Angelopolis

Angelopolis https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180961/bmid_angelopolis-CuI-180961.jpg 3 106 21

Angelologie série

< 2. díl

Uplynulo deset let od chvíle, kdy se Verlaine díval, jak Evangeline letí z Brooklynského mostu, a pohled na její křídla byl zradou, která ho stále trápí. Nefilim jsou opět na vzestupu a spřádají plány na výstavbu vlastního ráje – zvaného Angelopolis – zuřivě pronásledovaní Verlainem, jenž změnil povolání a stal se lovcem andělů. Jakmile se však na scéně znovu objeví Evangeline, přepadnou Verlaina pochyby, které ještě posílí, když je síly mocnější než sami Nefilim táhnou od Paříže přes Petrohrad až do odlehlých oblastí Sibiře či na pobřeží Černého moře.... celý text

Přidat komentář

3345
13.06.2020 odpad!

Velké zklamání, začátek byl velice slibný, ale rozhodně to není poutavé čtení, akce jednou za několik kapitol, ale jenom na chviličku a pak zase nic, fakta jsou na jednu stranu super, ale je jich moc, moc detailů, zdlouhavé nudné vysvětlování. Pořád. Dokola.

Lucka11
11.10.2019 2 z 5

Prvý diel som nečítala a asi sa k nemu ani nedostanem. Toto dielo ma sklamalo...


Charmedka
18.11.2018 2 z 5

Knihu jsem přečetla poměrně rychle, ale ani ne tak proto, že by mě tak bavila, ale abych sérii konečně ukončila. Jak se mi u prvního dílu líbil konec, tak tady jsem naopak zklamaná. Konec to nemá žádný, je to velmi otevřené a nevypadá to, že by měl vyjít i třetí díl. Možná ale díky bohu za to.

Iw1
17.11.2018 1 z 5

Kniha se mi četla opravdu špatně, k dočtení jsem se musela nutit...

kannibal28
18.10.2018 4 z 5

dobrá kniha asi kupim aj druhú časť

Annkag
03.05.2018 2 z 5

Tak toto bolo sklamanie....Prvý diel bol skvelý...napatie,adrenalín,sled udalostí...ale toto bol slabý odvar z babičkinej kuchyne....

Skippi16
28.02.2018 3 z 5

Po prvním díle jsem čekala asi víc. Nedokázala jsem se začíst, příběh mě nezaujal skoro vůbec. Až od poloviny knížky se to dalo přelouskat lépe.

85prcek
13.12.2017 3 z 5

Nějak nemůžu říct jestli se mi to líbilo nebo ne. Příběh určitě zajímavý, ale myslím že kdyby byl napsaný někým jiným, tak se líp čte. A ten konec...... mě fakt naštval...

netopýrek
13.03.2017 4 z 5

druhý díl se mi velice líbil, každopádně překvapení v podobě Evangelin a jejího původu velké.....
POZOR SPOILER

jsem jediná nebo i někomu dalšímu příjde ohraně, že Verlaine pořád cítí zradu, na konci obou dílů, pronáší jak ho Evangeline zradila, ale když si to tak vezmete, kdybyste byli vyššího postavení než nefilim, našli byste svého otce, vzdali byste se toho? Já teda rozhodně ne, už jen z principu, že bych poznala svého otce, a v tomto chápu Evangelino chovaní naprosto jasně.

vandalindakova
14.08.2016 5 z 5

Hned na začátek bych měla napsat, že jsem nečetla první díl, ale rovnou tento. Myslím si, že to děj nějak neomezovalo, příběh se děl po 10 letech a spoustu věcí autorka zmínila znovu.
Tuto knížku jsem našla celkem ztracenou v Levných knihách za pár kaček.. A já se ptám sakra proč? Kniha by si zasloužila mnohem větší uznání.
Autorka má dobrý rozhled v dějinách, který skvěle v knize použila. Šlo vidět, že její dílo je dobře promyšleno, a ne jako některé jiné knihy (na papíru slatané nesmysly). Hrozně mě bavili části, kde některé události, které se v historii stali, byli způsobeny anděly. Skvělá je myšlenka andělů jako démonů a lidí jako jejich lovců. . Bylo super číst o andělech také z jiné strany, než jen zamilované andělské lovestory.
Další hvězdičku dávám za složitost díla. Po dlouhé době kniha, která mě nutila po celou dobu přemýšlet. I přes malý počet stran, byla hodně obsáhlá. Nechápu, jak někdo může ubírat hodnocení za složitost díla. Pokud tomu někdo nerozumí, je to problém čtenáře a ne knihy.
Díky bohu, že tam nebyla žádná lovestory. Tím by spisovatelka knihu úplně zabila. A ten otevřený konec....no jsem zvědavá, co se bude dít dál, ale doufám, že Evangeline to přežije. :D
Za mě teda určitě pět hvězdiček a určitě dočtu první díl.

