Angelológia

Angelológia https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82550/bmid_angelologia-65a6d75e97564.jpg 4 206 36

Angelologie série

1. díl >

Sestra Evangelina bola ešte dievčatkom, keď ju otec zveril do opatery františkánskym sestrám adorácie na severe štátu New York. Ako dvadsaťtriročná objavila korešpondenciu z roku 1943 medzi nebohou matkou predstavenou kláštora sv. Rozáliou a svetoznámou filantropkou Abigail Rockefellerovou. Vďaka tomuto objavu sa Evangelina ponára do tajných dejín spred tisícročí: do prastarého konfliktu medzi Angelologickou spoločnosťou a desivo krásnymi potomkami anjelov a ľudí – nefilimami. Tieto kedysi mocné bytosti, ktoré nič nezastaví pred vojnou voči ľudstvu, aby v ňom rozvrátili dobro, sa zúfalo snažia zmocniť tajomstiev ukrytých v týchto listoch. Takmer od počiatku ľudskej civilizácie sa nefilimovia – nezvyčajne vysoké bytosti so svetlou pokožkou – nepozorovane pohybovali v pozadí vplyvných osôb po celom svete. Ich konanie po celý čas potajomky sledovali generácie odborníkov na anjelov, angelológov, ktorí zasvätili celý svoj život, aby nefilimov zastavili. Toto ich poslanie neuniká drobnohľadu božskej nadprirodzenosti, ktoré číha zo všetkých kútov kláštora na rieke Hudson, kde žije Evangelina, preniká nevinný svet výskumu umenia a ukazuje architektonické skvosty Paríža a New Yorku v prekvapujúco novom svetle. Hlboko v útrobách bulharských hôr v priepasti ožarujú anjelskí predkovia nefilimov stalaktitové mreže svojho väzenia svetlom, ktoré je smrtiace a zároveň neodolateľné. Evangelina postupne začína chápať prepojenie medzi týmito svetmi a listami, ktoré našla, aj svoju úlohu, ktorú má zohrať v tomto prastarom, znovu rozdúchanom konflikte, a spoznáva svoju parížsku starú mamu, jednu z významných angelologičiek, ktorá sa snaží zabrániť katastrofickej porážke v predvečer nového milénia.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Angelology , 2010


více info...

Přidat komentář

LenkaNovotna32
07.02.2024 5 z 5

Jedna z najlepších knih ktore som na tuto tému citala. Začiatok bol síce trosku kostrbaty, ale stalo to za to. Uzasny dej, malo to ten spravny spad a hlavne citatel bol v napeti co bude dalej... Skoda len ze u nas nie je prelozena 3 časť.

kubakubikula
15.10.2022 4 z 5

Ten začátek je tak zdlouhavý a nic se tam neděje, až by to jeden odložil. Ale pak se to rozjelo a četlo se to samo. Konec mě trochu zarazil, ale tak uvidíme co další díl.


Eumenida
30.04.2021 3 z 5

Zajímavé téma a precizní zpracování. Líbí se mi, jak to vedli po důkazové a vědecké stránce, věrohodné ohledně vyhledávání dat a mnohaletému pátrání, poutavá historie (jde o fikci, ale je podaná tak, jako by šlo o skutečnost). Ale určitou rozvláčnost bych tomu vytkla, kniha by se mohla stáhnout o třetinu nebo o čtvrtinu a nabyla by na akčnosti. Asi do poloviny se jedná spíš o výklad, uvádění čtenáře do děje, vlastní akce začne snad někdy v polovině a finále je opravdu velkolepé. Při čtení jsem si představovala, jak by to vypadalo ve filmové verzi, a filmová verze by mohla být opravdu skvělá, pokud by si režisér dal záležet a neudělal z toho béčko. Něco ve stylu Indiana Jonese, Mumie a podobně... Angelologie rozhodně stojí za přečtení. Doporučuji, i přes rozvleklejší začátek. A přes občasné nelogičnosti, díky kterým mám ke knize kapánek rozporuplný dojem.

