu, s níž po rozchodu rodičů zůstala sama, moc těší. Společně putují do malajského vnitrozemí, kde se k nim přidá jakýsi Karel, český lékař, který tam údajně také přijel za prací. Je to však vetřelec! Když máma v džungli ztratí talisman, který Annie dostala od táty, dívka se vydá na svéráznou záchrannou výpravu. Potká při ní tajemné berlepsy, s nimiž zažije neuvěřitelné dobrodružství. To ji zavede až do míst, o kterých vždy snila a která navštívil její otec, než od nich odešel. Annie se ocitne v Tibetu. Jen o pár století dříve… Dokáže Annie přežít nebezpečnou cestu srdcem velehor? A jak to ovlivní její život?... celý text

Přidat komentář

Hanjimka
17.06.2019 4 z 5

Nebýt Klubu milovníků knih ze Zlínské knihovny tak bych se k této knize nedostala. Není mi už náct, ale stejně musím uznat že česká kniha pro děti mě zaujala. Hlavně tedy znalost prostředí, jídel i zvyklostí v zemích kde se děj odehrával.

yellowbanna
13.01.2019 5 z 5

Knížku jsem vzala do ruky neplánovaně, když jsem jednou "uvízla" v knihovně. Už jsem o ní předtím slyšela a byla jsem zvědavá, jaká je. Začetla jsem se a musela si ji půjčit domů. Dobrodružný příběh z prostředí, které se v české literatuře pro děti zase tak často nevyskytuje mě zaujal, přestože určitě nejsem jeho cílovka. Těším se, až moje děti ještě trochu poporostou a já ho nabídnu ke čtení i jim.

Čtenářská výzva 2019 - 2. Kniha, která má lichý počet stran


Heyhey
14.08.2016 4 z 5

Dobrý nápad, ale ještě prostor pro 100 procent.

lushi
16.06.2016 4 z 5

Přestože je knížka určena spíše pro větší děti (10+), mě se moc líbila! Byla napínavá, dobrodružná, s nádherným ponaučením a přístupem k životu. Rozkošná publikace, radost ji mít doma :)

MartinaF
04.04.2015 5 z 5

Knížka byla napínavá a dobrodružná od samého začátku. A že je určená dětem od desíti let? No a co, když kniha pro děti zaujme i dospělého, je to jen a jen dobře.

Pihtipudas
13.11.2014 5 z 5

Annie a berlepsové je úžasná dobrodružná knížka, u které budete sedět, zapomenete na všechno kolem sebe a budete číst a číst a číst. Vůbec nevadí, že třináctiletá hrdinka se chová spíš jako desetiletá, ani že je to příběh pro děti. Autorka umí čtenáře zaujmout, dopřát mu hezký příběh i naservírovat nějaké zajímavosti, které dosud nevěděl. Borůvková řadu míst, kterými v knize malá Annie cestuje, sama projela a zužitkovala to více než dobře. Svižné, zábavné, chytlavé. S touhle knížkou nešlápnete vedle. A to nemluvím o úžasných ilustracích, které knihu doplňují. To je prostě radost otáčet stranami.