Aredhelka
02.08.2016 3 z 5

Rozhodně zajímavá kniha :)

Monicay
23.02.2016 4 z 5

Četbu druhého dílu této série jsem dlouho odkládala, protože jednička mě tuším před nějakými třemi lety moc nebavila. Byla jsem příjemně překvapená, že se mi Angelopolis vážně líbilo. Mrzí mě, že ještě není vydaný další díl (a nikde jsem nenašla info o tom, jak to s ním vypadá), protože bych velice ráda pokračovala v četbě. Možná díky jedničce mi postavy přišly jako staří známí, o kterých jsem dlouho neslyšela. Nyní jsem ráda, že vím, jaký byl jejich další osud, ale stále chci vědět víc.

puellaa
21.05.2015 4 z 5

Právě jsem dočetla druhý díl - musím přiznat, že první byl více propracovaný a moc se mi líbil duch knížky. Druhý díl je více akčnější, ale i ten není vůbec špatný. Jen jsem na konci měla mírný pocit zmatku, kdo vlastně proti komu bojuje... Uvidíme jak se příběh bude vyvíjet. I když nevím, jestli jde jít ještě někam dál. Takže první díl si zaslouží 5 hvězdiček a druhý jen 4.

adelinka
27.01.2015 3 z 5

prvá časť sa mi páčila viac.....v druhej sa mi to postupné odhaľovanie tajomstiev nejako motalo a niekedy som sa aj zamotávala...ale čítala sa mi fajn....už názov napovedá, že dej sa zaoberá anjelmi....ide o dosiahnutie moci medzi rôznymi druhmi anjelov a klasickými ľuďmi....len koniec ma nejako zmiatol...bude aj tretia časť???

Majulinek
07.11.2014 4 z 5

Já si nemůžu pomoct, ale první díl byl prostě lepší a napínavější a čtivé. Mám pocit, že Angelopolis kromě toho, že byla hubenější a skončila hodně otevřeně, tak mi přišlo, že autorka tam pár scén jakoby vynechala, přeskakovala

Nefer
11.10.2014

asi jsem náročná čtenářka ale mrzí mě to, že druhý díl je hubený. ALe jinak je to krasný čtení

makhushka
24.08.2014

Teda, tak tenká kniha a tak mi dala zabrat. Já nevím no, moc mě nenadchla...

pikilo
20.07.2014 5 z 5

Za mořem bestseller u nás ji nikdo nezná. Myslím si že je to velká škoda. Pokud máte rádi knihy typu "hledači pokladů", kde je spousta splétání a rozplétání nových teorií o věcech, které byli a které budou. A pokud máte rádi starožitnosti a klenoty romanovců je to kniha pro Vás jako dělaná.

http://rubi-cubes.blogspot.cz/2014/01/angelopolis-danielle-trussoni.html

drbohlav
17.02.2014 5 z 5

druhý díl nezklamal. Jedna z těch lepších fantasy sérií. Doufám ale, že na další díl nebudu muset čekat několik dalších let. Autorka skvěle zakomponovává reálné postavy do svého příběhu. Možná jen ta různorodost andělských ras a barevnost jejich křídel mi vadila. Jinak se příběhu nedá nic vytknout. Opět jsem skončila přilepená ke knize až do konce bez možnosti přerušení. A pět mi příběh uvízl v hlavě stejně, jako u prního dílu

Eneo
23.01.2014 5 z 5

Danielle mě fascinuje stylem fantasy, které tvoří. Namísto vymýšlení nového světa dělá přesný opak a jako intrikánka přepisuje dějiny. Oproti prvnímu dílu má tento rychlejší spád, děj se odehrává během pár dnů, možná trochu na úkor propracovanosti příběhu. Sečteno a podtrženo, tuhle sérii bych doporučila každému, kdo od fantasy očekává trochu víc, než naivní upírskou aférku.

Štítky knihy

andělé pronásledování

Autorovy další knížky

Danielle Trussoni
americká, 1973
2010  72%Angelologie
2013  64%Angelopolis
2023  65%Majster hádankár

Kniha Angelopolis je v

Právě čtených2x
Přečtených163x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce162x
Chystám se číst84x
Chci si koupit7x