Zdeniczka
11.06.2020 3 z 5

Tuhle knihu jsem koupila už v době jejího vydání. Léta pak odpočívala v knihovně a já ji s respektem míjela a čekala, až na ni přijde ta vhodná doba. Letos zřejmě nastala a já se začetla. Kniha nutí člověka prakticky celou dobu přemýšlet. Mohlo by něco takového být? V takovémto rozsahu? Když ne s anděly, tak třeba s jinými existencemi? I když se děj dehrával v několika dějových liniích, četlo se to dobře. Ač jsem ateistka, kniha mi přišla zajímavá, ale asi k ní člověk musí vyspět. Myslím, že před těmi deseti lety by mě nezaujala. A rozhodně není pro každého, jak je patrné i z některých předchozích komentářů.

chodícírohožka
16.08.2019 4 z 5

Možná jsem divná, ale tahle knížka mi nepřipadala tak strašná, jako asi většině lidí, co se k ní zde vyjádřili. První dvě třetiny mě dokonce hodně bavily a připadaly mi velmi čtivé, zajímavé. Od poloviny však děj začínal ztrácet na dynamičnosti a poslední třetina už byla opravdu trochu přitažená za vlasy, málo záživná a předvídatelná. Celkově to však podle mě nebyla úplně špatná kniha, jen asi nemá potenciál oslovit každého.

nikolthestrange
15.06.2018

Nedokážu se začíst, nechytlo mě to. Není to úplně špatný děj, ale příběh má velmi pomalý rozjezd. Snad po knize sáhnu někdy v budoucnu a bude to jiné...

Annkag
03.05.2018 4 z 5

Ani neviem kvoli čomu som po tejto knihe siahla....možno som práve vtedy bola v tej ere čítania o anjeloch a tak nejako ma táto kniha oslovila.
Spočiatku to bolo dlhé prehováranie aby som čítala dalej stránku po stránke....
Ale potom ma to skutočne vtiahlo a bola som fascinovaná možnostou nesmrtelných anjelov ktorý kráčajú bok po boku s ludmi a plodia s nimi svojich potomkov,ktorý sa nazývajú nefelim.
Príbeh Evangeline mi bol od začiatku podozrivý a nejasný a preto sama za seba hovorím že koniec ma skutočne dostal.Bola som nadchnutá poznámkami pod čiarou ktoré by mnohým mohli vadit ale mne príbeh obohatili o iné,zaujímavé fakta a skutočnosti. :)

silvara
27.07.2017 2 z 5

Uff, tak jsem po dlouhé (opravdu dlouhé) době dočetla. A jsem zklamaná. Obálka mi slibovala dílo, které je v něčem originální a upřímně angelologové vs. nefilim se mi jevili jako příjemná změna, protože upírů a vlkodlaků už tu bylo dost. A místo toho jsem dostala román, kde je děj ubíjen rozvláčnými popisy, sakra, i ty akční scény byly děsivě vleklé! A o nelogičnosti některých momentů (anebo neschopnosti postav používat mozek) se nebudu ani rozepisovat.
Autorka prostě mohla z celého díla vytěžit víc, co si budeme nalhávat, ale že by to byla nějaká úděsná knížka, to se říct nedá. Bylo tam i pár světlých momentů (a když říkám pár, tak myslím dva).

Charmedka
11.02.2017 1 z 5

Během čtení jsem měla neustále dojem, že jsem sáhla po encyklopedii s biblí dohromady, než fantasy románu. Autorka se až moc do detailu zaměřila na popisy. Kniha má přes čtyři sta stran, ale toho hlavního děje je tam naprosté minimum. Každou chvíli se i vrací do minulosti a čtenář se dovídá podrobnosti z dětství snad všech postav.

Děj je složitější, což by nebyl takový problém, ale těch detailů je tam tolik, že jsem byla neustále zmatená a v jednom kuse ztracená. V knize je navíc naprostá absence jakéhokoliv humoru, emocí a kniha působí strašně depresivně.

pepinoz
28.01.2017 odpad!

strašné!!!! opravdu strašné!! tolik logických děr a do očí bijících nesmyslů pohromadě jsem ještě neviděl. jedna z nejhorších knih co jsem kdy četl, a že jich bylo.
pokud hledáte alespoň trochu trošičku inteligentní četbu, tak tohle spalte, posypte solí a zdrhejte daleko....opravdu daleko :)

Suzuki
10.09.2016 odpad!

Jedna z mala knih, ktera me opravdu nebavila. Brzy jsem ji odlozila.

CHESS
04.06.2016 2 z 5

Neustále jsem se v ději ztrácela a po nějaké době mně už nebavila číst a tak jsme jí odložila :(

SBH
30.05.2016 odpad!

Zhruba na sté stránce jsem usoudila, že život je příliš krátký, aby jej člověk utrácel četbou takových knih. Naprostá absence humoru, lásky, nedokázala jsem se vcítit do hrdinů a tudíž mi splývali klaďasové (byli tam vůbec?) a padouši. Na můj vkus příliš mnoho krutosti a násilí a především - což je naprosto nepřekonatelné - změť totálních logických nesrovnalostí a paradoxů.
Kniha dobrá tak akorát na podpal.

taanicka
16.12.2014 3 z 5

Z řadové sestry lovkyně poloandělů. I tak by mohl znít název, nebo minimálně podnadpis této knihy. Očekávání u této knihy jsem neměla nijak extra vysoké, no nakonec celkem mile překvapila. Přijde mi že první díl byl velice propracovaný, děj byl napínavý šlo jenom o to překousnout začátek, nějaká ta akce a spousta různých zjištění. No z druhého dílu se stal naprostý propadák a celé to šlo bohužel do háje.

pobijecmuch
06.08.2014 odpad!

Další můj velký omyl, když jsem sáhl po této knížce a při tom jsem neznal spisovatele a natož obsah nebo aspoň obálku knížky.
Prvních asi sto stran nuda a nuda. Neustálé popisování života řádové sestry v klášteře mně prostě nebavilo, natož v románu, který má být prý fantasy nebo sci-fi. Knihu jsem několikrát odložil a závěr si nakonec nechal dovyprávět od manželky. Danielle Trusson je jen další pisálek, který se snaží vydělat na fenoménu doby, což jsou teď škváry o upírech, andělech a jiných zamilovaných potvorách.

shey
28.01.2014 2 z 5

Téma celkem zajímavé, bohužel knihou jsem se ani po několika pokusech nebyla schopná "prokousat". Vše mi přišlo zbytečně zdlouhavé a kniha rozhodně není "oddychová".

Charley
27.12.2013 4 z 5

Zajímavé počtení, čtení mě bavilo a i přes ty velké haldy informací, se to dalo pochopit a necítit se zahlceně. A opravdu bych chtěla vědět, co bude s Evangeline a Verlainem dál :)

Minniesimilci-3
28.10.2013 4 z 5

Začátek mě hodně zaujal - mám ráda takovou tu atmosféru jeptišek v klášteře :) Potom se mi nelíbil prostředek, kde se vyprávělo o nějakých 50 let předtím a polovina z toho byl spis nějakého Clematise, ve kterém jsem se hodně ztrácela. Všechno to ale přebil konec - ten byl dokonalý!
Postavy byly trochu nedomyšlené, ale to je detail.
Vidím to na čtyři hvězdičky :)

drbohlav
27.09.2013 5 z 5

Kniha byla velice dobře vymyšlená a propracovaná do detailů. Byla to jedna z knih, o které jsem ještě dlouho po přečtení přemýšlela.

adelinka
22.07.2013 5 z 5

kniha sa mi páčila, mala dej, nechýbalo napätie....skupina ľudí, ktorá sa zaoberá angelológiou (skúmaním anjelských systémov) sa počas vojny vyberie na expediciu na získanie lýry.....prvá expedícia z roku 925 n.l nebola až taká úspešná, ale pomocou poznámok z expedície je druhá úspešnejšia........Evangelina, ktorú ukryli a bola vychovávaná v kláštore zisťuje kto je jej rodina a čím sa zaoberala, nakoniec zistí aj pravdu o jej pôvode.......teším sa, kedy bude vydaná druhá časť.....

Štítky knihy

andělé

Autorovy další knížky

Danielle Trussoni
americká, 1973
2010  72%Angelologie
2013  64%Angelopolis
2023  65%Majster hádankár

Kniha Angelológia je v

Právě čtených9x
Přečtených322x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených15x
Knihotéce252x
Chystám se číst143x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x